18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button
Last Date To Enroll For the Citrix Recertification Program: September 30, 2020. Learn More 

CNS-220 Citrix (NetScaler) ADC 12.x Essentials and Traffic Management Training


What CNS-220 Citrix (NetScaler) ADC 12.x Essentials and Traffic Management training is all about?

CNS-220 Citrix (NetScaler) ADC 12.X Essentials and Traffic Management course is a blended-live five-day interactive class that imparts knowledge on cutting edge system administration and NetScaler ideas for setups. With this course study, aspirants can take a dig at steps to glance at condition prerequisites, limitations along with business drivers for making a critical organizational arrangement. Students understand the multi-inhabitant and multi-site arrangements, load adjusting, robotization, and progressive investigation. This technical training preparation can prepare you for the Citrix Certified Expert in Networking (CCE-N) exam.

Our Enterprise Training program is perfect to upgrade the team for a dedicated task and boost overall performance. Course objectives include understanding the functionalities and capabilities of Citrix ADC, steps to install, obtain and manage Citrix ADC licenses, comprehension of underlying ADC network architecture, and usage of SSL to secure Citrix ADC. Other benefits of this technical training are that students can learn about optimizing the ADC system for traffic handling and management and customizing the ADC system to manage traffic flow and content-specific requirements.

Schedule
  • Delivery Format:
Date: Aug 24, 2020 | 10:00 am - 5:00 pm CDT
Location: Online
$5000 USD
  • Delivery Format:
Date: Sep 14, 2020 | 10:00 am - 5:00 pm CDT
Location: Online
$5000 USD
  • Delivery Format:
Date: Sep 21, 2020 | 10:00 am - 5:00 pm CDT
Location: Online
$5000 USD
What are the course objectives for CNS-220 Citrix (NetScaler) ADC 12.x Essentials and Traffic Management training?
  • Customizing ADC system for the flow of traffic and detailed content requirements.
  • How SSL is utilized to secure ADC networks.
  • Optimizing the ADC system for management and traffic handling.
  • Learn about capabilities and functionalities of Citrix ADC.
  • Obtaining, installing and managing Citrix ADC licenses.
  • Comprehending basic fundamentals of ADC network architecture.
Who should attend CNS-220 Citrix (NetScaler) ADC 12.x Essentials and Traffic Management training?

The course is recommended for IT professionals currently working with Citrx ADC networks. However, professional having entry-level of experience can sign up for this course. The primary audience for this training are architects, engineers and architects who are interested to learn about management and implementing Citrix ADC features.

What is the course outline for CNS-220 Citrix (NetScaler) ADC 12.x Essentials and Traffic Management training?
  • 1. Getting Started
  • a). Introduction to Citrix ADC
  • b). Feature and Platform Overview
  • c). Deployment Options
  • d). Architectural Overview
  • e). Setup and Management
  • 2. Basic Networking
  • a). Networking Topology
  • b). Citrix ADC Components
  • c). Routing
  • d). Access Control Lists
  • 3. Citrix ADC Platforms
  • a). Citrix MPX
  • b). Citrix VPX
  • c). Citrix CPX
  • d). Citrix SDX
  • 4. High Availability
  • a). Citrix ADC High Availability
  • b). High Availability Configuration
  • c). Managing High Availability
  • d). Troubleshooting High Availability
  • 5. Load Balancing
  • a). Load Balancing Overview
  • b). Load Balancing Methods and Monitors
  • c). Load Balancing Traffic Types
  • d). Load Balancing Protection
  • e). Load Balancing Troubleshooting
  • 6. SSL Offload
  • a). SSL Overview
  • b). SSL Configuration
  • c). SSL Offload
  • d). Troubleshooting SSL Offload
  • e). SSL Vulnerabilities and Protections
  • 7. Securing the Citrix ADC
  • a). Authentication, Authorization, and Auditing
  • b). Configuring External Authentication
  • c). Admin Partitions
  • 8. Troubleshooting
  • a). Citrix ADC Logging
  • b). Monitoring with SNMP
  • c). Reporting and Diagnostics
  • d). AppFlow Functions
  • e). Citrix Application Delivery Management
  • f). Troubleshooting
  • 9. Classic Policies
  • a). Policy Overview
  • b). Basics of Content Filtering
  • 10. Classic Policies
  • a). Default Policy Overview
  • b). Default Expression Syntax
  • c). Policy Bindings
  • d). AppExpert Additional Features
  • 11. Rewrite, Responder, and URL Transformation
  • a). Rewrite Policies
  • b). Responder Policies
  • c). DNS Rewrite and Responder
  • d). URL Transformation
  • 12. Content Switching
  • a). Content Switching Overview
  • b). Content Switching Configuration
  • 13. Optimization
  • a). Citrix ADC Optimization Overview
  • b). HTTP Compression
  • c). Integrated Caching
  • d). Front-End Optimization
  • 14. Global Server Load Balancing
  • a). GSLB Overview
  • b). GSLB Architecture
  • c). Content-Switching GSLB
  • d). GSLB MEP and Monitoring
  • e). Customizing GSLB
  • 15. Clustering
  • a). Citrix ADC Clustering Overview
  • b). Citrix ADC Cluster Configuration
5 Days | $ 5000
Buy e-Learning @ $ 4500
with 90 days access