18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

55133: PowerShell for System Center Configuration Manager Administrators Training


What 55133: PowerShell for System Center Configuration Manager Administrators training is all about?

The course is offered by Microtek Learning to teach students with the necessary skills to utilize PowerShell for SCCM administration. The course provides students with insights to effectively access PowerShell cmdlets incorporated with SCCM 1802 and utilize the cmdlets to execute the primary site’s configuration task. Separate cmdlets can be used to work with various objects like Boundary Groups, Boundaries, Software Deployment, Collections, Compliance Settings, Patching, OSD task sequences and more. Scripting fundamentals are also covered so students can practice using PowerShell to work on numerous objects.

3 SATVs applicable


Schedule
  • Delivery Format:
Date: Sep 30, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$1725 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 07, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$1725 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 14, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$1725 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 21, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$1725 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 28, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$1725 USD
What are the course objectives for 55133: PowerShell for System Center Configuration Manager Administrators training?
  • Creating additional site system profiles or roles on new or existing servers.
  • Modifying top level site settings.
  • Creating and modifying Boundaries, Discovery Methods and Boundary Groups.
  • Creating Collections using available membership rules.
  • Delegating authority via Scopes and Roles.
  • Installing Configuration Manager, modifying client settings, and limiting access to site systems.
  • Deploying software and updates for clients.
  • Modifying settings that administer monitoring functions including Status Settings and Alerts.
  • Working with Task Sequences to deploy OS.
  • Using cmdlets to write PowerShell scripts and scripting constructs to complete configuration tasks.
Who should attend 55133: PowerShell for System Center Configuration Manager Administrators training?

The course is designed for IT pros managing daily tasks in the SCCM 1802 environment. However, the course will be suited more to people with some experience in handling SCCM primary sites and know basic scripting with PowerShell.

What is the course outline for 55133: PowerShell for System Center Configuration Manager Administrators training?
  • 1. Review of System Center Configuration Manager Concepts
  • a). Architecture of an System Center Configuration Manager 1802 Installation
  • b). Managing Assets
  • c). Content Delivery and Management
  • d). Security, Monitoring, and Remote Management
  • e). Lab: Reviewing a Primary Site Installation
  • 2. Managing Resources
  • a). Implementing Discovery
  • b). Organizing Resources with Collections
  • c). Working with Boundaries
  • d). Lab: Configuring Discovery, Collections and Boundaries
  • 3. Working with Clients
  • a). Installing the Configuration Manager Client
  • b). Managing Client Settings
  • c). Managing Client Operations
  • d). Monitoring Client Status
  • e). Lab: Utilizing PowerShell to Manage Clients
  • 4. Distributing Software
  • a). Configure the Software Distribution Components
  • b). Working with Distribution Points
  • c). Creating Content for Distribution
  • d). Deploying Software Applications
  • e). Lab: Using Cmdlets to Publish Content
  • 5. Updating Systems with WSUS and SCCM
  • a). Integrating Configuration Manager and WSUS
  • b). Managing Updates through Software Update Groups
  • c). Creating and Deploying Update Packages
  • d). Working with Automatic Deployment Rules
  • e). Lab: Using Configuration Manager Cmdlets to Manage Software Updates
  • 6. How PowerShell Can Manage Compliance Settings
  • a). Creating Compliance Settings Objects
  • b). Deploying and Monitor the Baseline
  • c). Lab: How PowerShell Can Manage Compliance
  • 7. Configuring Operating System Deployment Objects
  • a). Preparing the OSD Environment
  • b). Working with Task Sequences
  • c). Lab: Operating System Deployment with Windows PowerShell
  • 8. Working at the Site Level
  • a). Modify the Site
  • b). Adding Site System Roles
  • c). Adding a Secondary Site
  • d). Lab: Modifying Site Settings
  • 9. Security and Monitoring
  • a). Configuring Role Based Administration
  • b). Implementing Endpoint Protection
  • c). Configuring Monitoring Options
  • d). Lab: Implementing Security and Monitoring
  • 10. Using PowerShell Scripting to Automate SCCM Tasks
  • a). Review of Scripting Constructs
  • b). Introduction to the Configuration Manager WMI Classes
  • c). Lab: Writing Scripts for Configuration Manager Activities