18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

AZ-030T00: Microsoft Azure technologies for AWS architects Training


What AZ-030T00: Microsoft Azure technologies for AWS architects training is all about?

AZ-030T00: Microsoft Azure technologies for AWS architects training are aimed at Solution Architects designed for AWS. It teaches them the right methodology to transform business needs into scalable, secure, and reliable solutions for Azure. It provides comprehensive knowledge and an in-depth explanation of various areas, including automation, storage, networking, data platform, and identity and application framework. Trainees will also learn how decisions in all these areas influence an entire solution. Check out the Enterprise Training program, which is perfect for organizations & companies. It introduces one to Azure and educates on Azure's global infrastructure. Individuals will learn to implement Azure Active Directory, virtual networking, load balancing, and network security. This training program is suitable for AWS cloud architects who have been working on AWS and now want to switch to Microsoft Azure.

Schedule
  • Delivery Format:
Date: Sep 29, 2020 | 9:00 am - 5:30 pm EST
Location: Online
$2095 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 06, 2020 | 9:00 am - 5:30 pm EST
Location: Online
$2095 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 13, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2095 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 20, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2095 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 27, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2095 USD
What are the course objectives for AZ-030T00: Microsoft Azure technologies for AWS architects training?
  • Administering Azure Container Instances, Kubernetes and Azure Application Services.
  • Configuring inter-site connectivity solutions likewise Virtual Network Gateways and VNet Peering.
  • Administering Azure by utilizing the Azure Portal, CLI, Cloud Shell and Resource Manager.
  • Managing subscriptions, Azure policies, accounts and Role-Based Access Control.
  • Applying monitoring solutions for combining, analysing and collecting data from various sources.
  • Implementing identify solutions covering cloud-based capabilities and on-premises.
  • How to secure identities with Azure Active Directory covering the groups and users.
Who should attend AZ-030T00: Microsoft Azure technologies for AWS architects training?

This training is intended for AWS Cloud Architects having skills in implementing and designing solutions functionalities running on AWS. Also, professionals who are seeking to learn designing for Azure can also sign up for this course.

