18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
United States
share button
Free Webinar: Database Recovery Models And Its Significance : July 29, 2020. 

OD20345-1: Administering Microsoft Exchange Server 2016 MOD Training


What OD20345-1: Administering Microsoft Exchange Server 2016 MOD training is all about?

Microtek Learning offers this Microsoft On-Demand training where IT professionals can gain knowledge about administration and support of Exchange Server 2016. Professionals will learn the installation of Exchange Server, and configuration and management of an Exchange Server environment. Students will also learn about the management of public folders and mail recipients, including how to use Exchange Management Shell to perform bulk operations. The instructor-led course will also cover the implementation and management of highly available deployments of Exchange Server, message hygiene and transport, management of client connectivity, implementation of backup and disaster recovery plans. In this training, students will also monitor and maintain the deployment of Exchange Server 2016. Additionally, professionals will get to learn about the administration of Exchange Online in deployments of an Office 365.

Schedule

Contact us to customize this class with your preferred dates, times and location. You can call us on 1-800-961-0337 or Chat with our representative.

What are the course objectives for OD20345-1: Administering Microsoft Exchange Server 2016 MOD training?
  • Performing basic management and deployment of Exchange Server 2016.
  • Creating and managing different recipient objects in Exchange Server 2016.
  • Management of Exchange Server 2016.
  • Management of Exchange Server 2016.
  • Managing Client Access services and configuring client connectivity to Exchange Server 2016.
  • Creating and managing different recipient objects in Exchange Server 2016 using Exchange Management Shell, and automating management procedures in Exchange.
  • Implementing and managing high availability.
  • Configuration security options and message hygiene.
  • Configuration of message transport options.
  • Implementation and management of deployments in Exchange Online.
  • Maintaining and securing Exchange Server 2016.
  • Monitoring and troubleshooting Exchange Server 2016.
  • Implementing disaster recovery and backup solutions for Exchange Server 2016.
Who should attend OD20345-1: Administering Microsoft Exchange Server 2016 MOD training?

This training is primarily focused at individuals who aim to become enterprise-level Exchange Server 2016 messaging administrators. Help-desk professionals and IT generalists planning to gain knowledge about Exchange Server 2016 should also consider taking this course. Candidates who want to take this course are required to have minimum of 2 years’ experience working in the IT industry, especially in helpdesk, network administration, system administration, or Windows Server administration. Students are not required to have experience with older versions of Exchange Server.

This training is also well-suited for IT professionals planning to get the MCSE: Microsoft Exchange Server 2016 certification and students who want to prepare for the exam 70-345: Designing and Deploying Microsoft Exchange Server 2016.

What is the course outline for OD20345-1: Administering Microsoft Exchange Server 2016 MOD training?
  • 1. Deploying Exchange Server
  • a). Overview of Exchange Server
  • b). Exchange Server architecture
  • c). Requirements for Exchange Server
  • d). Deploying Exchange Server Exchange Server
  • e). Exchange Server Management Tools
  • f). Lab : Deploying Exchange Server
  • 2. Managing Exchange Server 2016 storage
  • a). Exchange Server mailbox databases
  • b). Exchange Server storage
  • c). Configuring Exchange Server mailbox databases and storage
  • d). Lab : Configuring Exchange Server storage
  • 3. Managing recipient objects
  • a). Managing user mailboxes
  • b). Managing other types of mailboxes
  • c). Managing other recipients objects
  • d). Configuring policies and adress lists
  • e). Lab : Managing recipient objects
  • f). Lab : Configuring address lists and policies
  • 4. Managing recipients and Exchange servers by using Exchange Server cmdlets
  • a). Overview of the Exchange Management Shell
  • b). Managing Exchange Servers by using Exchange Management Shell cmdlets
  • c). Managing Exchange servers by using scripts
  • d). Lab : Managing Exchange Server and recipient objects by using Exchange Management Shell
  • 5. Implementing client connectivity
  • a). Configuring client access services
  • b). Managing client access services
  • c). Client connectivity in Exchange Server
  • d). Configuring Outlook on the web
  • e). Configuring mobile messaging
  • f). Lab : Configuring client access services
  • g). Lab : Deploying and configuring client access services on Exchange Server
  • 6. Managing high availability in Exchange Server
  • a). High availability on Exchange Server
  • b). Configuring highly available mailbox databases
  • c). Configuring high availability of Client Access services
  • d). Lab : Implementing DAGs
  • e). Lab : Implementing and testing high availability
  • 7. Implementing disaster recovery for Exchange Server
  • a). Implementing Exchange Server backup
  • b). Implementing Exchange Server recovery
  • c). Lab : Backing up Exchange Server data
  • d). Lab : Restoring Exchange Server data
  • 8. Configuring and managing message transport
  • a). Overview of message transport
  • b). Configuring message transport
  • c). Managing transport rules
  • d). Lab : Configuring and managing message transport
  • 9. Configuring message security
  • a). Deploying and managing an Edge Transport server for message security
  • b). Implementing an antivirus solution for Exchange Server
  • c). Implementing an antispam solution for Exchange Server
  • d). Lab : Configuring message security in Exchange Server
  • 10. Monitoring and troubleshooting Exchange Server
  • a). Monitoring Exchange Server
  • b). Troubleshooting Exchange Server
  • c). Lab : Monitoring and troubleshooting Exchange Server
  • 11. Securing and maintaining Exchange Server
  • a). Securing Exchange Server by using RBAC
  • b). Configuring audit logging in Exchange Server
  • c). Maintaining Exchange Server
  • d). Lab : Securing and maintaining Exchange Server
  • 12. Implementing and managing Exchange Online deployments
  • a). Overview of Exchange Online and Office 365
  • b). Managing Exchange Online
  • c). Implementing the migration to Exchange Online
  • d). Managing a hybrid environment
  • e). Lab : Managing Exchange Online
 | $ 675
Buy e-Learning @ $ 675
with 90 days access