18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

55283: Microsoft Office 365 Power User Training


What 55283: Microsoft Office 365 Power User training is all about?

The training program is for power and end-users to help them get in-depth of Office 365. We teach you collaboration throughout the business process and make you understand what functions to use to maximize the adoption of Office 365 in a business organization.

3 SATVs applicable


Schedule
  • Delivery Format:
Date: Nov 16, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$1725 USD
What are the course objectives for 55283: Microsoft Office 365 Power User training?
  • Understanding various available apps available through subscription.
  • Prioritizing which apps to use in different business situations.
  • Understanding different apps integration with each other.
  • Configuring and using the apps
  • Making decisions based on business requirements.
Who should attend 55283: Microsoft Office 365 Power User training?

Super and Power users needing to support the user base and provide suggestions on its functionality and in what circumstances it should be used, can take this course.

What is the course outline for 55283: Microsoft Office 365 Power User training?
  • 1. An Introduction to Office 365
  • a). What is Office 365?
  • b). Office 365 Plans
  • c). Office 365 Apps
  • d). Browser Support
  • e). Getting started – Login with Office 365
  • f). Update your Delve Profile
  • g). Lab: Getting started with Office 365
  • 2. Managing Content with OneDrive
  • a). Adding and organising content
  • b). Version History
  • c). Deleting and restoring files
  • d). Sharing files
  • e). File details
  • f). Synchronising files to the device
  • g). Lab: Managing Content with OneDrive
  • 3. Working with Office Apps
  • a). Working with emails in Outlook online
  • b). Managing attachments
  • c). Meeting creation
  • d). Out of Office Rule
  • e). Word / Excel and PowerPoint Online
  • f). OneNote notebooks
  • g). Lab: Working with Office Apps
  • 4. Collaborate with SharePoint Online
  • a). Creating Team Sites
  • b). Working with Document Libraries
  • c). Adding metadata columns
  • d). Working with views
  • e). How to set an alert on a document library
  • f). Creating News Items
  • g). Communication sites
  • h). Editing pages
  • i). Adding Webparts to pages
  • j). Lab: Collaborating with SharePoint Online
  • 5. Working together with Groups
  • a). Creating groups
  • b). Adding files
  • c). Using the Group Calendar
  • d). Adding members
  • e). Adding tasks to Planner
  • f). Using the One Note Notebook
  • g). Navigating to the SharePoint Site
  • h). Lab: Collaborating with Groups
  • 6. Collaborate with Teams
  • a). Creating Teams
  • b). Adding members to the Team
  • c). Adding Channels
  • d). Chat vs Conversations
  • e). Adding files
  • f). Tabs
  • g). Scheduling Meetings
  • h). Lab: Collaborating with Teams
  • 7. Working with Video using Stream
  • a). Uploading videos
  • b). Channels in Stream
  • c). Sharing content
  • d). Following Channels
  • e). Lab: Working with Video Using Stream
  • 8. Engage Colleagues with Delve, Sway and Yammer
  • a). Searching for people in Delve
  • b). Following colleagues
  • c). Ways to create a sway
  • d). Sharing Sway
  • e). Yammer Groups
  • f). Yammer Discussions
  • g). Creating Polls in Yammer
  • h). Lab: Engage colleagues with Delve, Sway & Yammer
  • 9. Working with data using Power BI, PowerApps, Flow and Forms
  • a). What is Power BI and what does it look like
  • b). Using Connectors
  • c). Using Microsoft Forms
  • d). Using Flow and the Connectors available
  • e). Creating Mobile Apps with PowerApps
  • f). Lab: Working with data using Power BI, PowerApps, Flow & Forms