18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

20694: Virtualizing Enterprise Desktops and Apps Training


What 20694: Virtualizing Enterprise Desktops and Apps training is all about?

20694: Virtualizing Enterprise Desktops and Apps Training are designed to help professionals build their skills in MS Application Virtualization, MS User Experience Virtualization, Service Pack, and Virtual Desktop Framework. In this technical course, professionals will learn the leading methodologies to handle, inspect, support, and rectify different Windows-based desktop virtualization solutions. This training program is ideal for individuals who are preparing for Exam 70-694: Virtualizing Enterprise Desktops and Apps. It helps in planning and launching RDS (Remote Desktop Services) session-based system deployments. By the end of the course, professionals will know different ways to configure Client Hyper-V and plan and launch APP-V clients. From planning and implementing client state virtualization to implementing remote access for RDS, this training program covers all the essential elements.

5 SATVs applicable


Schedule
  • Delivery Format:
Date: Oct 05, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 12, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 19, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 26, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
What are the course objectives for 20694: Virtualizing Enterprise Desktops and Apps training?
  • Understanding and monitoring health of VDI infrastructure
  • Implementing the Remote Access.
  • Implementing and planning personalized desktops.
  • Planning and pooling for the personalized desktops.
  • Configuring and publishing remote application programs.
  • Deploying and planning for session desktops.
  • Configuring the client Hyper-V.
  • Understanding about the app sequencing.
  • Administering and Managing the app virtualization.
  • Deploying and Planning for App-V clients.
  • Implementing and planning for App-V.
  • Implementing, planning the user-state virtualization.
  • Describing about the application virtualization. And desktop.
Who should attend 20694: Virtualizing Enterprise Desktops and Apps training?

The primary audience for 20694: Virtualizing Enterprise Desktops and Apps Training is IT implementers and administrators who want to achieve in-depth understanding of modernist application virtualization technologies covering Microsoft Desktops. The secondary audience for this training is IT professionals who want to implement, plan, and manage infrastructures solutions relied on technologies.

What is the course outline for 20694: Virtualizing Enterprise Desktops and Apps training?
  • 1. Overview of Desktop and Application Virtualization
  • a). Overview of Virtualization Technologies
  • b). Usage Scenarios for Virtualization
  • c). Considerations for Implementing Virtualization
  • d). Lab : Overview of Desktop and Application Virtualization
  • 2. Planning and Implementing User State Virtualization
  • a). Understanding and Planning for User State Virtualization
  • b). Configuring Roaming User Profiles and Folder Redirection
  • c). Configuring UE-V
  • d). Lab : Configuring Roaming User Profiles and Folder Redirection
  • e). Lab : Planning and Implementing User State Virtualization
  • 3. Planning and Implementing App-V
  • a). Overview of Application Virtualization
  • b). App-V Architecture
  • c). Planning App-V Infrastructure
  • d). Deploying App-V Infrastructure
  • e). Lab : App-V Introduction and Architecture
  • 4. Managing and Administering Application Virtualization
  • a). Managing and Administering App-V
  • b). Modifying Published Application and Configuration Upgrades
  • c). Implementing App-V Reporting
  • d). Lab : Managing and Administering Application Virtualization
  • 5. Planning and Deploying App-V Clients
  • a). Overview of the App-V Client
  • b). Installing and Configuring the App-V Client
  • c). Managing App-V Client Properties
  • d). Lab : Planning and Deploying App-V Clients
  • 6. Application Sequencing
  • a). Overview of Application Sequencing
  • b). Planning for Application Sequencing
  • c). Sequencing an Application
  • d). Advanced Application Sequencing
  • e). Lab : Application Sequencing
  • 7. Configuring Client Hyper-V
  • a). Overview of Client Hyper-V
  • b). Creating VMs
  • c). Managing Virtual Hard Disks
  • d). Managing Checkpoints
  • e). Lab : Configuring Client Hyper-V
  • 8. Planning and Deploying Session-Based Virtual Desktops
  • a). Overview of Remote Desktop Services
  • b). Planning an Infrastructure for Session-Based Desktop Deployments
  • c). Deploying Session-Based Desktops
  • d). Overview of Remote Desktop Services High Availability
  • e). Lab : Planning and Deploying Session-Based Desktops
  • 9. Configuring and Managing RemoteApp Programs
  • a). Publishing and Configuring RemoteApp Programs
  • b). Working with RemoteApp Programs
  • c). Lab : Configuring and Managing RemoteApp Programs
  • 10. Planning Personal and Pooled Virtual Desktops
  • a). Overview of Personal and Pooled Virtual Desktops
  • b). Planning and Optimizing Virtual Desktop Templates
  • c). Lab : Planning Personal and Pooled Virtual Desktops
  • 11. Planning and Implementing Infrastructures for Personal and Pooled Virtual Desktops
  • a). Planning Storage for Personal and Pooled Virtual Desktops
  • b). Capacity Planning for Personal and Pooled Virtual Desktops
  • c). Implementing Personal and Pooled Virtual Desktops
  • d). Implementing RemoteApp for Hyper-V
  • e). Lab : Planning and Implementing Infrastructures for Personal and Pooled Virtual Desktops
  • 12. Implementing Remote Access for Remote Desktop Services
  • a). Extending Remote Desktop Services Outside the Organization
  • b). Controlling RD Gateway Access
  • c). Lab : Implementing Remote Access for RDS
  • 13. Performance and Health Monitoring of VDI
  • a). Overview of Monitoring Desktop and Application Virtualization
  • b). Monitoring a Desktop Virtualization Infrastructure
  • c). Lab : Performance and Health Monitoring of VDI
5 Days | $ 2875
4
  263 Ratings

1385 Learners