18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

AZ-020T00: Microsoft Azure solutions for AWS developers Training


What AZ-020T00: Microsoft Azure solutions for AWS developers training is all about?

AZ-020T00: Microsoft Azure solutions for AWS developers training helps professionals build end-to-end solutions in Microsoft Azure. This technical course allows one to develop Azure App Service Web Application solution and Azure functions. Trainees will learn to utilize blob or Cosmos DB storage in solutions. Implement API management, implement protected cloud solutions that incorporate user authorization and authentication. This course is perfect for experienced AWS developers who are interested in Azure development. AZ-020T00: Microsoft Azure solutions for AWS developers teaches building a message and event-based solutions, and troubleshooting, monitoring, and optimizing Azure solutions. Individuals will learn how expert developers utilize Azure services, with extra focus on tasks and features that are not like AWS.

Schedule
  • Delivery Format:
Date: Sep 30, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2095 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 07, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2095 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 14, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2095 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 21, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2095 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 28, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2095 USD
What are the course objectives for AZ-020T00: Microsoft Azure solutions for AWS developers training?
  • Learn how to optimize and monitor Azure Solutions.
  • Developing message based solutions.
  • Implementing Application Program Interface (API) functionalities.
  • Implementing safe cloud solutions.
  • Implementing authorization and user authentication.
  • Developing solutions that utilize storages such as Cosmos DB.
  • Implementing the Microsoft Azure functionalities.
  • Creating Web applications for Azure services.
  • Developing solutions that utilizes Blob storages.
Who should attend AZ-020T00: Microsoft Azure solutions for AWS developers training?

This training is intended for students having experience as AWS developers. However, professionals having deep interest in Azure Development can also sign up for this certification.

What are the prerequisites for AZ-020T00: Microsoft Azure solutions for AWS developers training?

The compulsory prerequisite for this training is for students having 1-2 years of professional development experience with Amazon Web Services (AWS). Also, it’s mandatory to have knowledge in programming language which are used in Microsoft Azure.

What is the course outline for AZ-020T00: Microsoft Azure solutions for AWS developers training?
  • 1. Create Azure App Service Web Apps
  • a). Azure App Service core concepts
  • b). Creating an Azure App Service Web App
  • c). Configuring and Monitoring App Service apps
  • d). Scaling App Service apps
  • e). Azure App Service staging environments
  • 2. Implement Azure functions
  • a). Azure Functions overview
  • b). Developing Azure Functions
  • c). Implement Durable Functions
  • 3. Develop solutions that use blob storage
  • a). Azure Blob storage core concepts
  • b). Managing the Azure Blob storage lifecycle
  • c). Working with Azure Blob storage
  • d). Create an Azure Resource Manager Template
  • 4. Develop solutions that use Cosmos DB storage
  • a). Azure Cosmos DB overview
  • b). Azure Cosmos DB data structure
  • c). Working with Azure Cosmos DB resources and data
  • d). Create and deploy ARM templates
  • 5. Create and deploy Azure Resource Manager (ARM) templates
  • a). Create and deploy ARM templates
  • 6. Implement user authentication and authorization
  • a). Implementing Microsoft idenity platform
  • b). Implement Microsoft Authentication Library
  • c). Secure app configuration data by using Azure App Configuration
  • 7. Implement secure cloud solutions
  • a). Manage keys, secrets, and certificates by using the KeyVault API
  • b). Implement Managed Identities for Azure resources
  • c). Secure app configuration data by using Azure App Configuration
  • 8. Implement API Management
  • a). Implement API Management
  • b). Defining policies for APIs
  • c). Securing your APIs
  • 9. Develop event-based solutions
  • a). Implement Azure Event Grid
  • b). Implement Azure Event Hubs
  • c). Implement Azure Notification Hub
  • 10. Develop message-based solutions
  • a). Implement solutions that use Azure Service Bus
  • b). Implement solutions that use Azure Queue Storage queues
  • 11. Monitor and optimize Azure solutions
  • a). Applications of Azure Application Insights
  • b). Instrument an app for monitoring