18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

Microsoft® Office Word 2019: Part 1 Training


What Microsoft® Office Word 2019: Part 1 training is all about?

The course is for people new to Microsoft Word and wants to learn the fundamentals to use the application for their daily tasks. Learners will be able to create, edit, format feature-rich documents using various options available such as insertion of tables, charts, and other designing elements.

Schedule
  • Delivery Format:
Date: Oct 07, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$275 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 14, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$275 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 21, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$275 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 28, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$275 USD
What are the course objectives for Microsoft® Office Word 2019: Part 1 training?
  • Using Word to perform basic tasks like creating, viewing, editing, and printing.
  • Formatting text and paragraphs.
  • Performing repetitive tasks efficiently using functions like Format Painter, Find and Replace, and Styles.
  • Enhancing lists through renumbering, sorting, and customizing list styles.
  • Creating and formatting tables.
  • Inserting symbols, illustrations, special characters, clip art and pictures in a document.
  • Formatting a page using headers and footers, page borders, watermarks, and page layout.
  • Using Word features to correct grammatical problems like spelling errors, readability and sentence structure etc.
Who should attend Microsoft® Office Word 2019: Part 1 training?

The course is aimed at students wanting to learn basic skills in using Microsoft Word-like creating and editing documents, and formatting with tables and lists, and implementing some techniques to improve the quality of the document.

What is the course outline for Microsoft® Office Word 2019: Part 1 training?
  • 1. Getting Started with Word 2019
  • a). Navigate in Microsoft Word
  • b). Create and Save Word Documents
  • c). Manage Your Workspace
  • d). Edit Documents
  • e). Preview and Print Documents
  • f). Customize the Word Environment
  • 2. Formatting Text and Paragraphs
  • a). Apply Character Formatting
  • b). Control Paragraph Layout
  • c). Align Text Using Tabs
  • d). Display Text in Bulleted or Numbered Lists
  • e). Apply Borders and Shading
  • 3. Working More Efficiently
  • a). Make Repetitive Edits
  • b). Apply Repetitive Formatting
  • c). Use Styles to Streamline Repetitive Formatting Tasks
  • 4. Managing Lists
  • a). Sort a List
  • b). Format a List
  • 5. Adding Tables
  • a). Insert a Table
  • b). Modify a Table
  • c). Format a Table
  • d). Convert Text to a Table
  • 6. Inserting Graphic Objects
  • a). Insert Symbols and Special Characters
  • b). Add Images to a Document
  • 7. Controlling Page Appearance
  • a). Apply a Page Border and Color
  • b). Add Headers and Footers
  • c). Control Page Layout
  • d). Add a Watermark
  • 8. Preparing to Publish a Document
  • a). Check Spelling, Grammar, and Readability
  • b). Use Research Tools
  • c). Check Accessibility
  • d). Save a Document to Other Formats
1 Day | $ 275
Enroll Now
4
  245 Ratings

1375 Learners

Get In Touch

Are you being sponsored by your employer to take this class?
* I authorize Microtek Learning to contact me via Phone/Email