What are the prerequisites for AZ-030T00: Microsoft Azure technologies for AWS architects training?
  • How to understand programming fundamental and the utilizations of script languages.
  • How to understand disaster recovery and resilience covering restore and backup operations.
  • How to understand Active Directory concepts covering forests, Kerberos protocol, domain controllers, Lightweight Directory Access Protocol and replication.
  • How to understand network configurations covering TCP/IP, VPN, encryption technologies and firewall.
  • How to understand on-premises virtual technologies covering virtual hard disks, VMs and virtual networking.
  • Less than a year experience is required as an AWS cloud solutions and AWS Architect Designing secure through networking, interaction and storage structures and compute with external services/resources.
  • Applicants will gain benefit from deep understanding with Azure Development Processes, DevOps and Azure Administration.
What is the course outline for AZ-030T00: Microsoft Azure technologies for AWS architects training?
  • 1. Introduction to Azure
  • a). Subscriptions and accounts
  • b). Resource groups and templates in Azure Resource Manager
  • c). After completing this module you will be able to:
  • i). Determine the type of account and subscription best suited to your solution.
  • ii). Create resource groups and templates to standardize and manage solutions.
  • 2. Azure global infrastructure
  • a). Azure regions
  • b). Azure Availability Zones
  • c). Comparison with AWS
  • d). After completing this module you will be able to:
  • i). Implement an architecture that provides the availability and reliability required by your solution.
  • 3. Implement Azure Active Directory
  • a). Introduction to Azure Active Directory
  • b). Domains and custom domains
  • c). Safety features
  • d). Guest users in Azure Active Directory
  • e). Manage multiple directories
  • f). Comparison with AWS
  • g). After completing this module you will be able to:
  • i). Secure identities with Azure Active Directory.
  • ii). Implement users and groups.
  • 4. Implement and manage hybrid identities
  • a). Introduction to Azure AD Connect
  • b). Comparison with AWS
  • c). After completing this module you will be able to:
  • i). Use your on-premise Active Directory account to authenticate to your cloud solution.
  • ii). Sync accounts between on-premise and the cloud.
  • 5. Implement virtual networking
  • a). Azure Virtual Network and VNet peering
  • b). VPN and ExpressRoute connections
  • c). Comparison with AWS
  • d). After completing this module you will be able to:
  • i). Design virtual networks with security in mind.
  • 6. Implement VMs for Windows and Linux
  • a). Configure high availability
  • b). Comparison with AWS
  • c). After completing this module you will be able to:
  • i). Implement VMs to create high availability solutions.
  • ii). Deploy and configure scale sets.
  • 7. Implement load balancing and network security
  • a). Implement Azure Load Balancer
  • b). Implement an Azure Application Gateway
  • c). Implement Azure Firewall
  • d). Implement network security groups and application security groups
  • e). Comparison with AWS
  • f). After completing this module you will be able to:
  • i). Implement the components of load balancing.
  • ii). Set up network and application security groups.
  • 8. Implement container-based applications
  • a). Configure Azure Kubernetes Service
  • b). Publish a solution on an Azure Container Instance
  • c). Comparison with AWS
  • d). After completing this module you will be able to:
  • i). Configure Azure Kubernetes Service for your solution.
  • ii). Publish your solution on an Azure Container Instance.
  • 9. Implement an application infrastructure
  • a). Create an App Service plan
  • b). Create and configure Azure App Service
  • c). Configure networking for an App Service
  • d). Introduction to Logic Apps and Azure Functions
  • e). Comparison with AWS
  • f). After completing this module you will be able to:
  • i). Select an App Service plan suitable for your solution.
  • ii). Configure the App Service.
  • iii). Incorporate Logic Apps and Azure Functions into your solution.
  • 10. Implement storage accounts
  • a). Azure Storage core concepts
  • b). Managing the Azure Blob storage lifecycle
  • c). Working with Azure Blob storage
  • d). Comparison with AWS
  • e). After completing this module you will be able to:
  • i). Select an appropriate Azure Storage account for your solution.
  • ii). Configure your storage account.
  • 11. Implement NoSQL databases
  • a). Introduction to Azure Cosmos DB
  • b). Consistency
  • c). Select appropriate CosmosDB APIs
  • d). Set up replicas in CosmosDB
  • e). Comparison with AWS DynamoDB
  • f). After completing this module you will be able to:
  • i). Configure a NoSQL database solution by using Azure Cosmos DB.
  • 12. Implement Azure SQL databases
  • a). Configure Azure SQL database settings
  • b). Implement Azure SQL Database managed instances
  • c). Configure high availability for an Azure SQL database
  • d). Comparison with AWS
  • e). After completing this module you will be able to:
  • i). Implement managed instances of Azure SQL database.
  • ii). Configure your database for high availability.
  • 13. Implement cloud infrastructure monitoring
  • a). Monitor security
  • b). Monitor cost
  • c). Configure a Log Analytics workspace
  • d). Comparison with AWS
  • e). After completing this module you will be able to:
  • i). Set up security monitoring for your solution.
  • ii). Monitor costs by analyzing logs.
  • 14. Implement and manage Azure governance solutions
  • a). Assign RBAC roles
  • b). Configure management access to Azure
  • c). Implement and configure an Azure Policy
  • d). Comparison with AWS
  • e). After completing this module you will be able to:
  • i). Configure RBAC roles for governance access.
  • ii). Configure an Azure Policy to enforce compliance with governance requirements.
  • 15. Manage security for applications
  • a). Implement Azure Key Vault
  • b). Implement and configure Azure AD Managed Identities
  • c). Register and manage applications in Azure AD
  • d). Comparison with AWS
  • e). After completing this module you will be able to:
  • i). Register your app in Azure Active Directory.
  • ii). Configure Azure Active Directory for managed identities used by your app to access data.
  • 16. Migration, backup, and disaster recovery management
  • a). Migrate workloads
  • b). Implement Azure Backup for VMs
  • c). Implement disaster recovery
  • d). Comparison with AWS
  • e). After completing this module you will be able to:
  • i). Migrate workloads to the cloud and across VMs.
  • ii). Implement cloud backups.
  • iii). Implement disaster recovery options.
  • iv). Implement update strategies that avoid negative impacts to availability and performance.
Price: 2595
4 Days | $ 2095
Enroll Now
4
  285 Ratings

1684 Learners