18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

55198: Microsoft SharePoint Server Content Management for SharePoint 2013 and 2016 Training


What 55198: Microsoft SharePoint Server Content Management for SharePoint 2013 and 2016 training is all about?

The two-day class led by instructors at Microtek Learning is intended for SharePoint site and Content Owners. This course prepares the student to configure and use the Library content management functions of SharePoint.

Schedule
  • Delivery Format:
Date: Oct 07, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$1150 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 13, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$1150 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 19, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$1150 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 27, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$1150 USD
What are the course objectives for 55198: Microsoft SharePoint Server Content Management for SharePoint 2013 and 2016 training?
  • Planning, organizing, and managing SharePoint content.
  • Configuring and using library features of SharePoint such as content approval and validation, and versioning
  • Creating and managing metadata.
  • Creating, distributing, and using Content Types and Site Columns.
  • Configuring and using Retention and Auditing.
  • Configuring and using Folders, Document Sets, View, and the Content Organizer features of the library organization.
  • Choosing and configuring automation functions including alerts and workflows.
  • Planning, configuring, and using Record Management features of SharePoint.
  • Improving the library’s search experience for end-users.
Who should attend 55198: Microsoft SharePoint Server Content Management for SharePoint 2013 and 2016 training?

The course has been created for End users of SharePoint, Power users and Site Owners of SharePoint, Administrators and Developers of SharePoint, and Governance Team members of SharePoint.

What is the course outline for 55198: Microsoft SharePoint Server Content Management for SharePoint 2013 and 2016 training?
  • 1. SharePoint Content Management
  • a). SharePoint’s Content Management Features
  • b). SharePoint Security
  • c). Sharing SharePoint Content
  • d). SharePoint Sync
  • e). Lab: SharePoint Security and Sync Configuration
  • 2. Library Configuration
  • a). Versioning
  • b). Content Approval
  • c). Check Out/In
  • d). Ratings and Likes
  • e). Column and Item Validation Settings
  • f). RSS and Incoming Email
  • g). Lab: Library Configuration
  • 3. Metadata and Taxonomy
  • a). Definitions!
  • b). Who Creates and Manages Your Taxonomy?
  • c). Using Metadata
  • d). The Managed Metadata Service
  • e). Enterprise Metadata and Keywords Settings
  • f). Lab: Metadata and Taxonomy
  • 4. Site Columns and Content Types
  • a). Working with Site Columns and Content Types
  • b). Site Columns
  • c). Content Types
  • d). The Content Type Hub
  • e). Lab: Site Columns and Content Types
  • 5. Auditing and Retention Policies
  • a). Information Management Policy Settings
  • b). Creating a Site Collection Policy template
  • c). Configuring Document Retention
  • d). Configuring Document Auditing
  • e). Creating Policies for a List or Library
  • f). List and Document Activity Reports
  • g). Lab: Auditing and Retention Policies
  • 6. Organizing Content
  • a). Folders
  • b). Views
  • c). Document Sets
  • d). The Content Organizer
  • e). Lab: Organizing Content
  • 7. Library Automation
  • a). SharePoint’s Automation Tools: Alerts, Policies, Workflows and Flow
  • b). The Out of the Box Workflows
  • c). SharePoint Designer Workflows
  • d). Lab: Library Automation
  • 8. Records Management
  • a). Records
  • b). In Place Records Management
  • c). The Records Center
  • d). Lab: Records Management
  • 9. Search Optimization for Libraries
  • a). Tips for Searching Library Content
  • b). From Site Column to Managed Property
  • c). The Search Schema
  • d). Improving the Search Experience
  • e). Lab: Search Optimization for Libraries
2 Days | $ 1150
4.6
  258 Ratings

1583 Learners

Get In Touch

Are you being sponsored by your employer to take this class?
* I authorize Microtek Learning to contact me via Phone/Email