18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

20345-2: Designing Deploying Microsoft Exchange Server 2016/2019 Training


What 20345-2: Designing Deploying Microsoft Exchange Server 2016/2019 training is all about?

20345-2: Designing Deploying Microsoft Exchange Server 2016/2019 Training is designed for professionals to help them gain important knowledge and skills to build and implement an Exchange Server messaging environment. In this technical course, you will learn to develop and configure upgraded components in an Exchange Server deployment. It also contains an in-depth explanation of the guidelines, considerations, and best practices that will help you enhance the Exchange Server deployments. This technical course teaches to build and implement message retention and archiving. Students will also learn to plan and apply the upgrade from old versions of Exchange Server to the latest Exchange Server 2019. This training program is suitable for experienced messaging architects, messaging administrators, or consultants who want to transform their skills to the next level.

5 SATVs applicable


Schedule
  • Delivery Format:
Date: Oct 12, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 19, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 26, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
What are the course objectives for 20345-2: Designing Deploying Microsoft Exchange Server 2016/2019 training?
  • Planning deployments for Exchange Server.
  • Planning and deploying Exchange Server virtualization, public folders, mailbox databases, and hardware.
  • Planning message transport in Exchange Server.
  • Planning and deploying Client Access services in Exchange Server.
  • Designing and implementing a highly available Exchange Server environment.
  • Using the Desired State Configuration (DSC) and Managed Availability to maintain Exchange Server.
  • Planning about messaging security and designing and implementing Microsoft Azure RMS and Active Directory Rights Management Services (AD RMS) in Exchange Server.
  • Designing and implementing archiving and message retention.
  • Designing and implementing eDiscovery, In-Place Hold, and data loss prevention policies.
  • Designing and implementing messaging coexistence among Exchange Server organizations.
  • Planning and implementing the latest update from the older versions of Exchange Server.
  • Planning the deployment of a hybrid Exchange.
Who should attend 20345-2: Designing Deploying Microsoft Exchange Server 2016/2019 training?

This training is aimed at experienced IT professionals who are consultants, messaging architects or messaging administrators. It is specifically designed for professionals working in an enterprise environment responsible for the design and deployment of Exchange Server solutions, such as environments which contain older versions of Exchange Online or Server. Candidates are required to have experience with older versions of Exchange Server or with the latest Exchange Server version.

What are the prerequisites for 20345-2: Designing Deploying Microsoft Exchange Server 2016/2019 training?

Before attending this course, students should have:

  • A+ certification or equivalent data.
  • Network+ certification or equivalent data.
  • Completed Course 2028A, Basic Administration of Microsoft Windows 2000, or have equivalent data of body tasks.
  • In addition to skilled expertise, students who attend this coaching ought to have already got the subsequent technical knowledge:

  • Attended course 20345-1A: Administering Exchange Server 2016, or have equivalent data.
  • Minimum 2 years of expertise operating with any version of Exchange Server.
  • Minimum of six months of expertise operating with Exchange Server 2013 or Exchange Server 2016.
  • Minimum of 2 years of expertise administering the Windows Server 2012 R2.
  • Minimum 2 years of expertise operating with Active Directory Domain Services (AD DS).
  • Minimum of 2 years of expertise operating with name resolution, as well as name System (DNS).
  • Experience operating with certificates, as well as public key infrastructure (PKI) certificates.
  • Experience operating with Windows Powershell.
What is the course outline for 20345-2: Designing Deploying Microsoft Exchange Server 2016/2019 training?
  • 1. Planning Exchange Server deployments
  • a). New features in Exchange Server 2019
  • b). Gathering business requirements for an Exchange Server deployment
  • c). Planning for an Exchange Server deployment
  • d). Planning the migration of Unified Messaging to Cloud Voicemail
  • e). Lab: Planning Exchange Server 2019 deployments
  • 2. Planning and deploying Exchange Server Mailbox services
  • a). Planning Exchange Server hardware requirements
  • b). Planning Exchange Server for virtualization and Microsoft Azure integration
  • c). Planning and implementing public folders
  • d). Lab: Planning and implementing Exchange Server mailbox servers, databases, and public folders
  • 3. Planning message transport
  • a). Designing message routing
  • b). Designing transport services
  • c). Designing the message-routing perimeter
  • d). Designing transport compliance
  • e). Lab: Planning message transport
  • 4. Planning and deploying client access
  • a). Planning for Exchange Server clients
  • b). Planning for client access
  • c). Planning and implementing Office Online Server
  • d). Planning and implementing coexistence of SharePoint 2019 with Exchange Server 2019
  • e). Designing external client access
  • f). Lab: Planning and deploying client access solutions
  • 5. Designing and implementing high availability
  • a). Planning high availability for Exchange Server
  • b). Planning for load balancing
  • c). Planning for site resilience
  • d). Lab: Designing and implementing high availability
  • 6. Maintaining Exchange Server
  • a). Using Managed Availability to improve high availability
  • b). Implementing DSC
  • c). Lab: Maintaining Exchange Server
  • 7. Designing messaging security
  • a). Planning messaging security
  • b). Designing and implementing AD RMS and Azure RMS
  • c). Lab: Designing messaging security
  • 8. Designing and implementing message retention and archiving
  • a). Overview of archiving and messaginng records management
  • b). Designing In-Place Archiving
  • c). Designing and implementing message retention
  • d). Lab: Designing and implementing message retention and archiving
  • 9. Designing and implementing messaging compliance
  • a). Designing and implementing data loss prevention policies
  • b). Designing and implementing In-Place Hold
  • c). Designing and implementing In-Place eDiscovery
  • d). Lab: Designing and implementing messaging compliance
  • 10. Designing and implementing messaging coexistence
  • a). Designing and implementing federation
  • b). Designing coexistence between Exchange organizations
  • c). Designing and implementing cross-forest mailbox moves
  • d). Lab: Implementing messaging coexistence
  • 11. Upgrading to Exchange Server 2019
  • a). Planning an upgrade from previous Exchange Server versions
  • b). Implementing the upgrade from previous Exchange Server versions
  • c). Lab: Upgrading from Exchange Server 2013 to Exchange Server 2019
  • 12. Planning a hybrid Exchange Server deployment
  • a). Basics of a hybrid deployment
  • b). Planning and implementing a hybrid deployment
  • c). Implementing Azure AD Connect
  • d). Implementing a hybrid deployment
  • e). Implementing advanced functionality for hybrid deployments
  • f). Lab: Planning a hybrid Exchange deployment
5 Days | $ 2875
4.5
  275 Ratings

1653 Learners

Get In Touch

Are you being sponsored by your employer to take this class?
* I authorize Microtek Learning to contact me via Phone/Email