18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button
Last Date To Enroll For the Citrix Recertification Program: December 31, 2020. Learn More 

CNS-222 Citrix (NetScaler) ADC 12.x Essentials and Citrix Gateway Training


What CNS-222 Citrix (NetScaler) ADC 12.x Essentials and Citrix Gateway training is all about?

CNS-222 Citrix (NetScaler) ADC 12.x Essentials and Citrix Gateway Training is a complete solution for expanding Citrix networking skills and knowledge. This technical course covers all Citrix ADS essentials, including high availability and operations management, secure load balancing, and educate individuals about Citrix Gateway. You will get to learn how to deliver safe home desktop and applications integrating Citrix Desktops with Citrix Gateway and Citrix Virtual Applications. Our Enterprise Training program is perfect to upgrade the team for a dedicated task and boost overall performance.

It is aimed at IT professionals operating with Citrix ADC and Gateway and engineers, architects, and administrators who want to learn more about deploying Citrix ADC or Gateway environments. This program helps professionals recognize the capabilities and functionalities of the NetScaler and elaborates general NetScaler network's overall structure. It also explains how SSL is utilized to keep the NetScaler safe and secure and teach people how to employ suggested techniques and tools to troubleshoot basic NetScaler Gateway connectivity and network issues.

Schedule
  • Delivery Format:
Date: Nov 02, 2020 | 10:00 am - 5:30 pm EST
Location: Online
$5000 USD
  • Delivery Format:
Date: Nov 09, 2020 | 10:00 am - 5:30 pm EST
Location: Online
$5000 USD
  • Delivery Format:
Date: Nov 30, 2020 | 10:00 am - 5:30 pm EST
Location: Online
$5000 USD
  • Delivery Format:
Date: Dec 07, 2020 | 10:00 am - 5:30 pm EST
Location: Online
$5000 USD
  • Delivery Format:
Date: Dec 14, 2020 | 10:00 am - 5:30 pm EST
Location: Online
$5000 USD
What are the course objectives for CNS-222 Citrix (NetScaler) ADC 12.x Essentials and Citrix Gateway training?
  • Integrating Citrix Gateway with Citrix components, Citrix Virtual Apps and Citrix Virtual Desktops.
  • Identifying the capabilities and functionalities of Citrix Gateway & Citrix ADC networks.
  • Configuring auditing, authorizations and authentications.
  • Describing about basic fundamentals of Citrix Gateway Network Architecture and Citrix ADC network.
Who should attend CNS-222 Citrix (NetScaler) ADC 12.x Essentials and Citrix Gateway training?

The course is designed for IT professionals who are currently working in Citrix ADC and Gateway. However, the entry-level IT professionals can also sign up for this training. Students having good potential such as architects, engineers and administrators having deep interest in managing or deploying Citrix Gateway environment can recommend themselves for this course.

What is the course outline for CNS-222 Citrix (NetScaler) ADC 12.x Essentials and Citrix Gateway training?
  • 1. Introduction to Citrix Networking
  • a). Introduction to Citrix ADC
  • b). Feature and Platform Overview
  • c). Deployment Options
  • d). Architectural Overview
  • e). Setup and Management
  • 2. Networking Topologies
  • a). Citrix networking components
  • b). Routing
  • c). Access Control Lists
  • 3. Citrix Networking Platforms
  • a). Citrix MPX
  • b). Citrix VPX
  • c). Citrix CPX
  • d). Citrix SDX
  • 4. Citrix ADC High Availability
  • a). Citrix ADC High Availability
  • b). High Availability Configuration
  • c). Managing High Availability
  • d). Troubleshooting High Availability
  • 5. Load Balancing
  • a). Load Balancing Overview
  • b). Load Balancing Methods and Monitors
  • c). Load Balancing Traffic Types
  • d). Load Balancing Protection
  • e). Load Balancing Troubleshooting
  • 6. SSL Offload
  • a). SSL Overview
  • b). SSL Configuration
  • c). SSL Offload
  • d). Troubleshooting SSL Offload
  • e). SSL Vulnerabilities and Protections
  • 7. Citrix ADC Logging
  • a). Monitoring with SNMP
  • b). Reporting and Diagnostics
  • c). AppFlow Functions
  • d). Citrix Application Delivery Management
  • e). Troubleshooting
  • 8. Citrix Gateway
  • a). Introduction to Citrix Gateway
  • b). Advantages and Utilities of Citrix Gateway
  • c). Citrix Gateway Configuration
  • 9. Classic Policies
  • a). Introduction to Unified Gateway
  • b). Advantages and Utilities of Unified Gateway
  • c). Unified Gateway Configuration
  • 10. AppExpert Expressions
  • a). Introduction to AppExpert Policies
  • b). Classic v. Default Policies
  • c). Explore Citrix ADC Gateway Policies
  • d). Policy Bind Points
  • 11. Rewrite, Responder, and URL Transformation
  • a). Rewrite Policies
  • b). Responder Policies
  • c). DNS Rewrite and Responder
  • d). URL Transformation
  • 12. Managing Client Connections
  • a). Introduction to Client Connections
  • b). Session Policies and Profiles
  • c). Pre and Post Authentication Policies
  • d). Citrix Gateway Deployment Options
  • 13. Integration for Citrix Virtual Apps and Desktops
  • a). Virtual Apps and Desktop Integration
  • b). Citrix Gateway Integration
  • c). Citrix Gateway WebFront
  • d). ICA Proxy
  • e). Clientless Access and Receiver
  • f). Access Fallback
  • g). SmartControl and SmartAccess for ICA
  • 14. Configuring Citrix Gateway
  • a). Working with Apps on Citrix Gateway
  • b). RDP Proxy
  • c). Portal Themes and EULA
5 Days | $ 5000
4
  241 Ratings

1464 Learners

Get In Touch

Are you being sponsored by your employer to take this class?
* I authorize Microtek Learning to contact me via Phone/Email