18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
United States
share button
Free Webinar: Database Recovery Models And Its Significance : July 29, 2020. 

50414: Microsoft Windows PowerShell V2 for Administrators Training


What 50414: Microsoft Windows PowerShell V2 for Administrators training is all about?

The instructor-led four-day course offers learners with skills and knowledge to leverage PowerShell V2 to administer Windows environment. The course also addresses scripting capabilities and command line built-in Microsoft’s automation engine.

4 SATVs applicable


  • START DATE
  • CLASS TIMINGS
  • DELIVERY MODE
  • PRICE
  • ACTION
  • 08/03/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 1610
  • 10/26/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 1610
  • 12/07/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 1610
What are the course objectives for 50414: Microsoft Windows PowerShell V2 for Administrators training?
  • Installing and configuring PowerShell v2 on different Windows OS.
  • Navigating the command-line interface and integrate scripting environment
  • Leveraging cmdlets to complete management tasks
  • Formatting returned information by PowerShell v2 in various style
  • Creating PowerShell v2 scripts for automating routine tasks
  • Using PowerShell v2 remoting to manage multiple systems
  • Understanding the security capabilities of PowerShell v2 and ways to manage them
  • Enhancing other Microsoft products management using skills and knowledge.
Who should attend 50414: Microsoft Windows PowerShell V2 for Administrators training?

The course is suitable for System admins who are managing different Windows platforms but want to get into automating tasks related to administration.

What is the course outline for 50414: Microsoft Windows PowerShell V2 for Administrators training?
  • 1. Introduction to PowerShell – the Basics
  • a). What is PowerShell?
  • b). PowerShell Cmdlets
  • c). PowerShell Snapins
  • d). PowerShell Modules
  • e). PowerShell Remoting
  • f). Navigating in PowerShell
  • g). PowerShell Profiles
  • h). Lab: Introduction to PowerShell
  • 2. The PowerShell Pipeline, Scripts and Syntax
  • a). Pipelines
  • b). Scripts
  • c). Syntax, Output and Script Blocks
  • d). Lab: The PowerShell Pipeline, Scripts and Syntax
  • 3. Variables and Data Types, Variable Scopes, and Collections
  • a). Variables and Data Types
  • b). Variable Scopes
  • c). Collections
  • d). Lab: Variables and Data Types, Variable Scopes, and Collections
  • 4. Security
  • a). Script Execution
  • b). Signing Scripts
  • c). Requesting Credentials and Using Secure Strings
  • d). Securing Remote Sessions
  • e). Lab: Security
  • 5. Remote Management
  • a). Configuring Remote Management
  • b). Using PowerShell Remoting
  • c). Using Jobs
  • d). Lab: Remote Management
  • 6. Script Flow Control Statements
  • a). Foreach and For
  • b). While / Do While / Do Until
  • c). If / Switch
  • d). Break /Continue
  • e). Lab: Script Flow Control Statements
  • 7. Functions, Filters and Modules
  • a). Functions and Filters
  • b). Scripting with Functions and Parameters
  • c). Modules
  • d). Lab: Functions, Filters and Modules
  • 8. Error Handling
  • a). Error Handling
  • b). Script Debugging
  • c). Lab: Error Handling
  • 9. Administrative Uses
  • a). Manipulating files and folders
  • b). Modifying Registry Data
  • c). Working with Events
  • d). Working with Active Directory Objects
  • e). Advanced Scripting
  • f). Lab: Administrative Uses
Price: 2300
4 Days | $ 1610
Enroll Now