18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

AZ-204T00: Developing solutions for Microsoft Azure (Developer) Training


What AZ-204T00: Developing solutions for Microsoft Azure (Developer) training is all about?

AZ-204T00: Developing solutions for Microsoft Azure (Developer) Training is aimed at developers to teach them how to build end-to-end solutions in Azure. This technical course teaches them the techniques to create Azure functions, implement Azure compute solutions, and develop solutions with Azure storage. Trainees will also learn to manage and implement web apps, implement authorization and authentication, and protect their solution by utilizing Managed Identities and Key Vault. Our enterprise training program is best for organizations and companies. It guides professionals to connect to and consume Azure as well as other third-party services. This course covers all the important topics from implementing secure cloud solutions and API management to develop App Service Logic App, which makes it very resourceful for individuals preparing for the Microsoft Certified Azure Developer Associate certification exam.

Schedule
  • Delivery Format:
Date: Oct 19, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
  • Delivery Format:
Date: Nov 16, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
  • Delivery Format:
Date: Dec 14, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
What are the course objectives for AZ-204T00: Developing solutions for Microsoft Azure (Developer) training?
  • Creating Azure App Service Web Apps
  • Implementing Azure functions
  • Developing solutions that use blob storage
  • Developing solutions that use Cosmos DB storage
  • Implementing IaaS solutions
  • Implementing user authentication and authorization
  • Implementing secure cloud solutions
  • Implementing API Management
  • Developing App Service Logic Apps
  • Developing event-based solutions
  • Developing message-based solutions
  • Monitoring and optimizing Azure solutions
  • Integrating caching and content delivery within solutions
Who should attend AZ-204T00: Developing solutions for Microsoft Azure (Developer) training?

Students who want to pass the Microsoft Azure Developer Associate certificate exam or are interested in Azure development should enroll in this training.

What are the prerequisites for AZ-204T00: Developing solutions for Microsoft Azure (Developer) training?

Students in this course are interested in Azure development or in passing the Microsoft Azure Developer Associate certification exam.

What is the course outline for AZ-204T00: Developing solutions for Microsoft Azure (Developer) training?
  • 1. Creating Azure App Service Web Apps
  • a). Azure App Service core concepts
  • b). Creating an Azure App Service Web App
  • c). Configuring and Monitoring App Service apps
  • d). Scaling App Service apps
  • e). Azure App Service staging environments
  • 2. Implement Azure functions
  • a). Azure Functions overview
  • b). Developing Azure Functions
  • c). Implement Durable Functions
  • 3. Develop solutions that use blob storage
  • a). Azure Blob storage core concepts
  • b). Managing the Azure Blob storage lifecycle
  • c). Working with Azure Blob storage
  • 4. Develop solutions that use Cosmos DB storage
  • a). Azure Cosmos DB overview
  • b). Azure Cosmos DB data structure
  • c). Working with Azure Cosmos DB resources and data
  • 5. Implement IaaS solutions
  • a). Provisioning VMs in Azure
  • b). Create and deploy ARM templates
  • c). Create container images for solutions
  • d). Publish a container image to Azure Container Registry
  • e). Create and run container images in Azure Container Instances
  • 6. Implement user authentication and authorization
  • a). Microsoft Identity Platform v2.0
  • b). Authentication using the Microsoft Authentication Library
  • c). Using Microsoft Graph
  • d). Authorizing data operations in Azure Storage
  • 7. Implement secure cloud solutions
  • a). Manage keys, secrets, and certificates by using the KeyVault API
  • b). Implement Managed Identities for Azure resources
  • c). Secure app configuration data by using Azure App Configuration
  • 8. Implement API Management
  • a). API Management overview
  • b). Defining policies for APIs
  • c). Securing your APIs
  • 9. Develop App Service Logic Apps
  • a). Azure Logic Apps overview
  • b). Creating custom connectors for Logic Apps
  • 10. Develop event-based solutions
  • a). Implement solutions that use Azure Event Grid
  • b). Implement solutions that use Azure Event Hubs
  • c). Implement solutions that use Azure Notification Hubs
  • 11. Develop message-based solutions
  • a). Implement solutions that use Azure Service Bus
  • b). Implement solutions that use Azure Queue Storage queues
  • 12. Monitor and optimize Azure solutions
  • a). Overview of monitoring in Azure
  • b). Instrument an app for monitoring
  • c). Analyzing and troubleshooting apps
  • d). Implement code that handles transient faults
  • 13. Integrate caching and content delivery within solutions
  • a). Develop for Azure Cache for Redis
  • b). Develop for storage on CDNs
5 Days | $ 2875
4.8
  257 Ratings

1648 Learners

Get In Touch

Are you being sponsored by your employer to take this class?
* I authorize Microtek Learning to contact me via Phone/Email