18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button
Last Date To Enroll For the Citrix Recertification Program: December 31, 2020. Learn More 

CNS-319 Citrix (NetScaler) ADC 12.x Advanced Concepts - Management and Optimization Training


What CNS-319 Citrix (NetScaler) ADC 12.x Advanced Concepts - Management and Optimization training is all about?

This training deals with the NetScaler Management and Analytics System (MAS) to gain control over the Citrix Netscaler condition or advanced Netscaler application and conveyance activity. Through this technical training, students can learn about highlights of frontend optimization, Caching, Netscaler Web Logging, and the TCP/HTTP improvement to upgrade activity with the Netscaler solution. After gaining this training, aspirants can develop the capability to mechanize and arrange administration for the scale-out application design along with Citrix Netscaler Management and the analytics systems. It works in their favor to achieve optimum promotion goals in respective work fields.

CNS-319 Citrix (NetScaler) ADC 12.X Advanced Concepts - Management And Optimization Training course objective compile of managing multiple central Citrix ADC platforms, Orchestrate the changes in configuration, develop reports on transactions that are passing through Citrix ADC environment and visualization of the infrastructure and the plan expansion. Although any professional with an essential Citrix ADC experience can take this course, it is best for the individuals who wish to deploy Citrix Application delivery system for managing the Citrix networking environment. Also, the ones optimizing Citrix ADC-managed applications for the delivery traffic can pertain more knowledge with our technical training.

Schedule
  • Delivery Format:
Date: Oct 29, 2020 | 10:00 am - 5:30 pm EST
Location: Online
$2000 USD
  • Delivery Format:
Date: Dec 03, 2020 | 10:00 am - 5:30 pm EST
Location: Online
$2000 USD
  • Delivery Format:
Date: Dec 17, 2020 | 10:00 am - 5:30 pm EST
Location: Online
$2000 USD
What are the course objectives for CNS-319 Citrix (NetScaler) ADC 12.x Advanced Concepts - Management and Optimization training?
  • Reporting on transactions passing through Citrix ADC environment.
  • Expansion of plans and Visualize infrastructure.
  • Orchestrate configuring changes.
  • Managing several Citrix ADC platforms centrally.
Who should attend CNS-319 Citrix (NetScaler) ADC 12.x Advanced Concepts - Management and Optimization training?

The training is recommended for students having Citrix ADC experience. However, the target audience for this course are professionals who are deploying Citrix Application Delivery Management.

What is the course outline for CNS-319 Citrix (NetScaler) ADC 12.x Advanced Concepts - Management and Optimization training?
  • 1. Citrix Application Delivery Management Introduction
  • a). An introduction to Application Delivery Management
  • b). Application Delivery Management Deployment and Configuration
  • c). Deploying Application Delivery Management in High Availability
  • d). Application Delivery Management Instance Management
  • 2. Managing and Monitoring Application Delivery Management
  • a). An introduction to Application Delivery Management
  • b). Application Delivery Management Deployment and Configuration
  • c). Deploying Application Delivery Management in High Availability
  • d). Application Delivery Management Instance Management
  • 3. Managing Citrix ADC Configuration
  • a). Application Management
  • b). StyleBooks
  • c). Configuration Management
  • 4. Citrix ADC Web Logging
  • a). Understanding Web Traffic
  • b). Installing and configuring Citrix ADC Web Logging
  • c). Troubleshooting Citrix ADC Web Logging
  • 5. Citrix ADC Integrated Caching
  • a). Introduction to Integrated Caching
  • b). Static and Dynamic Content
  • c). Request and Response Process Flow
  • d). Understanding Cache Policies
  • e). Identifying Content Group Settings
  • 6. Front-End Optimization
  • a). Improving Content Delivery
  • b). Front-End Optimization Use Cases
  • c). Understanding Minification
  • d). CSS Optimizations
  • 7. Tuning and Optimizations
  • a). Connections on the Citrix ADC
  • b). Connection Profiles
  • c). Queuing on the Citrix ADC
  • d). Connection Tuning Practices
2 Days | $ 2000
4.2
  235 Ratings

1529 Learners

Get In Touch

Are you being sponsored by your employer to take this class?
* I authorize Microtek Learning to contact me via Phone/Email