18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
United States
share button
Free Webinar: Database Recovery Models And Its Significance : July 29, 2020. 

20689: Upgrading Your Skills to MCSA Windows® 8 Training


What 20689: Upgrading Your Skills to MCSA Windows® 8 training is all about?

Grab expert instructions and gain hands-on experience in troubleshooting skills and upgrading configuration for Microsoft Windows 7 to Windows 8.1. This 3-day MCSA Windows training is especially designed for IT professionals who have a very good experience and know how to support, configure Windows 8.1. With this Microtek Learning training you will also achieve in-depth understanding about installation and customization Windows 8.1 OS covering applications. Learn about Microsoft Windows PowerShell Group Policy, window management tools and another windows Intune. Moreover, professionals will also learn to control access for Windows devices by utilizing Work Folders Features and Workplace in Microsoft Windows 8.1. Lastly, get to implement Client Hyper-V accordingly.

3 SATVs applicable


Schedule

Contact us to customize this class with your preferred dates, times and location. You can call us on 1-800-961-0337 or Chat with our representative.

What are the course objectives for 20689: Upgrading Your Skills to MCSA Windows® 8 training?
  • Implementing the Client Hyper-V® in Windows 8.1 OS.
  • Recovering and Monitoring Windows 8.1.
  • Configuring remote control for computers operating in Windows 8.1.
  • Securing Windows 8.1 devices by utilizing technologies and appropriate tools.
  • Providing the resource contact for the devices.
  • Managing non-domain member devices.
  • Implementing application planning strategy for Windows 8.1.
  • Configuring and managing Windows 8.1 by utilizing Windows Intune, Group Policy and Windows PowerShell
  • Learning about the features and solutions relevant to manage Windows 8.1 in the network environment.
  • Upgrade and install Microsoft Windows 8.1 to other previous versions of Windows 8.1.
Who should attend 20689: Upgrading Your Skills to MCSA Windows® 8 training?

This course is intended for IT professionals who support and configure Windows 7 or Windows 8 devices, users, and other associated networks. The primary audience for this course is experienced IT professionals who have the focus on deep technical issues relevant to Windows operating systems, cloud services and applications.

Additionally, the secondary audience for this training covers candidates who aspire to upgrade their current responsibilities to other Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA). The tertiary audience for this course is existing Microsoft Certified IT Professional (MCITP) and existing Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA).

What is the course outline for 20689: Upgrading Your Skills to MCSA Windows® 8 training?
  • 1. Windows 8.1 in an Enterprise Network Environment
  • a). Managing Windows 8.1 in an Enterprise Environment
  • b). Overview of Windows 8.1
  • 2. Installing and Upgrading to Windows 8.1
  • a). Preparing to Install and Deploy Windows 8.1
  • b). Installing Windows 8.1
  • c). Volume Activation for Windows 8.1
  • d). Migrating User State and Settings
  • e). Lab : Installing Windows 8.1
  • f). Lab : Migrating User State by Using USMT
  • 3. Configuring and Managing Windows 8.1
  • a). Tools Used to Perform Local and Remote Management of Windows 8.1
  • b). Using Windows PowerShell to Configure and Manage Windows 8.1
  • c). Using Group Policy to Manage Windows 8.1
  • d). Administering Windows 8.1 by Using Windows Intune
  • e). Configuring User State Virtualization
  • f). Lab : Configure Windows 8.1 Settings by Using Management Tools
  • g). Lab : Configuring UE-V
  • 4. Implementing an Application Strategy for Windows 8.1
  • a). Application Deployment Options in Windows 8.1
  • b). Managing Windows Store Apps
  • c). Configuring Internet Explorer Settings
  • d). Configuring Application Restrictions in an Enterprise
  • e). Lab : Managing Windows Store Apps
  • f). Lab : Troubleshooting an Internet Explorer Issue
  • g). Lab : Configuring AppLocker
  • 5. Managing Devices and Resource Access
  • a). Options for Managing Non-Domain Member Devices
  • b). Configuring Workplace Join
  • c). Configuring Work Folders and Remote Business Data Removal
  • d). Lab : Configuring Resource Access for Non-Domain Member Devices
  • 6. Securing Windows 8.1 Devices
  • a). Authentication and Authorization in Windows 8.1
  • b). Securing Data by Using BitLocker
  • c). Configuring UAC
  • d). Guarding Against Malware
  • e). Configuring Windows Firewall
  • f). Lab : Securing Data by Using BitLocker
  • g). Lab : Configuring Inbound and Outbound Firewall Rules
  • 7. Configuring Remote Access
  • a). Overview of DirectAccess
  • b). Advanced DirectAccess Infrastructure
  • c). Configuring VPN Access
  • d). Lab : Implementing DirectAccess by Using the Getting Started Wizard
  • 8. Monitoring and Recovering Windows 8.1
  • a). Monitoring and Troubleshooting Performance in Windows 8.1
  • b). Troubleshooting Windows 8.1 Startup
  • c). Recovery Options in Windows 8.1
  • d). Lab : Identifying Performance Problems
  • e). Lab : Recovering Windows 8.1
  • 9. Implementing Client Hyper-V in Windows 8.1
  • a). Overview of Client Hyper-V
  • b). Creating Virtual Machines
  • c). Managing Virtual Hard Disks
  • d). Managing Checkpoints
  • e). Lab : Configuring Client Hyper-V