18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

Microsoft® Office Outlook® 2019: Part 1 Training


What Microsoft® Office Outlook® 2019: Part 1 training is all about?

This course teaches you how to get started with Outlook for communication through email such as sending, receiving, and managing email, managing contact information, scheduling appointments or meetings, creating tasks and keeping important notes, and customizing the overall interface of Outlook environment. With this course, we equip you with fundamental skills needed to use Outlook 2019 and manage email communications for personal or in an organizational structure.

Schedule
  • Delivery Format:
Date: Oct 01, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$275 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 08, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$275 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 15, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$275 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 22, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$275 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 29, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$275 USD
What are the course objectives for Microsoft® Office Outlook® 2019: Part 1 training?
  • Navigating Outlook email communication.
  • Using the Address Book.
  • Attaching files and inserting illustrations to the email.
  • Customizing read and respond to options.
  • Using flags, folders, and categories to organize emails.
  • Creating and working with Contacts.
  • Creating appointments and scheduling meetings in Calendar.
  • Creating and working with Tasks and Notes.
Who should attend Microsoft® Office Outlook® 2019: Part 1 training?

Those who know how to use Windows OS and now want to use Outlook for communication and other functions such as contact information, calendar events and more.

What is the course outline for Microsoft® Office Outlook® 2019: Part 1 training?
  • 1. Getting Started with Outlook 2019
  • a). Navigate the Outlook Interface
  • b). Work with Messages
  • c). Access Outlook Help
  • 2. Formatting Messages
  • a). Add Message Recipients
  • b). Check Spelling and Grammar
  • c). Format Message Content
  • 3. Working with Attachments and Illustrations
  • a). Attach Files and Items
  • b). Add Illustrations to Messages
  • c). Manage Automatic Message Content
  • 4. Customizing Message Options
  • a). Customize Reading Options
  • b). Track Messages
  • c). Recall and Resend Messages
  • 5. Organizing Messages
  • a). Mark Messages
  • b). Organize Messages Using Folders
  • 6. Managing Your Contacts
  • a). Create and Edit Contacts
  • b). View and Print Contacts
  • 7. Working with the Calendar
  • a). View the Calendar
  • b). Create Appointments
  • c). Schedule Meetings
  • d). Print the Calendar
  • 8. Working with Tasks and Notes
  • a). Create Tasks
  • b). Create Notes