18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flag
share button

MB-300T00: Microsoft Finance and Operations Core Training


What MB-300T00: Microsoft Finance and Operations Core training is all about?

In this training we will cover the core features of Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations, such as configuration, data migration, preparing to go live with the application. Organizations use Microsoft Dynamics 354 for Finance and Operations to quickly respond to upgrading business needs and reduce operating costs. With certified trainers on board, Microtek Learning offers this course on Dynamics 365 for Finance and Operations.

This training is based on the objectives of the course variant MB-300T00-A.

3 SATVs applicable


Schedule
  • Delivery Format:
Date: Dec 02, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$1725 USD
What are the course objectives for MB-300T00: Microsoft Finance and Operations Core training?
  • Getting started with Lifecycle Services for Dynamics 365 for Finance and Operations
  • Having an overview of analytics and reporting in Dynamics 365 for Finance and Operations
  • Creating, maintaining, and using workflows in Dynamics 365 for Finance and Operations
  • Using Lifecycle Services for designing and planning implementation for Dynamics 365 for Finance and Operations
  • Setting up and configuring legal entities in Dynamics 365 for Finance and Operations
  • Performing personalization in Dynamics 365 for Finance and Operations
  • Building and testing mobile applications for Dynamics 365 for Finance and Operations
  • Implementing common integration features in Dynamics 365 for Finance and Operations
  • Managing security and users in Dynamics 365 for Finance and Operations
  • Using data management in Dynamics 365 for Finance and Operations
  • Performing user acceptance testing for Dynamics 365 for Finance and Operations
  • Preparing and migrating data to Dynamics 365 for Finance and Operations
  • Preparing to go-live
Who should attend MB-300T00: Microsoft Finance and Operations Core training?

This training is aimed towards professionals who want to become a Dynamics 365 for Finance and Operations Functional Consultant. A functional consultant is responsible for configuring applications and solutions, determining, and translating requirements, discovering, engaging stakeholders and subject matter experts. They are also responsible for implementing a suitable solution using service and application integrations, codeless extensibility, and unique capabilities.

What is the course outline for MB-300T00: Microsoft Finance and Operations Core training?
  • 1. Get Started with Dynamics 365 for Finance and Operations
  • a). Introduction
  • b). Industry focus
  • c). Introduction to financial management
  • d). Introduction to employee management
  • e). Introduction to supply chain management
  • f). Module summary
  • 2. Get Started with Lifecycle Services
  • a). Understand the functionality and tools of Lifecycle Services
  • b). Reuse existing assets, copy and share data
  • c). Understand Task recorder functionality
  • d). Create a business process model
  • e). Run the LCS Issue Search tool and analyze results
  • f). Learn how to use Regression Suite Automation Tool
  • g). Practice Labs
  • h). Module Summary
  • 3. Use Lifecycle Services to Design and Plan
  • a). Introduction
  • b). Phases of a cloud implementation
  • c). Phases of an on-premises implementation
  • d). Create Functional Design Documents (FDD)
  • e). Module Summary
  • 4. Overview of Reporting and Analytics
  • a). Understand reports and inquiries
  • b). Learn about Financial reporting
  • c). Configure PowerBI to your instance
  • d). Practice Labs
  • e). Module Summary
  • 5. Build and Test Mobile Apps
  • a). Overview of Unified Operations mobile app
  • b). Build and use mobile apps
  • c). Practice Lab
  • d). Module Summary
  • 6. Create, Maintain and Use Workflows
  • a). Workflows for business processes
  • b). Create and setup workflows
  • c). Assign users to workflow touchpoints
  • d). Use Work items
  • e). Practice Lab
  • f). Module Summary
  • 7. Set Up and Configure Legal Entities
  • a). Create a legal entity and generate number sequences
  • b). Create a number sequence
  • c). Create organization hierarchies
  • d). Apply purposes and policies
  • e). Configure calendars and date intervals
  • f). Practice Labs
  • g). Module summary
  • 8. Manage Users and Security
  • a). Understand the security architecture
  • b). Manage users and security
  • c). Setup and apply segregation of duties
  • d). Run security reports
  • e). Setup batch jobs and alerts
  • f). Practice labs
  • g). Module summary
  • 9. Perform Personalization
  • a). Describe and apply user options
  • b). Create, export and import personalizations
  • c). Create and maintain record templates
  • d). Practice labs
  • e). Module summary
  • 10. Implement Common Integration Features
  • a). Microsoft Office integration
  • b). Configure email
  • c). Create and maintain email templates
  • d). Use Power BI
  • e). Setup network printing
  • f). Integrate data into Common Data Services for Apps
  • g). Practice Labs
  • h). Module summary
  • 11. Prepare Data for Migration and Migrate Data
  • a). Introduction
  • b). Understand BYOD feature
  • c). Perform a test migration and validate output
  • d). Module summary
  • 12. Use Data Management
  • a). Introduction
  • b). Understand data management and integration
  • c). Data management workspace
  • d). Templates in data management
  • e). Import, export and copy data into a legal entity
  • f). Practice Labs
  • g). Module summary
  • 13. Perform User Acceptance Testing
  • a). Introduction
  • b). Create and perform test cases for User Acceptance
  • c). Practice Lab
  • d). Module summary
  • 14. Prepare to Go Live
  • a). Introduction
  • b). Get ready to go live
  • c). Module summary
3 Days | $ 1725
Enroll Now

Get In Touch

Are you being sponsored by your employer to take this class?
* I authorize Microtek Learning to contact me via Phone/Email