18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
United States
share button
Free Webinar: Database Recovery Models And Its Significance : July 29, 2020. 

55199: SharePoint 2016 End User Training


What 55199: SharePoint 2016 End User training is all about?

SharePoint 2016 End User Training is developed for Individuals working with SharePoint 2016 Environment. The course highlights the basics of SharePoint including working with libraries and lists and basic customization of pages.

  • START DATE
  • CLASS TIMINGS
  • DELIVERY MODE
  • PRICE
  • ACTION
  • 08/17/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 1725
  • 09/14/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 1725
  • 10/19/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 1725
  • 11/16/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 1725
  • 12/21/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 1725
What are the course objectives for 55199: SharePoint 2016 End User training?
  • Learn SharePoint 2016 Team Site navigation.
  • Learning to create lists in SharePoint.
  • Learn customization of SharePoint lists.
  • Learning to create libraries in SharePoint.
  • Learning to manage document versions of libraries.
  • Learning to create lists and library views in SharePoint.
  • Learning to use various SharePoint templates to create subsites.
  • Learn the creation and editing of Web page content.
  • Learn how to create InfoPath Forms and SharePoint Form libraries.
  • Learning to create content types and Site columns.
  • Learning to integrate Microsoft Office applications with SharePoint 2016.
  • Learning to manage SharePoint 2016 resource’s basic permissions.
Who should attend 55199: SharePoint 2016 End User training?

The course is intended to help new and existing SharePoint users as well as IT workers looking to broaden their knowledge base.

What is the course outline for 55199: SharePoint 2016 End User training?
  • 1. SharePoint 2016 Introduction
  • a). SharePoint 2016 is a collaboration tool at its heart. Its primary goal is to make it easy for users to find and share information, and there are many features built into SharePoint to facilitate this. SharePoint's library system feature can provide a superior alternative to the traditional file server. SharePoint lists can be an easy-to-design and easy-to-use alternative to sharing spreadsheet files or more formal database tables. Both lists and libraries can be customized and extended to provide enhanced appearances and functionality, such as calendars and discussion boards, to name a couple. All of this collaboration can be done through a browser interface and in some cases through integration with Microsoft Office applications.
  • b). Lab: Team Site Navigation
  • 2. SharePoint List Basics
  • a). Lists are a fundamental building block in SharePoint that provide a way for users to store and view data. SharePoint comes "out of the box" with many predefined list templates that are easy to use. Lists can be further customized by adding columns to store just about any type of information. Additionally, list columns can be validated as well as linked between other lists. Lists are a very flexible and powerful tool in SharePoint.
  • b). Lab: SharePoint List Basics
  • 3. Library Basics
  • a). Library Templates
  • b). Creating Libraries
  • c). Managing Documents and Versioning
  • d). Lab: Library Basics
  • 4. Working with Lists and Library Views
  • a). Default Views
  • b). Custom Views
  • c). Lab: Working with Lists and Library Views
  • 5. Working with Sites
  • a). Site Templates
  • b). Creating Sites
  • c). Site Navigation
  • d). Lab: Working with Sites
  • 6. Page Content
  • a). Wiki Library Pages
  • b). Web Part Pages
  • c). Working with Web Parts
  • d). Lab: Page Content
  • 7. Forms Library
  • a). Creating a Forms Library
  • b). Creating InfoPath Forms
  • c). Publishing InfoPath Forms to SharePoint
  • d). Lab: Forms Library
  • 8. Site Columns and Content Types
  • a). Site Column Gallery
  • b). Creating Site Columns
  • c). Site Content Type Gallery
  • d). Creating Content Types
  • e). Lab: Site Columns and Content Type
  • 9. Office Integration
  • a). Excel Integration
  • b). Outlook Integration
  • c). Access Integration
  • d). Lab: Office Integration
  • 10. Managing SharePoint Site Permissions
  • a). SharePoint Groups
  • b). Assigning Permissions
  • c). Permission Levels
  • d). Permissions Inheritance
  • e). Lab: Managing SharePoint Site Permissions
  • 11. Participating in User Communities
  • a). Configure User Profiles and My Sites
  • b). Newsfeeds
  • c). People Newsfeeds
  • d). Document Newsfeed
  • e). Site Newsfeed
  • f). Tag Newsfeed
  • g). Managing Personal Sites
  • h). Lab: Participating in User Communities