18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
United States
share button
Free Webinar: Database Recovery Models And Its Significance : July 29, 2020. 

20777: Implementing Microsoft Azure Cosmos DB Solutions Training


What 20777: Implementing Microsoft Azure Cosmos DB Solutions training is all about?

The three-day Microsoft Azure Cosmos DB Solutions Training is focused on database professionals. Students will get to learn how to implement a Cosmos DB solution. Microtek Learning partners with Microsoft to organize instructor-led training delivered by Microsoft certified trainers from across the globe.

The training is in line with the 20777A course version.

  • START DATE
  • CLASS TIMINGS
  • DELIVERY MODE
  • PRICE
  • ACTION
  • 08/31/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 1725
  • 11/16/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 1725
  • 12/16/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 1725
What are the course objectives for 20777: Implementing Microsoft Azure Cosmos DB Solutions training?
  • Learning about the architecture and purpose of Azure Cosmos DB.
  • Monitoring performance and tuning a database.
  • Designing collections and documents to meet business requirements and learning how to create applications that utilize these documents using SQL API.
  • Creating triggers, stored procedures, and user-defined functions.
  • Using Power BI, Azure Databricks, HDInsight, and Azure Search with Cosmos DB to analyze and query big data.
  • Learning how to stream data using Cosmos DB as both a sink and source.
  • Describing how to use Cosmos DB to create efficient Graph database models.
Who should attend 20777: Implementing Microsoft Azure Cosmos DB Solutions training?

This training is designed for database professionals, including database architects and developers, information workers, and IT professionals who want to learn how to use Cosmos DB to implement big data solutions on Azure.

What is the course outline for 20777: Implementing Microsoft Azure Cosmos DB Solutions training?
  • 1. Introduction to Azure Cosmos DB
  • a). Review of NoSQL database structures
  • b). Migrating data and applications to Cosmos DB
  • c). Managing data in Cosmos DB
  • d). Lab : Creating and using a SQL API database in Cosmos DB
  • 2. Designing and Implementing SQL API Database Applications
  • a). Document models in Cosmos DB
  • b). Querying data in a SQL API database
  • c). Querying and maintaining data programmatically
  • d). Lab : Designing and implementing SQL API database applications
  • 3. Implementing Server Side Operations
  • a). Server-side programming with Cosmos DB
  • b). Creating and using stored procedures
  • c). Using triggers to maintain data integrity
  • d). Lab : Writing user-defined functions, stored procedures and triggers
  • 4. Optimizing and monitoring performance
  • a). Optimizing database performance
  • b). Monitoring the performance of a database
  • c). Lab : Tuning a database and monitoring performance
  • 5. Designing and Implementing a Graph Database
  • a). Graph database models in Cosmos DB
  • b). Designing Graph database models for efficient operation
  • c). Lab : Designing and implementing a Graph database
  • 6. Querying and Analyzing Big Data with Cosmos DB
  • a). Integrating Cosmos DB with Azure search to optimize queries
  • b). Analyzing data in a Cosmos DB database using Apache Spark
  • c). Visualizing data in a Cosmos DB database
  • d). Lab : Querying and Analyzing Big Data with Cosmos DB
  • 7. Implementing Stream Processing with Cosmos DB
  • a). Working with the Cosmos DB change feed
  • b). Integrating Cosmos DB into streaming solutions
  • c). Lab : Using Cosmos DB with stream processing