18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
United States
share button
Free Webinar: Database Recovery Models And Its Significance : July 29, 2020. 

OD20345-2: Designing and Deploying Microsoft Exchange Server 2016 MOD Training


What OD20345-2: Designing and Deploying Microsoft Exchange Server 2016 MOD training is all about?

In this training, professionals who have experience working as Exchange Server administrators will learn about the designing and implementation of a messaging environment in the Exchange Server 2016. Candidates will learn to design and configure advanced components in deployments of Exchange Server 2016 such as compliance, discovery solutions, site resiliency, archiving, and advanced security. Additionally, professionals will also learn about the migration of older versions of Exchange Server and learn about the coexistence of Exchange online and other organizations. With this training, Microtek Learning aims to offer knowledge about best practices, guidelines, and considerations, which will help in optimizing the deployments of Exchange Server.

Schedule

Contact us to customize this class with your preferred dates, times and location. You can call us on 1-800-961-0337 or Chat with our representative.

What are the course objectives for OD20345-2: Designing and Deploying Microsoft Exchange Server 2016 MOD training?
  • Planning the deployments of Exchange Server.
  • Planning and deployment of message transport.
  • Planning and deployment of Mailbox services of Exchange Server 2016.
  • Planning and deployment of the client access.
  • Maintaining Exchange Server 2016.
  • Designing and implementation of high availability.
  • Planning deployment of hybrid Exchange Server.
  • Designing messaging security.
  • Designing and implementation of message retention.
  • Designing and implementation of messaging coexistence.
  • Designing messaging compliance.
  • Upgrading to Exchange Server 2016.
Who should attend OD20345-2: Designing and Deploying Microsoft Exchange Server 2016 MOD training?

This training is aimed at experienced IT professionals who are consultants, messaging architects or messaging administrators. It is specifically designed for professionals working in an enterprise environment responsible for the design and deployment of Exchange Server 2016 solutions, such as environments which contain older versions of Exchange Online or Server. Candidates are required to have experience with older versions of Exchange Server or with the Exchange Server 2016 version. This training is also helpful for professionals who are preparing for the MCSE: Microsoft Exchange Server 2016 certification or the 70-345: Designing and Deploying Microsoft Exchange Server 2016 exam.

What is the course outline for OD20345-2: Designing and Deploying Microsoft Exchange Server 2016 MOD training?
  • 1. Planning Exchange Server 2016 deployments
  • a). New features in Exchange Server 2016
  • b). Gathering business requirements for an Exchange Server 2016 deployment
  • c). Planning for an Exchange Server deployment
  • d). Designing a Unified Messaging (UM) deployment
  • e). Lab : Planning Exchange Server 2016 deployments
  • 2. Planning and deploying Exchange Server 2016 Mailbox services
  • a). Planning Exchange Server hardware requirements
  • b). Planning Exchange Server for virtualization and Microsoft Azure integration
  • c). Planning and implementing public folders
  • d). Lab : Planning and implementing Exchange virtualization, mailbox databases, and public folders
  • 3. Planning and deploying message transport
  • a). Designing message routing
  • b). Designing transport services
  • c). Designing the message-routing perimeter
  • d). Designing and implementing transport compliance
  • e). Lab : Planning and deploying message transport
  • 4. Planning and deploying client access
  • a). Planning for Exchange Server 2016 clients
  • b). Planning for client access
  • c). Planning and implementing Office Online Server
  • d). Planning and implementing coexistence of SharePoint 2016 with Exchange
  • e). Designing external client access
  • f). Lab : Planning and deploying client access solutions
  • 5. Designing and implementing high availability
  • a). Planning high availability for Exchange Server 2016
  • b). Planning for load balancing
  • c). Planning for site resilience
  • d). Lab : Designing and implementing site resiliency
  • 6. Maintaining Exchange Server 2016
  • a). Using Managed Availability to improve high availability
  • b). Implementing DSC
  • c). Lab : Maintaining Exchange Server 2016
  • 7. Designing messaging security
  • a). Planning messaging security
  • b). Designing and implementing AD RMS and Azure RMS integration
  • c). Lab : Designing messaging security
  • 8. Designing and implementing message retention
  • a). Overview of messaging records management and archiving
  • b). Designing In-Place Archiving
  • c). Designing and implementing message retention
  • d). Lab : Designing and implementing message retention
  • 9. Designing messaging compliance
  • a). Designing and implementing data loss prevention
  • b). Designing and implementing In-Place Hold
  • c). Designing and implementing In-Place eDiscovery
  • d). Lab : Designing and implementing messaging compliance
  • 10. Designing and implementing messaging coexistence
  • a). Designing and implementing federation
  • b). Designing coexistence between Exchange organizations
  • c). Designing and implementing cross-forest mailbox moves
  • d). Lab : Implementing messaging coexistence
  • 11. Upgrading to Exchange Server 2016
  • a). Planning an upgrade from previous Exchange Server versions
  • b). Implementing the upgrade from previous Exchange Server versions
  • c). Lab : Upgrading from Exchange Server 2013 to Exchange Server 2016
  • 12. Planning a hybrid Exchange Server deployment
  • a). Basics of a hybrid deployment
  • b). Planning and implementing a hybrid deployment
  • c). Implementing advanced functionality for hybrid deployments
  • d). Lab : Designing the integration with Exchange Online
 | $ 675
Buy e-Learning @ $ 675
with 90 days access