18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
United States
share button
Free Webinar: Database Recovery Models And Its Significance : July 29, 2020. 

AZ-104T00: Microsoft Azure Administrator Training


What AZ-104T00: Microsoft Azure Administrator training is all about?

The Microsoft Azure Administrator Training is designed for IT professionals to learn how to configure virtual networking, create and scale virtual machines, backup and share data, manage their Azure subscriptions, integrate storage solutions, manage network traffic, connect Azure as well as on-premises sites, monitor your solution, secure identities, and implement Azure Active Directory. With expert instructors from across the globe, Microtek helps students gain in-depth knowledge about various Microsoft Azure certifications and courses.

  • START DATE
  • CLASS TIMINGS
  • DELIVERY MODE
  • PRICE
  • ACTION
  • 08/10/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 1610
  • 09/08/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 1610
  • 10/05/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 1610
  • 11/09/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 1610
  • 12/07/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 1610
What are the course objectives for AZ-104T00: Microsoft Azure Administrator training?
  • Learning how to manage your subscriptions and accounts by implementing Azure policies and use Role-Based Access Control
  • Learning how to use Azure Active Directory to secure identities and implement users and groups
  • Learning how to manage infrastructure with tools an Azure Administrator uses
  • Exploring intersite connectivity features such as Virtual Network Gateways, Site-to-Site Connections, and VNet Peering
  • Understanding basic virtual networking concepts
  • Learning about basic storage features
  • Learning about network traffic strategies
  • Learning about Azure virtual machines
  • Learning about backing up files and folders including virtual machine backups
  • Learning administers serverless computing features
  • Learning how to monitor your Azure infrastructure
Who should attend AZ-104T00: Microsoft Azure Administrator training?

The Microsoft Azure Administrator Training is for Azure Administrators. Azure Administrators implement, monitor, and manage various cloud services, virtual networks, and compute cloud capabilities. They communicate with vendors to provide optimal solutions to end-users for cloud applications and give strategic recommendations to ensure the provision, monitor, size, and adjust resources as needed.

What is the course outline for AZ-104T00: Microsoft Azure Administrator training?
  • 1. Identity
  • a). Azure Active Directory
  • b). Users and Groups
  • c). Lab : Manage Azure Active Directory Identities
  • 2. Governance and Compliance
  • a). Subscriptions and Accounts
  • b). Azure Policy
  • c). Role-based Access Control (RBAC)
  • d). Lab : Manage Subscriptions and RBAC
  • e). Lab : Manage Governance via Azure Policy
  • 3. Azure Administration
  • a). Azure Resource Manager
  • b). Azure Portal and Cloud Shell
  • c). Azure PowerShell and CLI
  • d). ARM Templates
  • e). Lab : Manage Azure resources by Using the Azure Portal
  • f). Lab : Manage Azure resources by Using ARM Templates
  • g). Lab : Manage Azure resources by Using Azure PowerShell
  • h). Lab : Manage Azure resources by Using Azure CLI
  • 4. Virtual Networking
  • a). Virtual Networks
  • b). IP Addressing
  • c). Network Security groups
  • d). Azure Firewall
  • e). Azure DNS
  • f). Lab : Implement Virtual Networking
  • 5. Intersite Connectivity
  • a). VNet Peering
  • b). VPN Gateway Connections
  • c). ExpressRoute and Virtual WAN
  • d). Lab : Implement Intersite Connectivity
  • 6. Network Traffic Management
  • a). Network Routing and Endpoints
  • b). Azure Load Balancer
  • c). Azure Application Gateway
  • d). Traffic Manager
  • e). Lab : Implement Traffic Management
  • 7. Azure Storage
  • a). Storage Accounts
  • b). Blob Storage
  • c). Storage Security
  • d). Azure Files and File Sync
  • e). Managing Storage
  • f). Lab : Manage Azure storage
  • 8. Azure Virtual Machines
  • a). Virtual Machine Planning
  • b). Creating Virtual Machines
  • c). Virtual Machine Availability
  • d). Virtual Machine Extensions
  • e). Lab : Manage virtual machines
  • 9. Serverless Computing
  • a). Azure App Service Plans
  • b). Azure App Service
  • c). Container Services
  • d). Azure Kubernetes Service
  • e). Lab : Implement Web Apps
  • f). Lab : Implement Azure Container Instances
  • g). Lab : Implement Azure Kubernetes Service
  • 10. Data Protection
  • a). File and Folder Backups
  • b). Virtual Machine Backups
  • c). Lab : Implement Data Protection
  • 11. Monitoring
  • a). Azure Monitor
  • b). Azure Alerts
  • c). Log Analytics
  • d). Network Watcher
  • e). Lab : Implement Monitoring