18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
United States
share button
Free Webinar: Database Recovery Models And Its Significance : July 29, 2020. 

MB-240T00: Microsoft Dynamics 365 Field Service Training


What MB-240T00: Microsoft Dynamics 365 Field Service training is all about?

In this training, we help professionals explore Dynamics 365 Field Service, which helps companies better position themselves in the industry by offering various tools that help in managing workloads for their remote workers and determining and scheduling resources. This course helps students gain knowledge and skills required to determine and configure the key components used to deliver mobile solutions and Field Service.

The major topic of this course includes determining the organizational considerations which will help drive configuration decisions and aspects. It will also help professionals gain a better understanding of the end goals and bigger picture of the implementations that help in building more efficient solutions suited for organizational and customer needs.

This training is based on the objectives of the course variant MB-240T00-A.

3 SATVs applicable


  • START DATE
  • CLASS TIMINGS
  • DELIVERY MODE
  • PRICE
  • ACTION
  • 08/19/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 1725
  • 09/23/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 1725
  • 10/26/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 1725
  • 10/28/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 1725
  • 11/11/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 1725
  • 11/23/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 1725
  • 12/14/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 1725
  • 12/16/2020
  • 9:00 am - 6:00 pm EST
  • $ 1725
What are the course objectives for MB-240T00: Microsoft Dynamics 365 Field Service training?
  • Identifying the key components involved in Field Service Implementations.
  • Defining the products and services that will be delivered to customers.
  • Determining which pricing options to use in specific scenarios.
  • Determining which resources are required.
Who should attend MB-240T00: Microsoft Dynamics 365 Field Service training?

This training is intended for IT professionals with interest or experience in delivering Field Service solutions for organizations.

What is the course outline for MB-240T00: Microsoft Dynamics 365 Field Service training?
  • 1. Configure Field Service
  • a). Introduction to configuring Field Service
  • b). Defining products and services
  • c). Defining tax codes
  • 2. Resource Scheduling Configuration
  • a). Mapping and location information
  • b). Configuring resource components
  • c). Defining account preferences
  • 3. Defining and Configuring Bookable Resources
  • a). Defining bookable resources
  • b). Resource pools, crews and facilities
  • 4. Configure Incidents
  • a). Creating an incident
  • b). Using service tasks
  • 5. Inventory and Work Order Management
  • a). Configure Field Service work orders
  • b). Creating work orders
  • c). Managing work orders
  • 6. Field Service Agreements
  • a). Using Field Service agreements
  • b). Set up bookings
  • c). Set up invoices
  • 7. Inventory and Purchasing
  • a). Manage customer assets
  • b). Manage inventory
  • c). Purchasing and returns
  • 8. Field Service Mobile
  • a). Mobile client overview
  • b). Install and deploy Field Service mobile projects
  • c). Manage mobile projects
  • d). Deploy the mobile client
  • 9. Universal Resource Scheduling
  • a). URS overview and configuration
  • b). Enabling entities for URS
  • c). Customize entities for URS
  • 10. Managing Scheduling Options
  • a). Using the schedule board
  • b). Schedule items
  • c). Rescheduling and substituting resources
  • d). Crew and pool scheduling
  • 11. Customizing the Schedule Board
  • a). Configure the board
  • b). Create additional schedule boards
  • c). Use views to enhance the schedule board
  • d). Configuring schedule board queries and filters
  • e). Working with requirement groups
  • 12. Advanced Scheduling Options
  • a). Working with resource scheduling optimization
  • b). Defining optimization goals
  • c). Defining optimization scopes
  • d). Defining optimization profiles
  • e). Single resource scheduling