18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
United States
Free Webinar: Database Recovery Models And Its Significance : July 29, 2020. 

MB-600T00: Microsoft Dynamics 365 + Power Platform Solution Architect Training


What MB-600T00: Microsoft Dynamics 365 + Power Platform Solution Architect training is all about?

In this training offered by Microtek Learning, solution consultants or architects will get familiarized with various decisions that a Solution Architect has to make during implementation, including integrations, security, Power Automate architecture, Power Apps architecture, and more. This training is specially designed to introduce learners to the Solution Architect role.

  • START DATE
  • CLASS TIMINGS
  • DELIVERY MODE
  • PRICE
  • ACTION
  • 07/27/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 1725
  • 08/24/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 1725
  • 08/24/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 1725
  • 09/28/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 1725
  • 10/26/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 1725
  • 12/07/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 1725
What are the course objectives for MB-600T00: Microsoft Dynamics 365 + Power Platform Solution Architect training?
  • Creating customer organizational structure.
  • Learning to administer and deploy the Dynamics 365 environment.
  • Integrating Dynamics 365 with other apps like SharePoint and Exchange
  • Integrating Microsoft Outlook and Dynamics 365 mobile apps.
Who should attend MB-600T00: Microsoft Dynamics 365 + Power Platform Solution Architect training?

This training is aimed at Senior Consultants (both technical and functional) who want to become Solution Architects. The course will also help current Solution Architects who are new to the industry and at this role.

What is the course outline for MB-600T00: Microsoft Dynamics 365 + Power Platform Solution Architect training?
  • 1. Introduction
  • a). Course introduction
  • 2. Module 2: Becoming a Solution Architect/Getting to know your customer
  • a). Define a Solution Architect
  • b). Role of a Solution Architect on projects
  • c). Project Methodology
  • d). Getting to know your customer
  • e). Group exercise - Getting to know your customer
  • 3. Conceptualizing the design from requirements
  • a). How to lead the requirement collection effort
  • b). Using fit gap analysis
  • c). Pillars of good architecture
  • d). Blueprinting the solution architecture
  • e). Group exercise - Design from requirements
  • 4. Project governance and working as a team
  • a). Solution Architect's role in project governance
  • b). Techniques for keeping a project on track
  • c). Scenarios that could cause a project to fail
  • d). Group exercise - Project governance and working as a team
  • 5. Power Platform Architecture
  • a). Key Power Platform architecture components
  • b). Understand how platform design and limits influence solution architectures
  • c). Updates and feature releases
  • d). Understand how to communicate how the platform meets customer needs
  • 6. Data Modeling
  • a). Data model influences
  • b). Data model strategy
  • c). Data types
  • d). Data relationships
  • e). Group exercise - Data modeling
  • 7. Visualizations, Analytics, Reporting and AI
  • a). Planning and evaluating requirements
  • b). Operational reporting
  • c). Power BI
  • d). Enterprise BI
  • e). Pre-built insights and custom AI
  • 8. Power Apps Architecture
  • a). Discuss options for apps and how to choose where to start
  • b). Discuss app composition options
  • c). Using components as part of your app architecture
  • d). Considerations for including Portals as an app in your architecture
  • e). Group exercise - Power Apps Architecture topics
  • 9. Application Lifecycle Management (ALM)
  • a). Microsoft vision and Solution Architect's role in ALM
  • b). Environment strategies
  • c). Defning a solution structure for your deliverable
  • d). Lab : ALM Hands-on Lab
  • 10. Power Automate Architecture
  • a). Discuss options for automation and custom logic
  • b). Review considerations for using triggers and common actions
  • c). Explore using Business Process Flows (BPF) to guide users through business processes
  • d). Group Exercise - Evaluate scenarios for Power Automate usage
  • 11. Security Modeling
  • a). Solution Architect's role in security modeling
  • b). Discovery and learning your client's environment
  • c). Controlling access to environments and resources
  • d). Controlling access to CDS Data
  • e). Group Exercise - Security Modeling
  • 12. Integrations
  • a). Solution Architects role in Integrations
  • b). What is an integration and why do we need it
  • c). Platform features that enable integration
  • d). CDS Event Publishing
  • e). Scenarios for group discussion
  • 13. Dynamics 365 Applications Architecture
  • a). Solution Architect's role when deploying Dynamics 365 apps
  • b). Architecture Considerations for primary apps
  • c). Group Exercise - App specific working groups evaluate requirements
  • 14. Testing and Go Live
  • a). Solution Architect's role with testing and go live
  • b). Planning for testing
  • c). Planning for go live
3 Days | $ 1725
Enroll Now