18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

MB-500T00: Microsoft Dynamics 365: Finance and Operations Apps Developer Training


What MB-500T00: Microsoft Dynamics 365: Finance and Operations Apps Developer training is all about?

MB-500T00: Microsoft Dynamics 365: Finance and Operations Apps Developer Training is aimed at professionals to teach them the leading methodologies to implement and expand apps to satisfy the needs of the organization. This technical course guides on utilization of extensible features, standardizes application coding patterns and external integrations to provide completely realized solutions. Our Enterprise training program allows a team up-gradation with a skill set that leads to the firm's overall development. It helps in developing a better understanding of developer tools and solution designs. Throughout this course, individuals will also learn about code testing and development, frameworks and integration and reporting. This training program is ideal for Microsoft Dynamics 365 Finance and Operations Apps Developers who want to enhance their skills and boost their credibility in the market. It is also suitable for individuals preparing for exam MB-500.

5 SATVs applicable


Schedule
  • Delivery Format:
Date: Nov 09, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
What are the course objectives for MB-500T00: Microsoft Dynamics 365: Finance and Operations Apps Developer training?
  • Overview & Architecture
  • Developer Tools
  • Solution Design
  • AOT Elements
  • Code Development & Testing
  • Data Migration
  • Frameworks
  • Integration
  • Reporting
  • Security & Performance
Who should attend MB-500T00: Microsoft Dynamics 365: Finance and Operations Apps Developer training?

This training is aimed at professionals who are Microsoft Dynamics 365 Finance and Operations Apps Developers.

What is the course outline for MB-500T00: Microsoft Dynamics 365: Finance and Operations Apps Developer training?
  • 1. Overview & Architecture
  • a). Dynamics 365 ecosystem and major components of the Dynamics 365 Finance and Operations (FO) software,
  • b). Architecture of D365FO
  • c). D365FO design and deployment considerations
  • d). Lab : Development Environment configuration and Project/Model Creation
  • 2. Developer Tools
  • a). Manage system implementations by using Lifecycle Services
  • b). Customize D365FO by using Visual Studio
  • c). Manage source code and artifacts by using version control
  • d). Work with other development tools to complete tasks
  • e). Lab : Source Control using DevOps
  • 3. Solution Design
  • a). Determine the required application stack components and server architecture
  • b). Implement Application Lifecycle Management (ALM)
  • c). Design a solution for D365FO
  • d). Lab : Data Structure Development
  • 4. AOT Elements
  • a). Create forms
  • b). Create and extend tables
  • c). Create Extended data Types (EDT) and enumerations
  • d). Create classes and extend AOT elements
  • e). Lab : Metadata Extension & Development
  • 5. Code Development & Testing
  • a). Develop X++ code, Develop object-oriented code
  • b). Extend D365 FO functionality,
  • c). Test framework and tools
  • d). Perform Unit Testing
  • e). Lab : Code Extension & Development
  • 6. Data Migration
  • a). Migration tools and methodologies
  • b). Plan Migration strategy
  • c). Prepare data for migration and migrate data
  • d). Lab : Data Export/Import using Data Entity
  • e). Lab : Recurring Data Transfer
  • 7. Frameworks
  • a). Implement D365 FO functionality
  • b). Lab : SysExtension Framework
  • 8. Integration
  • a). Identify Data integration patterns and scenarios
  • b). Implement Data integration concepts and solutions
  • c). Implement Recurring integrations
  • d). Integrate D365FO with Microsoft Azure
  • e). Troubleshoot integration errors
  • f). Implement the Data Management Package API
  • g). Lab : OData Integration
  • h). Lab : Logic App Integration
  • i). Lab : Calling an External Web Service
  • 9. Reporting
  • a). Capabilities and limitations of reporting tools in D365FO
  • b). Design, create, and revise Dynamics Reports
  • c). Design, create, and revise Dynamics workspaces
  • d). Design, create, and revise data sources that connect to data stores external to D365FO
  • e). Lab : Power BI reporting from F&O
  • 10. Security & Performance
  • a). Describe and implement performance tools and LCS Environment Monitoring tools
  • b). Implement role-based security policies and requirements
  • c). Apply fundamental performance optimization techniques
  • d). Optimize performance for batch processes
  • e). Optimize user interface performance
  • f). Enhance Integration performance
  • g). Optimize Report Performance
  • h). Lab : Async & Sandbox Functionality
5 Days | $ 2875
Enroll Now
4
  211 Ratings

1346 Learners

Get In Touch

Are you being sponsored by your employer to take this class?
* I authorize Microtek Learning to contact me via Phone/Email