18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button
Last Date To Enroll For the Citrix Recertification Program: December 31, 2020. Learn More 

CWS-215-Citrix Virtual Apps and Desktops 7 Administration On-Premises and in Citrix Cloud Training


What CWS-215-Citrix Virtual Apps and Desktops 7 Administration On-Premises and in Citrix Cloud training is all about?

CWS-215-Citrix Virtual Apps and Desktops 7 Administration On-Premises and Citrix Cloud Training provide professionals with the foundational understanding of Citrix Virtual Applications and Desktop 7. It is packed with comprehensive information on installing, managing, and configuring a Citrix Virtual Apps and Desktop 7 site and Cloud connectors.

You get to learn the correct ways to recognize the consideration between Citrix Virtual Apps and Desktop on-premises and the Citrix Virtual Apps and Desktop Service. This technical course teaches individuals how to deliver desktop resources and apps and is a perfect package for people who are new to Citrix and want to learn more about Citrix Virtual Apps and desktops 7 in Citrix Cloud or are planning to shift to Citrix Cloud. You will also discover essential strategies required to manage on-premises Citrix solution and move from an on-premises solution to cloud with the Citrix Cloud management plane's help.

Schedule
  • Delivery Format:
Date: Nov 09, 2020 | 10:00 am - 5:30 pm EST
Location: Online
$5000 USD
  • Delivery Format:
Date: Nov 16, 2020 | 10:00 am - 5:30 pm EST
Location: Online
$5000 USD
  • Delivery Format:
Date: Nov 30, 2020 | 10:00 am - 5:30 pm EST
Location: Online
$5000 USD
  • Delivery Format:
Date: Dec 07, 2020 | 10:00 am - 5:30 pm EST
Location: Online
$5000 USD
  • Delivery Format:
Date: Dec 14, 2020 | 10:00 am - 5:30 pm EST
Location: Online
$5000 USD
What are the course objectives for CWS-215-Citrix Virtual Apps and Desktops 7 Administration On-Premises and in Citrix Cloud training?
  • Delivering applications and desktop resources.
  • Achieving fundamental knowledge about Citrix Virtual Apps and Desktops 7.
  • Installing, configuring and managing Cloud connectors covering Citrix Virtual Apps and Desktops 7 site.
  • Identifying deliberations among Citrix Virtual Apps and Desktops Service and Citrix Virtual Apps and Desktops on-premises.
Who should attend CWS-215-Citrix Virtual Apps and Desktops 7 Administration On-Premises and in Citrix Cloud training?

The course is designed for IT professionals holding a very good experience. Although, IT professionals who are familiar with Citrix Cloud and Citrix Virtual Apps and Desktops 7 on-premises environment. Students having good potential such as architects, engineers and administrators having deep interest in managing or deploying Citrix Gateway environment can recommend themselves for this course.

What are the prerequisites for CWS-215-Citrix Virtual Apps and Desktops 7 Administration On-Premises and in Citrix Cloud training?

    • Required: CMB-310: Citrix XenApp, XenDesktop, and Provisioning Services 7.1x Administration (Fast Track)
    • Required: CXD-210 Citrix Virtual Apps and Desktops 7.1x Administration

What is the course outline for CWS-215-Citrix Virtual Apps and Desktops 7 Administration On-Premises and in Citrix Cloud training?
  • 1. Architecture Overview
  • a). Introduction to Citrix Virtual Apps and Desktops
  • b). Architecture Overview
  • c). Features
  • d). Hosting Platform Considerations
  • e). Citrix Virtual Apps and Desktops Service
  • f). Connection Flow Process Introduction
  • 2. Deploy the Site
  • a). Pre-Deployment Considerations
  • b). Citrix Licensing Setup
  • c). Delivery Controller Setup
  • d). Site Setup And Management
  • e). Redundancy Considerations
  • 3. The Apps and Desktops Images
  • a). Consider Master Image Creation Methods
  • b). Master Image Requirements
  • 4. Provision and Deliver App and Desktop Resources
  • a). Machine Catalogs and Delivery Groups
  • b). Provisioning Methods and Considerations
  • c). Machine Creation Services (MCS) Deep Dive
  • d). MCS Environment Considerations
  • e). Resource Locations
  • 5. Provide Access to App and Desktop Resources
  • a). Consider Workspace Experience versus StoreFront
  • b). Workspace Experience User Authentication
  • c). Workspace App
  • d). Communication Flow
  • 6. Manage the User Experience
  • a). Methods to Manage the User Experience
  • b). Common User Experience Settings
  • 7. Published App and Desktop Presentation and Management
  • a). Published App Properties
  • b). Server OS Published App Optimizations
  • c). Published App Presentation
  • d). Application Groups
  • e). Apps and Desktops Presentation
  • 8. Manage Printing for User Sessions
  • a). Map Printers to the User Session
  • b). Printer Drivers
  • c). Print Environment Considerations
  • 9. Citrix Profile Management
  • a). Introduction and Considerations
  • b). Configure Citrix Profile Management
  • 10. Manage the Site
  • a). Delegated Administration
  • b). Use PowerShell with Citrix Virtual Apps and Desktops
  • c). Power Management Considerations
  • 11. Citrix Virtual Apps and Desktops Basic Security Considerations
  • a). Citrix Admin Security Considerations
  • b). XML Service Security Considerations
  • c). Secure HDX External Traffic
  • 12. Monitor the Site
  • a). Citrix Director Introduction
  • b). Monitor and Interact with User Sessions
  • c). Published Apps Analysis
  • d). Monitor the Machines Running the VDA
  • e). Site Specific Common Monitoring
  • f). Alerts and Notifications
  • g). Optimize Citrix Director Monitoring with Citrix ADM
  • 13. Introduction to Supporting and Troubleshooting Citrix Virtual Apps and Desktops
  • a). Introduction to Supporting a Citrix Virtual Apps and Desktops Site
  • b). Tools
  • c). Proactive Administration Common Tasks
  • 14. Migrate To Citrix Cloud
  • a). Migration Considerations
  • b). Citrix Cloud Connector Deployment
  • c). Citrix Virtual Apps and Desktops with an On-Premises Resource Location
  • d). The Migration Process
  • 15. Citrix Analytics
  • a). Citrix Analytics Introduction
  • b). Prepare to Use Citrix Analytics
  • c). Types of Analytics
5 Days | $ 5000
4.2
  268 Ratings

1703 Learners

Get In Touch

Are you being sponsored by your employer to take this class?
* I authorize Microtek Learning to contact me via Phone/Email