18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
United States
share button
Free Webinar: Database Recovery Models And Its Significance : July 29, 2020. 

OD10982: Supporting and Troubleshooting Windows 10 MOD Training


What OD10982: Supporting and Troubleshooting Windows 10 MOD training is all about?

This training is basically designed to offer students advanced knowledge skills to troubleshoot and support Microsoft Windows10 Pc in Windows Server Domain Environment. The skills cover in-depth understanding of Microsoft Win 10 features which can be utilized in Active Directory Environment.

Schedule

Contact us to customize this class with your preferred dates, times and location. You can call us on 1-800-961-0337 or Chat with our representative.

What are the course objectives for OD10982: Supporting and Troubleshooting Windows 10 MOD training?
  • Recovering the device which is running on Windows 10.
  • Maintaining devices functioning on Windows 10.
  • Troubleshooting technical hindrances pertaining to operation and application installation.
  • Resolving errors which pertain to the resources from devices.
  • Troubleshooting User setting relevant issues and remote connectivity problems.
  • Troubleshooting on remote for Windows 10 devices and pertaining to other network connections.
  • Describing about the procedures utilized for planning and utilizing Microsoft Windows 10 troubleshooting.
  • Resolving errors that pertain to device drivers and hardware devices.
  • Troubleshooting start-up OS and other issues on Windows 10.
  • Troubleshooting errors with application of GPOs and configuration failures.
Who should attend OD10982: Supporting and Troubleshooting Windows 10 MOD training?

The primary audience for this training is Enterprise Desktop Support Technician (EDST) professionals who provide Tier 2 assistance for the users who are functioning on Windows 10 personal PC’s.

What is the course outline for OD10982: Supporting and Troubleshooting Windows 10 MOD training?
  • 1. Implementing a Troubleshooting Methodology
  • a). Overview of Windows 10
  • b). Introduction to the EDST Job Role
  • c). Overview of Troubleshooting Steps
  • d). Troubleshooting Tools
  • e). Lab : Using Troubleshooting Tools
  • 2. Troubleshooting Startup Issues
  • a). Overview of the Windows 10 Startup Recovery Environment
  • b). Troubleshooting Startup Settings
  • c). Recovering BitLocker-Protected Drives
  • d). Configuring the Registry
  • e). Lab : Troubleshooting Startup Issues
  • f). Lab : Recovering BitLocker-Encrypted Drives
  • 3. Performing System Recovery
  • a). Troubleshooting Operating System Service Issues
  • b). Recovering a Computer
  • c). Lab : Performing System Recovery
  • 4. Troubleshooting Hardware and Device Drivers
  • a). Troubleshooting Device Drivers Failures
  • b). Overview of Hardware Troubleshooting
  • c). Lab : Troubleshooting Hardware and Device Driver Issues
  • 5. Administering Windows 10
  • a). Overview of Administration Tools
  • b). Using Remote Desktop
  • c). Introduction to Windows PowerShell
  • d). Remoting with Windows PowerShell
  • e). Introduction to Provisioning
  • f). Lab : Troubleshooting Remote Computers Through Remote Desktop
  • g). Lab : Troubleshooting a Remote Computer By Using Windows PowerShell
  • 6. Resolving Issues with Network Connectivity
  • a). Determining Network Settings
  • b). Troubleshooting Network Connectivity
  • c). Troubleshooting Name Resolution
  • d). Lab : Resolving Network Connectivity Issues
  • 7. Troubleshooting Group Policy
  • a). Overview of Group Policy Application
  • b). Resolving Client-Configuration Failures and GPO Application Issues
  • c). Lab : Troubleshooting Issues with Group Policy Application
  • 8. Configuring and Troubleshooting User Settings
  • a). Troubleshooting Sign-In Issues
  • b). Troubleshooting the Application of User Settings
  • c). Lab : Troubleshooting Sign-In Issues
  • d). Lab : Configuring and Troubleshooting the Application of User Settings
  • 9. Troubleshooting Remote Connectivity
  • a). Overview of Remote Access
  • b). Troubleshooting Issues with VPN Connectivity
  • c). Lab : Troubleshooting VPN Connectivity
  • 10. Configuring and Troubleshooting Resource Access
  • a). Troubleshooting File Permissions Issues
  • b). Troubleshooting Issues with Printer Access
  • c). Configuring and Troubleshooting File Synchronization
  • d). Performing file recovery in Windows 10
  • e). Lab : Troubleshooting File-Access Issues
  • f). Lab : Troubleshooting Printer Issues
  • g). Lab : Configuring and Troubleshooting File Synchronization
  • h). Lab : Recovering data
  • 11. Troubleshooting Applications
  • a). Troubleshooting Desktop App Installation Issues
  • b). Troubleshooting Desktop Apps
  • c). Managing Universal Windows Apps
  • d). Lab : Troubleshooting Desktop Apps
  • e). Lab : Provisioning a Kiosk device
  • 12. Maintaining Windows 10
  • a). Monitoring and Troubleshooting Computer Performance
  • b). Applying Applications and Windows Updates
  • c). Lab : Maintaining Windows 10
 | $ 675
Buy e-Learning @ $ 675
with 90 days access