18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

AZ-220T00: Microsoft Azure IoT Developer Training


What AZ-220T00: Microsoft Azure IoT Developer training is all about?

AZ-220T00: Microsoft Azure IoT Developer Training is developed to help professionals gain the knowledge and skills required to successfully build and manage the cloud and edge portions of Azure IoT solutions. This technical course contains an in-depth explanation of core Azure IoT services, including Device Provisioning Services, IoT Hub, Time Series Insights, Azure Stream Analytics, and many more. This training program is ideal for IoT developers who implement and maintain the cloud of an Azure IoT solution and IoT developers who operate with other stakeholders to make sure that business integration is successful. By the end of the course, trainees will know how to identify and address security concerns and implement device management with the help of direct methods and device twins.

Schedule
  • Delivery Format:
Date: Oct 05, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2300 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 13, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2300 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 19, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2300 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 27, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2300 USD
What are the course objectives for AZ-220T00: Microsoft Azure IoT Developer training?
  • Creating, configuring, and managing an Azure IoT hub.
  • Supporting business integration requirements and configuring the connection to Time Series Insights.
  • Establishing a secure two-way communication between IoT hub and devices.
  • Provisioning devices by using DPS and IoT Hub, including provisioning at scale.
  • Implementing IoT Edge scenarios that need development and deployment of custom modules and containers.
  • Implementing IoT Edge scenarios using a wide variety of edge gateway patterns and marketplace modules.
  • Implementing message processing by using Azure Stream Analytics and IoT Hub routing.
  • Implementing solution logging, monitoring, and diagnostics testing.
  • Implementing device management using direct methods and device twins.
  • Recognizing SaaS opportunities for IoT and building an IoT Solution by using Azure IoT Central.
  • Recognizing and addressing security concerns and implementing Azure Security Center for IoT.
Who should attend AZ-220T00: Microsoft Azure IoT Developer training?

The Microsoft Azure IoT developer training is ideal for Azure IoT developers who are responsible to implement and maintain cloud and edge portions of an Azure IoT solution. With the training, Microtek Learning is aiming to help developers to learn various tools and devices that are needed to set up the physical devices and responsible for maintaining them throughout their life cycle. Developers can gain knowledge about device connectivity, security, topology, and debugging. Having basic programming skills in an Azure supported language such as Python, Java, C#, C, or Node.js will help learners acing their training.

What is the course outline for AZ-220T00: Microsoft Azure IoT Developer training?
  • 1. Introduction to IoT and Azure IoT Services
  • a). Business Opportunities for IoT
  • b). Introduction to IoT Solution Architecture
  • c). IoT Hardware and Cloud Services
  • d). Lab Scenarios for this Course
  • e). Lab : Getting Started with Azure
  • f). Lab : Setting Started with Azure IoT Services
  • 2. Devices and Device Communication
  • a). IoT Hub and Devices
  • b). IoT Developer Tools
  • c). Device Configuration and Communication
  • d). Lab : Setup the Development Environment
  • e). Lab : Connect IoT Device to Azure
  • 3. Device Provisioning at Scale
  • a). Device Provisioning Service Terms and Concepts
  • b). Configure and Manage the Device Provisioning Service
  • c). Device Provisioning Tasks
  • d). Lab : Individual Enrollment of Devices in DPS
  • e). Lab : Automatic Enrollment of Devices in DPS
  • 4. Message Processing and Analytics
  • a). Messages and Message Processing
  • b). Data Storage Options
  • c). Azure Stream Analytics
  • d). Lab : Device Message Routing
  • e). Lab : Filtering and Aggregating Message Data
  • 5. Insights and Business Integration
  • a). Business Integration for IoT Solutions
  • b). Data Visualization with Time Series Insights
  • c). Data Visualization with Power BI
  • d). Lab : Integrate IoT Hub with Event Grid
  • e). Lab : Explore and Analyze Time Stamped Data with Time Series Insights
  • 6. Azure IoT Edge Deployment Process
  • a). Introduction to Azure IoT Edge
  • b). Edge Deployment Process
  • c). Edge Gateway Devices
  • d). Lab : Introduction to IoT Edge
  • e). Lab : Set Up an IoT Edge Gateway
  • 7. Azure IoT Edge Modules and Containers
  • a). Develop Custom Edge Modules
  • b). Offline and Local Storage
  • c). Lab : Develop, Deploy, and Debug a Custom Module on Azure IoT Edge
  • d). Lab : Run an IoT Edge Device in Restricted Network and Offline
  • 8. Device Management
  • a). Introduction to IoT Device Management
  • b). Manage IoT and IoT Edge Devices
  • c). Device Management at Scale
  • d). Lab : Remotely Monitor and Control Devices with Azure IoT Hub
  • e). Lab : Automatic Device Management
  • 9. Solution Testing, Diagnostics, and Logging
  • a). Monitoring and Logging
  • b). Troubleshooting
  • c). Lab : Configure Metrics and Logs in Azure IoT Hub
  • d). Lab : Monitor and Debug Connection Failures
  • 10. Azure Security Center and IoT Security Considerations
  • a). Security Fundamentals for IoT Solutions
  • b). Introduction to Azure Security Center for IoT
  • c). Enhance Protection with Azure Security Center for IoT Agents
  • d). Lab : Implementing Azure Security Center for IoT
  • 11. Build an IoT Solution with IoT Central
  • a). Introduction to IoT Central
  • b). Create and Manage Device Templates
  • c). Manage Devices in Azure IoT Central
  • d). Lab : Get Started with Azure IoT Central
  • e). Lab : Implementing IoT Solutions with Azure IoT Central
4 Days | $ 2300
4.5
  225 Ratings

1763 Learners