18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
United States

Certified Wireless Network Administrator (CWNA) Training


What Certified Wireless Network Administrator (CWNA) training is all about?

Schedule

Contact us to customize this class with your preferred dates, times and location. You can call us on 1-800-961-0337 or Chat with our representative.

What are the course objectives for Certified Wireless Network Administrator (CWNA) training?
  • Comprehend Basic RF Principles and Characteristics
  • Characterize Antenna Types
  • Portray 802.11 Frame Transmission and Exchange Processes
  • Portray Wireless Network Security Basics
  • Comprehend the Methodologies utilized as a part of WLAN Analysis
  • Comprehend Site Survey Fundamentals and Best Practices
  • Characterize Basic Network Troubleshooting
What is the course outline for Certified Wireless Network Administrator (CWNA) training?
  • 1. WLAN and Networking Industry Organizations
  • a). WLAN Industry Organizations
  • b). Administrative Domains
  • c). 11 Standard and Amendments
  • d). Extra Networking Standards
  • e). PoE
  • f). EAP
  • g). Span
  • 2. RF Characteristics and Behavior
  • a). Spread Spectrum, Modulation, and Coding
  • b). Properties of RF Waves
  • c). Kinds of Power Loss and Environmental Impact on Radio Waves
  • d). RF Propagation
  • 3. RF Mathematics and Measurements
  • a). RF Units of Measurement
  • b). RF Signals Measurement
  • c). Fundamental RF Math
  • d). Connection Budgets
  • 4. RF Antennas and Hardware
  • a). Recieving wire Fundamentals
  • b). Polarization and Gain
  • c). Sorts of WLAN Antennas
  • d). Recieving wire Systems
  • e). Recieving wire Implementation and Safety
  • f). RF Cables, Connectors, and Accessories
  • 5. 802.11 PHYs and Network Types
  • a). Recurrence Bands
  • b). Conjunction Mechanisms
  • c). Difficulties Addressed by Modern MACs/PHYs
  • d). HT and VHT Enhancements
  • e). Combination and Deployment Considerations
  • 6. 802.11 Network Devices
  • a). Framework Devices
  • b). Gadget Configuration
  • c). Control Over Ethernet
  • 7. 802.11 MAC Operations
  • a). Casing Types
  • b). Association Methodologies
  • 8. 802.11 Channel Access Methods
  • a). Necessities
  • b). Timing and Distribution
  • c). Security Mechanisms
  • d). Activity Modes
  • e). Power Management
  • 9. WLAN Network Architectures
  • a). Control, Management, and Data
  • b). Sending
  • c). Controllers
  • d). QoS
  • e). Wandering
  • f). Accessible Models
  • g). AP Placement and Channel Selection
  • 10. WLAN Requirements and Solutions
  • a). Information Access
  • b). Client Types
  • c). Utilization Models
  • d). System Types
  • e). Essential Operating Models
  • f). System Management Systems
  • g). System Architecture
  • h). Administrations
  • 11. Security Solutions for WLAN
  • a). Security Strategies
  • b). Security Policy
  • c). Security Mechanisms
  • d). Security Management
  • 12. Site Surveys, Network Design and Validation
  • a). RF Site Surveys
  • b). Necessities Collation and Validation
  • c). Overview Report
  • d). Overview Methodologies
  • e). Overview Considerations
  • f). Range Analysis
  • 13. WLAN Troubleshooting
  • a). Investigating Methodology
  • b). Convention and Spectrum Analysis
  • c). Observing
  • d). Impedance