18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button
Last Date To Enroll For the Citrix Recertification Program: September 30, 2020. Learn More 

CNS-225: Deploy and Manage Citrix ADC 13.x with Traffic Management Training


What CNS-225: Deploy and Manage Citrix ADC 13.x with Traffic Management training is all about?

CNS-225: Deploy and Manage Citrix ADC 13.x with Traffic Management training provides comprehensive knowledge and an in-depth explanation of Citrix ADC. This technical course contains all the essential Citrix ADC elements, including platforms, functionality and licensing, and overall structure. Our Enterprise training program allows a team up-gradation with a skill set that leads to the firm's overall development. It educates trainees on critical ADC capabilities such as security, high availability, and monitoring. They will develop a better understanding of how SSL is utilized to protect Citrix ADC. It teaches techniques to obtain, manage, and install Citrix ADC licenses and provides knowledge regarding foundational ADC network architecture. This training program is suitable for IT Professionals operating with Citrix ADC, which wants to learn how to manage and implement Citrix ADC features using the best practices.

Schedule
  • Delivery Format:
Date: Oct 12, 2020 | 10:00 am - 5:30 pm EST
Location: Online
$5000 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 26, 2020 | 10:00 am - 5:30 pm EST
Location: Online
$5000 USD
  • Delivery Format:
Date: Nov 02, 2020 | 10:00 am - 5:30 pm EST
Location: Online
$5000 USD
  • Delivery Format:
Date: Nov 16, 2020 | 10:00 am - 5:30 pm EST
Location: Online
$5000 USD
  • Delivery Format:
Date: Nov 30, 2020 | 10:00 am - 5:30 pm EST
Location: Online
$5000 USD
  • Delivery Format:
Date: Dec 07, 2020 | 10:00 am - 5:30 pm EST
Location: Online
$5000 USD
  • Delivery Format:
Date: Dec 14, 2020 | 10:00 am - 5:30 pm EST
Location: Online
$5000 USD
What are the course objectives for CNS-225: Deploy and Manage Citrix ADC 13.x with Traffic Management training?
  • Optimizing ADC system for traffic management and handling.
  • Understanding how SSL is utilized to secure Citrix ADC.
  • Comprehending the basic ADC network architecture.
  • Learn how to manage, install and obtain Citrix ADC licenses.
  • Understanding the capabilities and functionalities of Citrix ADC.
Who should attend CNS-225: Deploy and Manage Citrix ADC 13.x with Traffic Management training?

This training is intended for IT professionals who are working with Citrix ADC. However, any previous ADC experience is not required. Students who are working as engineers, architects and administrators or having in-depth interest in implementing and managing Citrix ADC s utilizing lead practices can enrol in this course.

What are the prerequisites for CNS-225: Deploy and Manage Citrix ADC 13.x with Traffic Management training?

This training doesn’t need any experience with Citrix ADC. Therefore, students having basic understanding of TCP/IP, OSI model HTTP, network protocols and other network devices can sign up for this course.

What is the course outline for CNS-225: Deploy and Manage Citrix ADC 13.x with Traffic Management training?
  • 1. Getting Started
  • a). Introduction to Citrix ADC
  • b). Feature and Platform Overview
  • c). Deployment Options
  • d). Architectural Overview
  • e). Setup and Management
  • 2. Basic Networking
  • a). Networking Topology
  • b). Citrix ADC Components
  • c). Routing
  • d). Access Control Lists
  • 3. ADC Platforms
  • a). Citrix ADC MPX
  • b). Citrix ADC VPX
  • c). Citrix ADC CPX
  • d). Citrix ADC SDX
  • e). Citrix ADC BLX
  • 4. High Availability
  • a). Citrix ADC High Availability
  • b). High Availability Configuration
  • c). Managing High Availability
  • d). In Service Software Upgrade
  • e). Troubleshooting High Availability
  • 5. Load balancing
  • a). Load Balancing Overview
  • b). Load Balancing Methods and Monitors
  • c). Load Balancing Traffic Types
  • d). Load Balancing Protection
  • e). Priority Load Balancing
  • f). Load Balancing Troubleshooting
  • 6. SSL Offloading
  • a). SSL Overview
  • b). SSL Configuration
  • c). SSL Offload
  • d). Troubleshooting SSL Offload
  • e). SSL Vulnerabilities and Protections
  • 7. Security
  • a). Authentication, Authorization, and Auditing
  • b). Configuring External Authentication
  • c). Admin Partitions
  • 8. Security
  • a). Citrix ADC Logging
  • b). Monitoring with SNMP
  • c). Reporting and Diagnostics
  • d). App Flow Functions
  • e). Citrix Application Delivery Management
  • f). Troubleshooting
  • 9. Advanced Policies
  • a). Default Policy Overview
  • b). Default Expression Syntax
  • c). Policy Bindings
  • d). AppExpert Additional Features
  • 10. Rewrite Responder URL Transformation
  • a). Rewrite Policies
  • b). Responder Policies
  • c). DNS Rewrite and Responder
  • d). URL Transformation
  • 11. Content Switching
  • a). Content Switching Overview
  • b). Content Switching Configuration
  • 12. Optimization
  • a). Citrix ADC Optimization Overview
  • b). HTTP Compression
  • c). Integrated Caching
  • d). Front-End Optimization
  • 13. Global Server Load Balancing
  • a). GSLB Overview
  • b). GSLB Architecture
  • c). Content-Switching GSLB
  • d). GSLB MEP and Monitoring
  • e). Customizing GSLB
5 Days | $ 5000
Enroll Now

Get In Touch

Are you being sponsored by your employer to take this class?
* I authorize Microtek Learning to contact me via Phone/Email