18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

55157: SharePoint 2016 Business Intelligence Training


What 55157: SharePoint 2016 Business Intelligence training is all about?

In this course, we focus on teaching services and features of SharePoint offering support to Business Intelligence scenarios.

Schedule
  • Delivery Format:
Date: Oct 05, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$1725 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 14, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$1725 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 19, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$1725 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 28, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$1725 USD
What are the course objectives for 55157: SharePoint 2016 Business Intelligence training?
  • Learning to configure SharePoint sites in business intelligence
  • Learning to configure and utilize SharePoint Excel Services
  • Learning to configure and utilize SharePoint Visio Services
  • Learning to configure and utilize SharePoint with the PowerPivot add-on
  • Learning to configure and use SharePoint’s Power View
  • Learning to configure and use SharePoint with Reporting Services add-on
  • Learn to configure and use Microsoft PerformancePoint in SharePoint
  • Learning Power BI basics and how it fits in SharePoint
Who should attend 55157: SharePoint 2016 Business Intelligence training?

The course is aimed towards business intelligence analysts and IT individuals with hands-on experience of 3 years or more with SharePoint sites, libraries, and lists, and have basic knowledge of Web Navigation.

What are the prerequisites for 55157: SharePoint 2016 Business Intelligence training?
  • Essential information of SharePoint route and usefulness.
  • Essential information of information demonstrating would be useful yet not required for understudies in this course.
What is the course outline for 55157: SharePoint 2016 Business Intelligence training?
  • 1. Overview of SharePoint Business Intelligence Services and Features
  • a). SharePoint BI Services
  • b). SharePoint BI Features
  • c). Lab: None
  • 2. Configuring SharePoint Sites for Business Intelligence
  • a). SharePoint Business Intelligence Site Template
  • b). Configuring an Existing SharePoint Team Site for Business Intelligence
  • c). Lab: Configuring SharePoint Team Site for Business Intelligence
  • 3. Excel Services in SharePoint
  • a). Viewing Excel Spreadsheets with SharePoint Excel Services
  • b). Using SharePoint Excel Services Web Part
  • c). Basic Excel Services Farm Configuration Options
  • d). Refreshing Data Sources with SharePoint Excel Services
  • e). Lab: Configuring Excel Services Farm Options
  • f). Lab: Refreshing Data with Excel Services
  • 4. Visio Services in SharePoint
  • a). Configuring Visio Services Farm Settings
  • b). View Visio Drawings with SharePoint Visio Services
  • c). Attaching Data to Visio Drawings
  • d). Lab: Using SharePoint Visio Services
  • 5. SharePoint PowerPivot Add-on
  • a). Overview of PowerPivot Data Models
  • b). Configuring PowerPivot Farm Settings
  • c). Creating a PowerPivot Gallery
  • d). PowerPivot Data Refresh Options
  • e). Lab: Configuring PowerPivot for SharePoint
  • f). Lab: Refreshing Data from a PowerPivot Gallery
  • 6. SharePoint Power View Feature
  • a). Overview of Power View in SharePoint
  • b). Configuring Data Sources for Power View Reports
  • c). Creating Power View Reports
  • d). Lab: Creating a Report with Power View
  • 7. SQL Reporting Services Add-on for SharePoint
  • a). Configuring Reporting Services Farm Settings
  • b). Configuring a SharePoint Library for Reporting Services Reports
  • c). Reporting Services Subscriptions and Alerts
  • d). Report Viewer Web Part
  • e). Lab: Adding Reporting Services Reports to a SharePoint Library
  • f). Lab: Configuring Subscriptions and Alerts to Reports
  • 8. SharePoint PerformancePoint Services
  • a). Overview of PerformancePoint Services
  • b). Configuring SharePoint Lists and Libraries for PerformancePoint
  • c). Creating a Data Source
  • d). Creating a Score Card and KPI
  • e). Creating PerformancePoint Charts and Graphs
  • f). Creating PerformancePoint Dashboards
  • g). Lab: Configuring a SharePoint Site for PerformancePoint
  • h). Lab: Create a PerformancePoint Dashboard
  • 9. Power BI
  • a). Overview of Power BI
  • b). How Power BI fits with SharePoint
  • c). Lab: Working with Power BI
3 Days | $ 1725
4.6
  263 Ratings

1682 Learners

Get In Touch

Are you being sponsored by your employer to take this class?
* I authorize Microtek Learning to contact me via Phone/Email