18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

20345-1: Administering Microsoft Exchange Server 2016/2019 Training


What 20345-1: Administering Microsoft Exchange Server 2016/2019 training is all about?

20345-1: Administering Microsoft Exchange Server 2016/2019 Training is aimed at professionals to teach them the techniques to support and administer Exchange Server. This technical course also guides through installing and configuring Exchange Server. It provides comprehensive information on how to handle user connectivity, message delivery, and hygiene and extremely available Exchange Server Deployments. Check out the Enterprise Training program, which is perfect for organizations and companies. It teaches to implement a disaster recovery solution and inspect and maintain Exchange Server deployment. By the end of the course, students will know the best way to handle high availability in Exchange Server and Launch Client Access Services in Exchange Server. This training program is ideal for professional messaging administrators on Exchange Server who want to enhance their skills and build credibility on the market.

5 SATVs applicable


Schedule
  • Delivery Format:
Date: Oct 05, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 12, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 19, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 26, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
What are the course objectives for 20345-1: Administering Microsoft Exchange Server 2016/2019 training?
  • Deployment of Exchange Server.
  • Creating and managing different recipient objects within the Exchange Server.
  • Planning and configuration of storage for Exchange Server.
  • Monitoring and troubleshooting Exchange Server.
  • Performing Exchange server management and recipient management tasks via Exchange Server cmdlets.
  • Configuring audit logging and server role-based access privileges for both users and administrators.
  • Implementing Exchange Server disaster recovery plan.
  • Configuration and management of message transport in Exchange Server.
  • Implementing and managing Exchange Online integration.
  • Deployment of Client Access services in Exchange Server.
  • Management of high availability in Exchange Server.
  • Configuration of message security in Exchange Server.
Who should attend 20345-1: Administering Microsoft Exchange Server 2016/2019 training?

The best-suited candidates for this Microsoft Exchange Server training include enterprise-level administrators working with Exchange Server. Professionals who are from the helpdesk or are IT generalists can also consider taking this course. It is recommended to have at least 2 years of experience working in the IT industry, especially in the Windows Server Administration area, helpdesk, system administration, or network administration. Candidates are also required to have some experience with the concepts of Exchange Server; however, it is not mandatory.

What are the prerequisites for 20345-1: Administering Microsoft Exchange Server 2016/2019 training?

Before attending this course, students should have:

  • A minimum of 2 years of expertise administering Windows Server, together with Windows Servier 2012 R@ or Windows Server 2016.
  • A minimum of 2 years of expertise operating with Active Directory Domain Services (AD DS). A minimum of 2 years of expertise operating with name resolution together with the name System (DNS).
  • Understanding of TCP/IP and networking ideas.
  • Understanding of Windows Server 2012 R2 or later, and AD DS, including planning, designing, and deploying.
  • Understanding of security ideas like authentication and authorization.
  • Understanding of easy Mail Transfer Protocol (SMTP).
  • Working information on public key infrastructure (PKI) technologies, together with Active Directory Certificate Services (AD CS).
What is the course outline for 20345-1: Administering Microsoft Exchange Server 2016/2019 training?
  • 1. Deploying Exchange Server
  • a). Overview of Exchange Server
  • b). Exchange Server architecture
  • c). Requirements for Exchange Server
  • d). Deploying Exchange Server Exchange Server
  • e). Exchange Server Management Tools
  • f). Lab : Deploying Exchange Server
  • 2. Managing Exchange Server 2016 storage
  • a). Exchange Server mailbox databases
  • b). Exchange Server storage
  • c). Configuring Exchange Server mailbox databases and storage
  • d). Lab : Configuring Exchange Server storage
  • 3. Managing recipient objects
  • a). Managing user mailboxes
  • b). Managing other types of mailboxes
  • c). Managing other recipients objects
  • d). Configuring policies and adress lists
  • e). Lab : Managing recipient objects
  • f). Lab : Configuring address lists and policies
  • 4. Managing recipients and Exchange servers by using Exchange Server cmdlets
  • a). Overview of the Exchange Management Shell
  • b). Managing Exchange Servers by using Exchange Management Shell cmdlets
  • c). Managing Exchange servers by using scripts
  • d). Lab : Managing Exchange Server and recipient objects by using Exchange Management Shell
  • 5. Implementing client connectivity
  • a). Configuring client access services
  • b). Managing client access services
  • c). Client connectivity in Exchange Server
  • d). Configuring Outlook on the web
  • e). Configuring mobile messaging
  • f). Lab : Configuring client access services
  • g). Lab : Deploying and configuring client access services on Exchange Server
  • 6. Managing high availability in Exchange Server
  • a). High availability on Exchange Server
  • b). Configuring highly available mailbox databases
  • c). Configuring high availability of Client Access services
  • d). Lab : Implementing DAGs
  • e). Lab : Implementing and testing high availability
  • 7. Implementing disaster recovery for Exchange Server
  • a). Implementing Exchange Server backup
  • b). Implementing Exchange Server recovery
  • c). Lab : Backing up Exchange Server data
  • d). Lab : Restoring Exchange Server data
  • 8. Configuring and managing message transport
  • a). Overview of message transport
  • b). Configuring message transport
  • c). Managing transport rules
  • d). Lab : Configuring and managing message transport
  • 9. Configuring message security
  • a). Deploying and managing an Edge Transport server for message security
  • b). Implementing an antivirus solution for Exchange Server
  • c). Implementing an antispam solution for Exchange Server
  • d). Lab : Configuring message security in Exchange Server
  • 10. Monitoring and troubleshooting Exchange Server
  • a). Monitoring Exchange Server
  • b). Troubleshooting Exchange Server
  • c). Lab : Monitoring and troubleshooting Exchange Server
  • 11. Securing and maintaining Exchange Server
  • a). Securing Exchange Server by using RBAC
  • b). Configuring audit logging in Exchange Server
  • c). Maintaining Exchange Server
  • d). Lab : Securing and maintaining Exchange Server
  • 12. Implementing and managing Exchange Online deployments
  • a). Overview of Exchange Online and Office 365
  • b). Managing Exchange Online
  • c). Implementing the migration to Exchange Online
  • d). Managing a hybrid environment
  • e). Lab : Managing Exchange Online
5 Days | $ 2875
4
  246 Ratings

1358 Learners

Get In Touch

Are you being sponsored by your employer to take this class?
* I authorize Microtek Learning to contact me via Phone/Email