18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

MS-101T00: Microsoft 365 Mobility and Security Training


What MS-101T00: Microsoft 365 Mobility and Security training is all about?

Offered by Microtek Learning, this training comprises three key components of Microsoft 365 enterprise administration - Microsoft 365 device management, Microsoft 365 compliance management, and Microsoft 365 security management. In Microsoft 365 security management, students will get to explore the common types of data breaches and threat vectors that enterprises face today and will learn how to implement Microsoft 365 security solutions to mitigate these security threats. Students will also be introduced to Azure Active Directory Identity Protection and Microsoft Secure Score. You will explore various security services in the Microsoft 365, such as Safe Links, Safe Attachments, Advanced Threat Protection, and Exchange Online Protection.

Once you have successfully learnt about the above-mentioned aspects, you will learn about various reports that help monitor the security hygiene of your organization. Then you will transition from learning about security services to threat intelligence, focusing on using the Advanced Threat Analytics and Security Dashboard to stay abreast with the latest security threats and protect your organization from potential security breaches. With the security components of Microsoft 365 in place, you will assess the key elements of Microsoft 365 compliance management. At this point of the course, you will get an overview of all the key components of data governance, including data loss prevention (DLP), Office 365 message encryption, Secure Multipurpose Internet Mail Extension (S/MIME), Information Rights Management, data retention and archiving. You will be focusing on data retention and archiving, particularly on Retention policies in the Security and Compliance Center, retention and archiving in Exchange, and in-place record management in SharePoint. After exploring various aspects of data governance, students will learn how to implement them, including creating policy tips, creating DLP politics to protect data, designing custom DLP policies, building DLP policies from built-in templates, and designing of ethical walls in Exchange Online. You will then learn how to manage data governance in Microsoft 365, including troubleshooting sensitive data, troubleshooting policy tips and retention policies, and managing retention in email. Students will also learn about the implementation of Windows Information Protection and Azure Information Protection.

This section of the training will be concluded by learning how to manage the investigation and search, including managing advanced eDiscovery, auditing log investigations, and searching for data in the Security and Compliance Center. The course will conclude with a thorough exam of Microsoft 365 device management. Students will plan for different aspects of device management, such as how to prepare your Windows 10 devices for co-management. You will be introduced to Mobile Application Management and Microsoft Store, and learn how to transition from Configuration Manager to Intune. Now, you will transition from the planning phase to the implementation of device management; particularly, the deployment strategy for your Windows 10. This includes learning the implementation of Mobile Device Management (MDM), Windows Analytics, and Windows Autopilot. While exploring MDM, you will also learn its deployment, management of device compliance, and enrollment of devices to MDM.

This training is based on the objectives of the course variant MS-101T00-A.

5 SATVs applicable


Schedule
  • Delivery Format:
Date: Dec 07, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
What are the course objectives for MS-101T00: Microsoft 365 Mobility and Security training?
  • Understand Microsoft 365 Security Metrics
  • Learn Microsoft 365 Security Services
  • Explore Microsoft 365 Threat Intelligence
  • Learn about Data Governance in Microsoft 365
  • Learn about Retention and Archiving in Office 365
  • Learn about Data Governance in Microsoft 365 Intelligence
  • Learn how to Conduct Investigations and Searches
  • Understand Device Management
  • Implement Windows 10 Deployment Strategies
  • Explore Mobile Device Management
Who should attend MS-101T00: Microsoft 365 Mobility and Security training?

This training is specifically designed for individuals who have completed one of the role-based administrator certification paths of Microsoft 365 and aspire to work as a Microsoft 365 Enterprise Admin.

