18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button
Last Date To Enroll For the Citrix Recertification Program: December 31, 2020. Learn More 

CWS-415 Citrix Virtual Apps and Desktops 7 Assessment, Design and Advanced Configuration Training


What CWS-415 Citrix Virtual Apps and Desktops 7 Assessment, Design and Advanced Configuration training is all about?

CWS-415 Citrix Virtual Apps and Desktops 7 Assessment, Design, and Advanced Configuration Training is aimed to educate professionals about the design principles required for building Citrix Virtual Apps and Desktop virtualization solutions. This technical course provides in-depth knowledge of the Citrix Consulting approach to create and comprise the critical design decisions. It also helps professionals learn to assess current environments, inspect different scenarios, and make design decisions based on business requirements. Our Enterprise training program allows a team up-grading with a particular skill set that leads to the firm's overall development.

This program is packed with various advanced topics, including disaster recovery planning, configurations for multi-location solutions, and additional considerations. This course will develop your capabilities of recognizing risks and zones of improvement in a Citrix Virtual Apps and Desktops 7 environment by analyzing and auditing information in an existing deployment. It will make individuals align design decisions to business needs to accomplish a practical solution. This training is developed for IT Professionals familiar with Citrix Virtual Apps and Desktop 7 and individuals having a job profile of environmental design.

Schedule
  • Delivery Format:
Date: Nov 16, 2020 | 10:00 am - 5:30 pm EST
Location: Online
$5000 USD
  • Delivery Format:
Date: Dec 14, 2020 | 10:00 am - 5:30 pm EST
Location: Online
$5000 USD
What are the course objectives for CWS-415 Citrix Virtual Apps and Desktops 7 Assessment, Design and Advanced Configuration training?
  • How to deploy Citrix Virtual Apps, understanding from changed disaster recovery deliberations and recovery strategy for Desktops Disaster.
  • Identifying specific paths for development in Citrix Virtual Apps and Desktops environment by evaluating applicable info into the current deployment.
  • Determining Desktops design decisions and core Citrix Virtual Apps so as to make capable to meet up the business requirements in order to gain practical explanations.
Who should attend CWS-415 Citrix Virtual Apps and Desktops 7 Assessment, Design and Advanced Configuration training?

The course is designed for IT professionals having relevant knowledge in Citrix Virtual Apps and Desktops 7 covering supporting infrastructures. However, the primary audience for this training are individuals who are responsible for overall health, environmental design and administrating others through the procedures.

What is the course outline for CWS-415 Citrix Virtual Apps and Desktops 7 Assessment, Design and Advanced Configuration training?
  • 1. Methodology & Assessment
  • a). Methodology
  • b). Business Drivers
  • c). User Segmentation
  • d). Application Assessment
  • e). Capabilities Assessment
  • 2. User Layer
  • a). Endpoints & Peripherals
  • b). Citrix Workspace App
  • c). Network Connectivity
  • 3. Access Layer
  • a). Access Matrix*
  • b). Access Layer Architecture Design Considerations
  • c). StoreFront Store Design
  • d). Scalability and Redundancy
  • 4. Resource Layer - Images
  • a). FlexCast Model Assignment*
  • b). Virtual Delivery Agent Machine Scalability
  • c). Virtual Delivery Agent Machine Security
  • d). Provisioning Strategy / Image Management
  • 5. Resource Layer - Applications and Personalization
  • a). Application Delivery
  • b). Profiles
  • c). Policies
  • d). Printing*
  • 6. Control Layer
  • a). Citrix Virtual Apps and Desktops Site Design
  • b). Machine Catalogs & Delivery Groups*
  • c). Site Management Considerations
  • d). Control Layer Scalability & High Availability
  • e). Control Layer Security
  • 7. Hardware/Compute Layer
  • a). Assessment Considerations for Hardware & Hypervisor Selection
  • b). Cluster / Resource Pool Design
  • c). Hardware / Compute Layer Sizing
  • d). Storage
  • e). Datacenter Networking
  • f). Security
  • 8. Maintaining an App Layering Environment
  • a). Multiple Location Considerations - Introduction
  • b). Multiple Location Considerations - Access
  • c). Multiple Location Considerations - Image Management
  • d). Multiple Location Considerations - Profiles & Data
  • e). Multiple Location Considerations - Printing
  • f). Multiple Location Considerations - Control Layer
  • 9. Disaster Recovery
  • a). Disaster Recovery - Levels
  • b). Disaster Recovery - Strategy
  • c). Disaster Recovery - Process
  • 10. *Optional content based on instructor criteria
5 Days | $ 5000
4.2
  273 Ratings

1683 Learners

Get In Touch

Are you being sponsored by your employer to take this class?
* I authorize Microtek Learning to contact me via Phone/Email