18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

55265: Microsoft PowerApps Training


What 55265: Microsoft PowerApps training is all about?

This instructor-led training is intended to deliver a breakdown of Microsoft PowerApps where students can learn how to publish, test and design new applications that work with a variety of data sources. We take the users through an extensive selection of lessons to support new applications.

This training is based on the course objectives of 55265A.

2 SATVs applicable


Schedule
  • Delivery Format:
Date: Oct 19, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$1150 USD
  • Delivery Format:
Date: Nov 19, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$1150 USD
  • Delivery Format:
Date: Dec 14, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$1150 USD
What are the course objectives for 55265: Microsoft PowerApps training?
  • Maintaining and administering PowerApps.
  • Integrating PowerApps with different Office 365 systems covering SharePoint Online and Teams.
  • Understanding when to utilize PowerApps.
  • Elaborating about the components of PowerApps and their utilizations.
  • PowerApps used in Branding.
  • Creating PowerApps from existing data sources.
  • Connection to the range of data sources from Azure SQL and Excel.
  • Customizing PowerApps when using automated wizards.
  • Understanding the differences between model-driven apps and
  • Integrating PowerApps with other Microsoft Office 365 systems covering SharePoint Online and Teams.
Who should attend 55265: Microsoft PowerApps training?

This training is intended for the beginners who wish to customize their data entries format in Microsoft Share Point. Professionals who necessitate advanced formulas and specially made actions to their apps can enroll in this training.

What is the course outline for 55265: Microsoft PowerApps training?
  • 1. An Introduction to PowerApps
  • a). What is PowerApps?
  • b). The benefits of apps
  • c). How to get PowerApps
  • d). Canvas Apps and Model-Driven Apps
  • e). License Options and Costs
  • f). Discover PowerApps with Templates
  • g). Lab: Introduction to PowerApps
  • 2. Getting Started with PowerApps
  • a). Building a new app from a data source
  • b). Add, edit and remove controls
  • c). Intro to Formulas
  • d). Testing an app
  • e). App Settings
  • f). Publish and Share Apps
  • g). Version History and Restore
  • h). PowerApps Mobile App
  • i). Lab: Getting Started
  • 3. Branding and Media
  • a). Less is more
  • b). Duplicate Screens
  • c). Fonts
  • d). Screen Colours and Matching Colours
  • e). Screen Backgrounds
  • f). Buttons and Icons
  • g). Hide on Timer
  • h). Size and Alignment by reference
  • i). Show and Hide on Timer
  • j). Lab: Branding and Media
  • 4. PowerApps Controls
  • a). Text Controls for Data Entry and Display
  • b). Controls – Drop downs, combo box, date picker, radio button and more
  • c). Forms – Add and edit data in underlying data sources quickly
  • d). Charts – present information in pie, line and bar charts
  • e). Lab: Build Apps from Blank
  • 5. Data Sources and Logic
  • a). Data Storage and Services
  • b). How do I decide which database to use?
  • c). Connect to on-premises data - Gateway
  • d). What is Delegation?
  • e). Specific Data Examples
  • f). Displaying Data
  • g). Lab: Data Source and Logic
  • 6. Model-Driven Apps
  • a). What is a model-driven app?
  • b). Where will my data be stored?
  • c). How do create a model-driven app
  • d). Canvas vs model-driven summary
  • e). Lab: Model-Driven App
  • 7. PowerApp Integration
  • a). Embed PowerApps in Teams
  • b). Embed PowerApps in SharePoint Online
  • c). Start a Flow from a PowerApp
  • d). Lab: PowerApp Integration
  • 8. Administration and Maintenance of PowerApps
  • a). Identify which users have been using PowerApps
  • b). Reuse an app in another location (move from testing or development to production)
  • c). Review app usage
  • d). Prevent a user from using PowerApps
  • e). Manage environments
  • f). Lab: Administration and Maintenance
2 Days | $ 1150
Enroll Now
4
  249 Ratings

1428 Learners

Get In Touch

Are you being sponsored by your employer to take this class?
* I authorize Microtek Learning to contact me via Phone/Email