18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button
Last Date To Enroll For the Citrix Recertification Program: September 30, 2020. Learn More 

CXD-250 Moving to the Citrix Virtual Apps and Desktops Service on Citrix Cloud Training


What CXD-250 Moving to the Citrix Virtual Apps and Desktops Service on Citrix Cloud training is all about?

With this technical training, students can get better understanding about the navigation of Citrix Virtual Apps and Desktop service to the Citrix cloud. This guide takes you through the architecture, management, communication, configuration, and installation of Citrix cloud and the cloud connector. Students can also develop the fundamental skill set on managing and planning the Citrix cloud successfully. Migration through an on-premise solution towards the Citrix Cloud Management plane and consideration for movement of workloads to the cloud is learned with the course study.

CXD-250 Moving to the Citrix Virtual Apps and Desktops Service on Citrix Cloud Training is a technical program that embarks the information on the difference between Citrix Virtual Apps and the desktop 7.1x on-premises along with the Citrix Virtual Apps and the Desktop services. It further trains about installation, configuration, and management of Citrix Cloud Connectors, delivery of the app, and the desktop resources for on-premise location and cloud movement study. The technical training study is built keeping in mind the IT professionals who serve in the migration of on-premises Citrix Virtual Apps and Desktop Infrastructure to the Desktop infrastructure on the Citrix cloud.

Schedule
  • Delivery Format:
Date: Aug 31, 2020 | 10:00 am - 5:30 pm EST
Location: Online
$2999 USD
  • Delivery Format:
Date: Sep 28, 2020 | 10:00 am - 4:30 pm EST
Location: Online
$2999 USD
What are the course objectives for CXD-250 Moving to the Citrix Virtual Apps and Desktops Service on Citrix Cloud training?
  • Migrating existing on-premises Citrix Virtual Apps and Desktops 7.1x infrastructures to the Citrix cloud networks.
  • Delivering apps and desktop resources to on-premises locations.
  • Installing, configuring and managing Citrix Cloud Connectors.
  • Understanding about the differences between Citrix Virtual Apps and Desktops 7.1x infrastructures.
Who should attend CXD-250 Moving to the Citrix Virtual Apps and Desktops Service on Citrix Cloud training?

The training is recommended for IT professionals who knows how to manage and support Citrix Virtual Applications and Desktops on Citrix cloud networks.

What is the course outline for CXD-250 Moving to the Citrix Virtual Apps and Desktops Service on Citrix Cloud training?
  • 1. Introduction to Citrix Cloud
  • a). What is Citrix Cloud
  • b). Citrix Cloud Services
  • c). Citrix Cloud Operation and Architecture
  • d). Citrix Cloud Administration
  • 2. Citrix Cloud Connectors
  • a). Cloud Connector Architecture
  • b). Installing and configuring Citrix Cloud Connectors
  • c). Securing Citrix Cloud Connectors
  • d). Citrix Cloud with Multiple Domains
  • 3. Introduction to the Citrix Virtual Apps and Desktops Service
  • a). Citrix Virtual Apps and
  • b). Desktops 7.1x Deployment Models
  • c). Citrix Virtual Apps and
  • d). Desktops 7.1x Service with On-Premises Resources
  • e). Configuring the Citrix Virtual Apps and
  • f). Desktops 7.1x Service
  • g). Delivering Apps and Desktop to End-Users Using On-Premises Resources with MCS
  • 4. Managing the Citrix Virtual Apps and Desktops Service
  • a). Citrix Studio and Director
  • b). Citrix Virtual Apps and
  • c). Desktops 7.1x Remote PowerShell SDK
  • d). Managing Multiple Resource Locations
  • e). Using PVS with the Citrix Virtual Apps and
  • f). Desktops 7.1x Services
  • 5. Providing Access in Citrix Cloud
  • a). Selecting Between Workspace Experience and On-premises StoreFront
  • b). Consideration for Citrix Gateway Locations
  • c). User Authentication
  • 6. Operations and Support in Citrix Cloud
  • a). Citrix Smart Tools
  • b). Cloud Connector Operations
  • c). Monitoring your Environment
  • 7. Public Cloud Considerations
  • a). General Public Cloud Considerations
  • b). Microsoft Azure as a Citrix Cloud Resource Location (Lecture only)
  • c). Amazon Web Services as a Citrix Cloud Resource Location (Lecture only)
  • 8. On-Premises Migration to the Citrix Virtual Apps and Desktops Service
  • a). Citrix Cloud Migration Options and Considerations
  • b). Migrating Machine Catalogs and Delivery Groups
  • c). Migrating Policies and Settings
  • d). Considerations for Migrating to a Public Cloud
3 Days | $ 2999
Buy e-Learning @ $ 2700
with 90 days access