18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button
Last Date To Enroll For the Citrix Recertification Program: September 30, 2020. Learn More 

CXM-303 Deploying Enterprise Mobility Solutions with Citrix Endpoint Management Training


What CXM-303 Deploying Enterprise Mobility Solutions with Citrix Endpoint Management training is all about?

CMX-303 Deploying Enterprise Mobility Solutions with Citrix Endpoint Management Training is a five-day technical program that engages you with enterprise mobility management (EMM) to gain information about Citrix Endpoint Management. This course hits a dig in the process of standing up with a highly available Endpoint Management, deployment, and conducting initial configurations. In the training program, you could know better about deploying the key components and learn about integration of Citrix Endpoint management along with several other Citrix technologies. With the technical training program, aspirants can take a tour of Citrix Secure Applications and comprehend about device enrolment and the troubleshooting alternatives.

Primary training objectives include deploying Endpoint Management Enterprise with end-to-end architecture and identifying every component to use correctly. It helps in installing mobile applications like MDX, Web, Saas, Public App Store, and other Enterprise Apps, integration with Citrix Gateway, load balancing, and SSL Tunneling, and the bridge. This technical program is perfect for learning about the implementation of Citrix Endpoint Management features and leading practices. Aspirants include implementers, engineers, administrators, and architects, can pursue this technical training program.

Schedule

Contact us to customize this class with your preferred dates, times and location. You can call us on 1-800-961-0337 or Chat with our representative.

What are the course objectives for CXM-303 Deploying Enterprise Mobility Solutions with Citrix Endpoint Management training?
  • Integrating with Load Balancing, Citrix Gateway, SSL Bridge and SSL Tunneling microVPN (mVPN).
  • Installing mobile applications: Public App Store Enterprise Apps, MDX, Web Link, Web & SaaS and Enterprise Apps.
  • Understanding Endpoint Management authentication selections covering PKI "certificate based authentication".
  • Identifying components in the solution for particular usage and deploying Endpoint Management Enterprise end-to-end architecture.
Who should attend CXM-303 Deploying Enterprise Mobility Solutions with Citrix Endpoint Management training?

The training is intended for IT professionals holding in-depth knowledge about implementing Citrix Endpoint Management Features. However, the target audience for this course are students, engineers, administrators and architects.

What is the course outline for CXM-303 Deploying Enterprise Mobility Solutions with Citrix Endpoint Management training?
  • 1. Introduction to Citrix Endpoint Management
  • a). Enterprise Mobility Management Overview
  • b). Citrix Endpoint Management - New Features
  • c). Citrix Endpoint Management Benefits Overview
  • d). Introduction to Endpoint Management Editions
  • 2. Citrix Endpoint Management Architecture
  • a). Citrix Endpoint Management Server Architecture
  • b). Citrix Endpoint Management Traffic Flow
  • c). Citrix Endpoint Management Cloud
  • 3. Citrix Endpoint Management New Deployment Installation
  • a). Endpoint Management Licensing
  • b). Endpoint Management Server Prerequisites
  • c). Deployment Process Flow
  • d). Endpoint Management First Time Use Wizard Overview
  • e). Endpoint Management Clustering
  • f). Endpoint Management Upgrade Process
  • 4. Initial Configuration
  • a). Endpoint Management Web Console
  • b). Initial Configuration (Certificates, Authentication, Citrix ADC integration)
  • c). Delivery Groups
  • d). Role Based Access Control
  • e). Notification Server
  • f). Release Management
  • 5. Citrix ADC integration
  • a). Citrix ADC Overview
  • b). Endpoint Management Monitoring
  • c). External Authentication NetScaler - Endpoint Management Wizard Overview
  • d). Citrix ADC Overview - Citrix Endpoint Management Policies Overview
  • 6. Device Management (Policies)
  • a). MDM Policies Overview
  • b). Mobile Platform Capability Overview
  • c). Key Device Policies (Passcode, Location, Credentials)
  • d). App Restrictions
  • e). Policy Deployment Rules
  • 7. Application Management (Policies)
  • a). MDX Container Technology
  • b). MDX App Interaction
  • c). Key App Container Policies (Interaction, Restrictions, Network)
  • d). App Types (Public, SaaS, Web, Public, Enterprise)
  • e). App Categories
  • 8. Device Enrollment
  • a). Mobile Device Enrollment Overview
  • b). Enrollment Ports
  • c). iOS Device Enrollment
  • d). Android Device Enrollment
  • e). Windows Device Enrollment Overview
  • f). Device Management
  • 9. Citrix Endpoint Management Apps
  • a). Secure Mail Features and Use
  • b). Secure Web Features and Use
  • c). ShareConnect Features
  • d). QuickEdit and Secure Tasks Overview
  • e). Application Geofence
  • f). Shared Devices
  • 10. Citrix Virtual Apps and Desktops Integration
  • a). XenApp and XenDesktop Overview
  • b). Citrix Endpoint Management - Citrix Virtual Apps and Desktops Integration Architecture
  • c). Citrix Endpoint Management - StoreFront Integration
  • d). Citrix Endpoint Management Citrix Virtual Apps and Desktops User Experience
  • 11. Citrix Content Collaboration Integration
  • a). Content Collaboration Overview
  • b). Citrix Endpoint Management - Content Collaboration Integration
  • c). Content Collaboration StorageZones
  • d). Federated Authentication with SAML
  • 12. Client Certificate Authentication
  • a). Client Certificate Authentication
  • b). User Certificates
  • c). Importing Client Certificate into Endpoint Management Server
  • d). Endpoint Management Server PKI Configuration
  • e). Client Certificate Citrix ADC Integration
  • 13. Logs and Troubleshooting
  • a). Endpoint Management Diagnostics
  • b). Log Operations
  • c). Support Bundles
  • d). Support Pages
  • e). Troubleshooting Tools