18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

Introduction to Google AdWords Training


What Introduction to Google AdWords training is all about?

Introduction to Google AdWords Training exposes you to Google AdWords and all its essential features. This technical course teaches you the right ways to set up your Google AdWords accounts and the theories behind more profitable online advertising, including keyword introduction, how to utilize them efficiently, and how to enhance quality score.

It is a comprehensive guide that does not only provide you with in-depth knowledge but also prepares you for the Google AdWords certification exam. With this course, your understanding of Google AdWords will improve, and you will learn how to run successful online campaigns according to your business objectives. You will get to know the most effective advertising strategies to market your products and services and build brand awareness. It teaches you the best methods to boost your website's traffic and the most popular ways to retarget your previous website visitors.

Schedule
  • Delivery Format:
Date: Nov 04, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$1495 USD
  • Delivery Format:
Date: Nov 18, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$1495 USD
  • Delivery Format:
Date: Dec 02, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$1495 USD
  • Delivery Format:
Date: Dec 16, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$1495 USD
  • Delivery Format:
Date: Dec 30, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$1495 USD
What are the course objectives for Introduction to Google AdWords training?
  • Administration of AdWords through AdWords Editor.
  • Optimizing Campaigns.
  • Extending and managing Adwords accounts.
  • Determining the performance of campaign.
  • Implement advanced features of Google Adwords.
  • How to create display network campaign.
  • How to create product list campaigns.
  • Learn about adwords extensions for effectual campagins.
  • Configuration of target location and languages.
  • Managing of budgets and bidding.
  • Reporting and analyzing the campaign performance.
  • How to create new account on Google Adwords.
  • How to create Ad campaigns.
  • How to optimize keywords for PPC campaigns.
  • How to write efficient ads for campaigns of Google Adwords.
Who should attend Introduction to Google AdWords training?

The training is intended for market professionals having basic fundamental skills of end-user computing who are going to manage and create running PPC search campaigns, reporting and optimizing the campaigns in Google Adwords.

What is the course outline for Introduction to Google AdWords training?
  • 1. Creating a Google AdWords Account
  • a). Create and Navigate the Google AdWords Account Structure
  • b). Configure and Manage Account Alerts and Notifications
  • 2. Creating Ad Campaigns
  • a). Plan an AdWords Campaign
  • b). Create Campaigns and Configure Campaign Settings
  • c). Create and Configure Ad Groups, Ads, and Keywords
  • 3. Optimizing Keywords
  • a). Select Keywords in AdWords
  • b). Research Keywords with the Google Keyword Planner
  • c). Research Keywords Online
  • d). Configure Ad Groups and Keywords
  • 4. Writing Ads in Google AdWords
  • a). Review Google Ad Policies
  • b). Write High-Quality AdWords Ads
  • 5. Analyzing and Reporting Campaign Performance
  • a). Review Your Campaign and Adjust Settings
  • b). Analyze and Optimize Ads
  • c). Create Reports in AdWords
  • 6. Managing Bidding and Budgets
  • a). Set and Manage Budgets
  • b). Set and Manage Bids
  • 7. Targeting by Language and Location
  • a). Configure Language Targeting
  • b). Configure Location Targeting
  • 8. Enhancing Campaigns with Ad Extensions
  • a). Enhance Ads with the Location Extension
  • b). Enhance Ads with the Call Extensions
  • c). Enhance Ads with the SiteLink Extension
  • d). Enhance Ads with the App Extension
  • e). Enhance Ads with Structured Snippets
  • f). Enhance Ads with the Review and Callout Extensions
  • g). Enhance Ads with Automated Extensions
  • 9. Creating Product Listing Campaigns
  • a). Set Up a Google Merchant Account
  • b). Create a Shopping Campaign
  • 10. Creating a Display Network Campaign
  • a). Plan and Create a Display Network Campaign
  • b). Create an Ad with Ad Gallery
  • c). Target Campaigns
  • d). Target Devices
  • 11. Implementing Advanced AdWords Features
  • a). Configure Ad Scheduling
  • b). Create Dynamic Ads
  • c). Implement Keyword Insertion
  • d). Implement Ad Customizers
  • e). Implement Campaign Experiments
  • f). Configure Conversion Tracking
  • 12. Measuring Campaign Performance
  • a). Link AdWords to Google Analytics
  • b). Measure AdWords Campaign Success
  • c). Analyze Campaign Performance in AdWords
  • 13. Optimizing Campaigns
  • a). Optimize Landing Pages for Quality Score
  • b). Optimize Bidding Performance
  • c). Optimize Budgets
  • 14. Optimizing for Conversions
  • a). Measure Conversions
  • b). Optimize for Conversions
  • 15. Managing AdWords with the AdWords Editor
  • a). Configure AdWords Editor
  • b). Import and Analyze Data
  • 16. Managing and Extending AdWords Accounts
  • a). Manage Clients with My Client Center
  • b). Use the AdWords API
3 Days | $ 1495
4.4
  231 Ratings

1427 Learners

Get In Touch

Are you being sponsored by your employer to take this class?
* I authorize Microtek Learning to contact me via Phone/Email