18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

10982: Supporting And Troubleshooting Windows 10 Training


What 10982: Supporting And Troubleshooting Windows 10 training is all about?

10982: Supporting and Troubleshooting Windows 10 Training contains an in-depth explanation of the knowledge and skills that are important to troubleshoot and support Windows 10 PCs and devices in a Windows Server domain environment. This technical course helps in developing a conceptual understanding of Windows 10 functions, and their utilization in an Active Directory environment. Check out the Enterprise Training program, which is perfect for organizations and companies, 10982: Supporting And Troubleshooting Windows 10 Training teaches professionals to plan hybrid configuration with Exchange Online and Exchange Server and also guides them in execution of an Exchange Server hybrid deployment. Throughout the course, students will learn to launch OneDrive and SharePoint for Business in a hybrid environment and deploy different authentication procedures in a hybrid Office 365 deployment.

5 SATVs applicable


Schedule
  • Delivery Format:
Date: Oct 05, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 12, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 19, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 26, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
What are the course objectives for 10982: Supporting And Troubleshooting Windows 10 training?
  • Maintaining devices using Windows 10 OS.
  • Troubleshoot and deploy apps.
  • Troubleshooting and Configuring reserve contacts.
  • Implementing connectivity of remote
  • Configuring the user settings.
  • Configuring Windows 10 devices by utilizing the set of policies.
  • Troubleshooting technical hindrances relevant to the network connections.
  • Administering Windows 10 devices.
  • Resolve issues relevant to device drivers and hardware devices.
  • Performing the system recovery.
  • Troubleshooting operating system services and start-up problems on Windows10 PC.
  • Describing the methods evolved in utilizing, planning, and troubleshooting for Microsoft Windows 10.
Who should attend 10982: Supporting And Troubleshooting Windows 10 training?

The primary audience for this training is EDST professionals who provide Tier2 assistance to the users functioning on Windows 10 personal computers within the Windows domain environment.

The secondary audience for this training is Information Technology professionals who support and administer Windows 10 devices, desktops, associated network, and users for other resources. Moreover, students who are seeking to get certification for these exams can avail advantages from the following course:

  • 1. 70-698, Configuring and Installing Windows10.
  • 2. 70-697, Configure Windows.
What are the prerequisites for 10982: Supporting And Troubleshooting Windows 10 training?

Prior to attending this course, students must have:

  • Knowledge and experience in Networking fundamentals, which includes Transmission Control Protocol /Internet Protocol (TCP/IP), User Datagram Protocol (UDP), and Domain Name System (DNS).
  • Knowledge of principles of Microsoft Active Directory Domain Services (AD DS).
  • Understanding and knowledge of the components of Public Key Infrastructure (PKI).
  • Understanding of Fundamentals of Windows Server 2016.
  • Microsoft Windows Client essentials.
What is the course outline for 10982: Supporting And Troubleshooting Windows 10 training?
  • 1. Implementing a Troubleshooting Methodology
  • a). Overview of Windows 10
  • b). Introduction to the EDST Job Role
  • c). Overview of Troubleshooting Steps
  • d). Troubleshooting Tools
  • e). Lab : Using Troubleshooting Tools
  • 2. Troubleshooting Startup Issues
  • a). Overview of the Windows 10 Startup Recovery Environment
  • b). Troubleshooting Startup Settings
  • c). Recovering BitLocker-Protected Drives
  • d). Configuring the Registry
  • e). Lab : Troubleshooting Startup Issues
  • f). Lab : Recovering BitLocker-Encrypted Drives
  • 3. Performing System Recovery
  • a). Troubleshooting Operating System Service Issues
  • b). Recovering a Computer
  • c). Lab : Performing System Recovery
  • 4. Troubleshooting Hardware and Device Drivers
  • a). Troubleshooting Device Drivers Failures
  • b). Overview of Hardware Troubleshooting
  • c). Lab : Troubleshooting Hardware and Device Driver Issues
  • 5. Administering Windows 10
  • a). Overview of Administration Tools
  • b). Using Remote Desktop
  • c). Introduction to Windows PowerShell
  • d). Remoting with Windows PowerShell
  • e). Introduction to Provisioning
  • f). Lab : Troubleshooting Remote Computers Through Remote Desktop
  • g). Lab : Troubleshooting a Remote Computer By Using Windows PowerShell
  • 6. Resolving Issues with Network Connectivity
  • a). Determining Network Settings
  • b). Troubleshooting Network Connectivity
  • c). Troubleshooting Name Resolution
  • d). Lab : Resolving Network Connectivity Issues
  • 7. Troubleshooting Group Policy
  • a). Overview of Group Policy Application
  • b). Resolving Client-Configuration Failures and GPO Application Issues
  • c). Lab : Troubleshooting Issues with Group Policy Application
  • 8. Configuring and Troubleshooting User Settings
  • a). Troubleshooting Sign-In Issues
  • b). Troubleshooting the Application of User Settings
  • c). Lab : Troubleshooting Sign-In Issues
  • d). Lab : Configuring and Troubleshooting the Application of User Settings
  • 9. Troubleshooting Remote Connectivity
  • a). Overview of Remote Access
  • b). Troubleshooting Issues with VPN Connectivity
  • c). Lab : Troubleshooting VPN Connectivity
  • 10. Configuring and Troubleshooting Resource Access
  • a). Troubleshooting File Permissions Issues
  • b). Troubleshooting Issues with Printer Access
  • c). Configuring and Troubleshooting File Synchronization
  • d). Performing file recovery in Windows 10
  • e). Lab : Troubleshooting File-Access Issues
  • f). Lab : Troubleshooting Printer Issues
  • g). Lab : Configuring and Troubleshooting File Synchronization
  • h). Lab : Recovering data
  • 11. Troubleshooting Applications
  • a). Troubleshooting Desktop App Installation Issues
  • b). Troubleshooting Desktop Apps
  • c). Managing Universal Windows Apps
  • d). Lab : Troubleshooting Desktop Apps
  • e). Lab : Provisioning a Kiosk device
  • 12. Maintaining Windows 10
  • a). Monitoring and Troubleshooting Computer Performance
  • b). Applying Applications and Windows Updates
  • c). Lab : Maintaining Windows 10
5 Days | $ 2875
4.4
  257 Ratings

1482 Learners