18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button
Free Webinar: Database Recovery Models And Its Significance : August 26, 2020. 

CXD-252 Moving to the Citrix Virtual Apps and Desktops Service on Citrix Cloud with Microsoft Azure Training


What CXD-252 Moving to the Citrix Virtual Apps and Desktops Service on Citrix Cloud with Microsoft Azure training is all about?

CXD-252 Moving to the Citrix Virtual Apps and Desktops Service on Citrix Cloud with Microsoft Azure technical training helps impart relevant skill sets to the IT professionals handling Citrix Cloud and Microsoft Azure. This training structure develops a better understanding of the architecture, management, and communication of Citrix Cloud and the Citrix Virtual Apps that deal with existing infrastructure and ensure better cloud settings. Getting the 'Enterprise' training program is a boon for the organizations as it effectively polishes your employees skill sets. To derive certification for this course, the training design is helpful in pre-preparations.

Few training objectives of this study include a study on the configuration of the access layer as a service within Citrix Cloud and the machine management at data center or any other cloud platform. Students can learn about the deployment and management of virtual delivery agent machines with on-premise resource locations and the Microsoft Azure using MCS and integration with its active directory. Any IT professional dealing with Citrix Virtual App and the Desktops 7 can sign up for this training.

Schedule
  • Delivery Format:
Date: Aug 31, 2020 | 10:00 am - 5:30 pm EST
Location: Online
$5000 USD
  • Delivery Format:
Date: Sep 28, 2020 | 10:00 am - 5:30 pm EST
Location: Online
$5000 USD
What are the course objectives for CXD-252 Moving to the Citrix Virtual Apps and Desktops Service on Citrix Cloud with Microsoft Azure training?
  • Integrating Citrix Virtual Apps, Citrix Cloud and Citrix Desktops Services with Azure Active Directories.
  • Managing and deploying Virtual Delivery Agent machines to resource based locations covering Microsoft Azure utilizing MCS.
  • Installing, configuring and managing Citrix Cloud Network Connectors.
  • Understanding the variances between Citrix Virtual Apps and Desktops Desktop service and Citrix Virtual Apps and Desktops on-premises.
Who should attend CXD-252 Moving to the Citrix Virtual Apps and Desktops Service on Citrix Cloud with Microsoft Azure training?

This training is recommended for IT professionals who are working in an on-premises with Citrix Virtual Apps and Desktops 7.x. However, IT professionals who are deploying the Citrix Virtual Applications and Desktops on Microsoft Azure can sign up for this course.

What is the course outline for CXD-252 Moving to the Citrix Virtual Apps and Desktops Service on Citrix Cloud with Microsoft Azure training?
  • 1. Introduction to Citrix Cloud
  • a). What is Citrix Cloud
  • b). Citrix Cloud Services
  • c). Citrix Cloud Operation and Architecture
  • d). Citrix Cloud Administration
  • 2. Citrix Cloud Connectors
  • a). Cloud Connector Architecture
  • b). Installing and configuring Citrix Cloud Connectors
  • c). Securing Citrix Cloud Connectors
  • d). Citrix Cloud with Multiple Domains
  • 3. Introduction to the Citrix Virtual Apps and Desktops Service
  • a). Citrix Virtual Apps and Desktops Deployment Models
  • b). Citrix Virtual Apps and Desktops Service with On-Premises Resources
  • c). Configuring the Citrix Virtual Apps and Desktops Service
  • d). Delivering Apps and Desktop to End-Users Using On-Premises Resources with MCS
  • 4. Managing the Citrix Virtual Apps and Desktops Service
  • a). Citrix Studio and Director
  • b). Citrix Virtual Apps and Desktops Remote PowerShell SDK
  • c). Managing Multiple Resource Locations
  • d). Using PVS with the Citrix Virtual Apps and Desktops Services
  • 5. Providing Access in Citrix Cloud
  • a). Selecting Between Workspace Experience and On-premises StoreFront
  • b). Consideration for NetScaler Gateway Locations
  • c). User Authentication
  • 6. Operations and Support in Citrix Cloud
  • a). Citrix Smart Tools
  • b). Cloud Connector Operations
  • c). Monitoring your Environment
  • 7. Public Cloud Considerations
  • a). General Public Cloud Considerations
  • b). Microsoft Azure as a Citrix Cloud Resource Location (Lecture only)
  • c). Amazon Web Services as a Citrix Cloud Resource Location (Lecture only)
  • 8. On-Premises Migration to the Citrix Virtual Apps and Desktops Service
  • a). Citrix Cloud Migration Options and Considerations
  • b). Migrating Machine Catalogs and Delivery Groups
  • c). Migrating Policies and Settings
  • d). Considerations for Migrating to a Public Cloud
  • 9. Citrix Virtual Apps and Desktops on Azure Overview
  • a). Defining IAAS
  • b). Citrix Virtual Apps and Desktops Azure Deployment Models
  • c). Azure Fundamentals Review
  • d). Azure Management
  • e). Azure Locations
  • 10. Citrix Virtual Apps and Desktops Integration with Azure Active Directory
  • a). Active Directory Basics
  • b). Active Directory Usage
  • c). Connecting On-premises Active Directory to Azure
  • d). Azure Role Based Access Control
  • e). Azure Locations
  • 11. Connecting to Microsoft Azure
  • a). Azure Connectivity
  • b). Cloud Connectors in Azure
  • c). Creating Citrix Virtual Apps and Desktops Host Connections to Azure
  • 12. Deploying Apps and Desktops using Machine Creation Services
  • a). Master Image Preparation
  • b). Machine Creation Services in Azure
  • c). Considerations for Deploying onto Azure
  • 13. Providing Access to End Users
  • a). StoreFront Locations
  • b). NetScaler Locations
  • c). Multiple Citrix Virtual Apps and Desktops Zones in Azure Regions
  • 14. Maintaining Infrastructure and VDAs in Microsoft Azure
  • a). Maintaining Infrastructure
  • b). Maintaining Resources
  • c). Power Management
  • 15. Plan for a Successful POC
  • a). Planning your next steps
5 Days | $ 5000
Buy e-Learning @ $ 4500
with 90 days access