18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

55193: Introduction to SharePoint 2016 for Collaboration And Document Management Training


What 55193: Introduction to SharePoint 2016 for Collaboration And Document Management training is all about?

The one-day Microtek learning class is created for team members of SharePoint as well as end-users wanting to learn how to use Microsoft SharePoint 2016’s document management, team collaboration and social features. The class sports online live interactive labs that allow students to interact with other students and SharePoint members.

Schedule
  • Delivery Format:
Date: Oct 09, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$575 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 15, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$575 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 21, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$575 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 27, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$575 USD
What are the course objectives for 55193: Introduction to SharePoint 2016 for Collaboration And Document Management training?
  • Navigating SharePoint sites.
  • Managing content in libraries and lists.
  • Creating and editing Alerts.
  • Collaborating using Tasks lists, Document libraries and Calendars.
  • Working with libraries, including uploading, downloading, editing, content approval, check-in/out and versioning.
  • Using social features of SharePoint.
  • Using OneDrive for Business.
Who should attend 55193: Introduction to SharePoint 2016 for Collaboration And Document Management training?

This one-day class is best suited for SharePoint members and other end-users, Power users and SharePoint site Owners. SharePoint Developers and Administrators can too join and learn.

What are the prerequisites for 55193: Introduction to SharePoint 2016 for Collaboration And Document Management training?

55193: Introduction to SharePoint 2016 for Collaboration And Document Management Course Prerequisites:

Prior to attending this course, students must have:

    • Some of the Basic Microsoft Office skills.

What is the course outline for 55193: Introduction to SharePoint 2016 for Collaboration And Document Management training?
  • 1. SharePoint Overview
  • a). SharePoint
  • b). Team Collaboration
  • c). Document Management
  • d). SharePoint Web Sites
  • e). SharePoint Security
  • f). Lab: None
  • 2. Accessing SharePoint
  • a). Accessing SharePoint
  • b). Following Sites
  • c). SharePoint Navigation
  • d). Quick Launch and Other Links
  • e). List and Library Navigation
  • f). The Ribbon
  • g). Regional Settings
  • h). Lab: Accessing SharePoint
  • 3. SharePoint Libraries
  • a). Libraries
  • b). Document Libraries
  • c). Document Library Pages and Web Parts
  • d). Document Library Ribbons and Menus
  • e). Opening and Downloading Documents
  • f). Following Documents
  • g). Working with Office Online server and Co-authoring
  • h). Lab: SharePoint Libraries
  • 4. Creating and Managing Alerts.
  • i). Uploading Files.
  • ii). Creating a New Document with Office Online and Working with Content Approval.
  • iii). Working with Versioning.
  • 5. SharePoint Lists
  • a). SharePoint Lists
  • b). Working with a Custom SharePoint List
  • c). Working with SharePoint Task Lists
  • d). Adding and Updating Tasks
  • e). Using Task Views
  • f). Synchronizing Task Lists with Outlook
  • g). Working with SharePoint Calendars
  • h). Calendar Navigation and Views
  • i). Add Calendar Events
  • j). Synchronizing SharePoint Calendars with Outlook
  • k). Lab: SharePoint Lists
  • 6. SharePoint Search
  • a). SharePoint Search
  • b). What is Searchable
  • c). Search Tips and Tricks
  • d). Lab: SharePoint Search
  • 7. SharePoint Social Features
  • a). SharePoint Social Features
  • b). Interacting with People
  • c). About Me
  • d). Lab: None
  • 8. Newsfeed
  • a). Your Newsfeed
  • b). Micro-blogging
  • c). Lab: None
  • 9. One Drive for Business
  • a). OneDrive
  • b). OneDrive in SharePoint 2016 vs. OneDrive in Office 365
  • c). Sharing Files
  • d). Sync’ing Files to Your Device
  • e). Lab: None
1 Day | $ 575
4.3
  283 Ratings

1475 Learners

Get In Touch

Are you being sponsored by your employer to take this class?
* I authorize Microtek Learning to contact me via Phone/Email