What is the course outline for MS-101T00: Microsoft 365 Mobility and Security training?
  • 1. Introduction to Microsoft 365 Security Metrics
  • a). Threat Vectors and Data Breaches
  • b). Security Solutions in Microsoft 365
  • c). Introduction to the Secure Score
  • d). Introduction to Azure Active Directory Identity Protection
  • 2. Managing Your Microsoft 365 Security Services
  • a). Introduction to Exchange Online Protection
  • b). Introduction to Advanced Threat Protection
  • c). Managing Safe Attachments
  • d). Managing Safe Links
  • e). Monitoring and Reports
  • 3. Lab 1 - Manage Microsoft 365 Security Services
  • a). Lab : Manage Microsoft 365 Security Services
  • 4. Microsoft 365 Threat Intelligence
  • a). Overview of Microsoft 365 Threat Intelligence
  • b). Using the Security Dashboard
  • c). Configuring Advanced Threat Analytics
  • d). Implementing Your Cloud Application Security
  • 5. Lab 2 - Implement Alert Notifications Using the Security Dashboard
  • a). Lab : Implement Alert Notifications Using the Security Dashboard
  • 6. Introduction to Data Governance in Microsoft 365
  • a). Introduction to Archiving in Microsoft 365
  • b). Introduction to Retention in Microsoft 365
  • c). Introduction to Information Rights Management
  • d). Introduction to Secure Multipurpose Internet Mail Extension
  • e). Introduction to Office 365 Message Encryption
  • f). Introduction to Data Loss Prevention
  • 7. Archiving and Retention in Office 365
  • a). In-Place Records Management in SharePoint
  • b). Archiving and Retention in Exchange
  • c). Retention Policies in the SCC
  • 8. Lab 3 - Implement Archiving and Retention
  • a). Lab : Implement Archiving and Retention
  • 9. Implementing Data Governance in Microsoft 365 Intelligence
  • a). Planning Your Security and Complaince Needs
  • b). Building Ethical Walls in Exchange Online
  • c). Creating a Simple DLP Policy from a Built-in Template
  • d). Creating a Custom DLP Policy
  • e). Creating a DLP Policy to Protect Documents
  • f). Working with Policy Tips
  • 10. Lab 4 - Implement DLP Policies
  • a). Lab : Implement DLP Policies
  • 11. Managing Data Governance in Microsoft 365
  • a). Managing Retention in Email
  • b). Troubleshooting Data Governance
  • c). Implementing Azure Information Protection
  • d). Implementing Advanced Features of AIP
  • e). Implementing Windows Information Protection
  • 12. Lab 5 - Implement AIP and WIP
  • a). Lab : Implement AIP and WIP
  • 13. Managing Search and Investigations
  • a). Searching for Content in the Security and Compliance Center
  • b). Auditing Log Investigations
  • c). Managing Advanced eDiscovery
  • 14. Lab 6 - Manage Search and Investigations
  • a). Lab : Manage Search and Investigations
  • 15. Planning for Device Management
  • a). Introduction to Co-management
  • b). Preparing Your Windows 10 Devices for Co-management
  • c). Transitioning from Configuration Manager to Intune
  • d). Introduction to Microsoft Store for Business
  • e). Planning for Mobile Application Management
  • 16. Lab 7 - Implement the Microsoft Store for Business
  • a). Lab : Implement the Microsoft Store for Business
  • 17. Planning Your Windows 10 Deployment Strategy
  • a). Windows 10 Deployment Scenarios
  • b). Implementing Windows Autopilot
  • c). Planning Your Windows 10 Subscription Activation Strategy
  • d). Resolving Windows 10 Upgrade Errors
  • e). Introduction to Windows Analytics
  • 18. Implementing Mobile Device Management
  • a). Planning Mobile Device Management
  • b). Deploying Mobile Device Management
  • c). Enrolling Devices to MDM
  • d). Managing Device Compliance
  • 19. Lab 8 - Manage Devices with Intune
  • a). Lab : Manage Devices with Intune
5 Days | $ 2875
Enroll Now

Get In Touch

Are you being sponsored by your employer to take this class?
* I authorize Microtek Learning to contact me via Phone/Email