18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button
Last Date To Enroll For the Citrix Recertification Program: September 30, 2020. Learn More 

CWS-313 Citrix Virtual Apps and Desktops 7 Advanced Deployment, Troubleshooting, Security and Administration Training


What CWS-313 Citrix Virtual Apps and Desktops 7 Advanced Deployment, Troubleshooting, Security and Administration training is all about?

CWS-313 Citrix Virtual Apps and Desktops 7 Advanced Deployment, Troubleshooting, Security, and Administration Training is specially developed to help professionals implement the latest administration concepts such as disaster recovery, scalability, backups, and redundancy for a Citrix Virtual Application and Desktop 7 site. It teaches advanced troubleshooting strategies to troubleshoot Citrix Virtual Apps and Desktop 7 security configurations and considerations for Citrix apps and Desktop 7, including multi-site management utilizing zones.

This technical course helps individuals build a good understanding of techniques to handle complex solutions such as a multi-location domain with configurations around the Delivery Controllers, StoreFront, Cloud Connectors, and HDX. This program is created for experienced IT Professionals who have worked with Citrix Virtual Apps and Desktops 7 in a Citrix Cloud or on-premises domain looking to enhance their Citrix Virtual Apps and Desktops skills to the next level. Administrators, engineers, and architects who work with the Citrix Apps and Desktop 7 Site can also use this course to expand their knowledge base.

Schedule
  • Delivery Format:
Date: Aug 24, 2020 | 10:00 am - 6:00 pm EST
Location: Online
$3000 USD
  • Delivery Format:
Date: Sep 21, 2020 | 10:00 am - 6:00 pm EST
Location: Online
$3000 USD
What are the course objectives for CWS-313 Citrix Virtual Apps and Desktops 7 Advanced Deployment, Troubleshooting, Security and Administration training?
  • Configurations and Security deliberations for multi-site management utilizing zones and Citrix Apps and Desktop 7 site.
  • How to troubleshoot using specialized techniques for Citrix Apps and Desktop 7.
  • Implementing advanced administration in-depth knowledge likewise redundancy, disaster recovery and backups for Citrix Virtual Apps and Desktop 7 Site.
Who should attend CWS-313 Citrix Virtual Apps and Desktops 7 Advanced Deployment, Troubleshooting, Security and Administration training?

The training is recommended for experienced IT professionals who are quite known with the Citrix Cloud and Citrix Virtual Apps and Desktops 7 on-premises environment. The target audience for this course are engineers and administrators having experience with Citrix Apps and Desktop 7 Site.

What is the course outline for CWS-313 Citrix Virtual Apps and Desktops 7 Advanced Deployment, Troubleshooting, Security and Administration training?
  • 1. Implementing Redundancy and Scalability
  • a). StoreFront and Citrix Gateway
  • b). Site Infrastructure
  • c). Machines Running the Virtual Delivery Agent
  • 2. Managing a Virtual Apps and Desktops Environment with Multiple Locations
  • a). Zones
  • b). VDA Registration in a Multi-Zone Environment
  • c). Zone Preference
  • d). Optimal Gateway Routing and Zones
  • e). Managing StoreFront Store Subscriptions in a Multi- Location Environment
  • f). StoreFront and Citrix ADC Branding
  • 3. Implementing Backups and Disaster Recovery
  • a). Backups
  • b). Disaster Recovery Considerations
  • c). Disaster Recovery Process
  • 4. Implementing Advanced Authentication Methods
  • a). Multi-factor Authentication - RADIUS & OTP
  • b). Multi-factor Authentication - Smart Card Authentication
  • c). Federated Authentication - ADFS, SAML, and FAS
  • 5. Improving App and Data Security
  • a). Introduction to Application Security
  • b). Preventing Jailbreak Attacks
  • c). Minimizing the Impact of Attacks
  • 6. Securing Machines Running the Virtual Delivery Agent
  • a). TLS to VDA Encryption
  • b). GPOs and Citrix Policies
  • c). Image Management
  • 7. Introduction to Troubleshooting
  • a). Troubleshooting Methodology Process
  • b). Resource Tools and Utilities
  • c). Introduction to PowerShell
  • 8. Troubleshooting Access Issues
  • a). Troubleshooting StoreFront
  • b). Troubleshooting Citrix Gateway
  • 9. Troubleshooting Delivery Controller Issues
  • a). Validating FMA Services
  • 10. Troubleshooting VDA Registration Issues
  • a). Troubleshooting VDA Registration
  • 11. Troubleshooting HDX Connection Issues
  • a). Troubleshooting HDX Connections