18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
United States
share button
Free Webinar: Database Recovery Models And Its Significance : July 29, 2020. 

55200: SharePoint 2016 Power User Training


What 55200: SharePoint 2016 Power User training is all about?

The course is meant for individuals needing to learn the Fundamentals of the SharePoint sites to manage them. Existing SharePoint Power users or IT workers who have been working with SharePoint for some time are the ideal candidates to take the course.

Schedule

Contact us to customize this class with your preferred dates, times and location. You can call us on 1-800-961-0337 or Chat with our representative.

What are the course objectives for 55200: SharePoint 2016 Power User training?
  • Creating customized workflows in SharePoint Designer 2016.
  • Learning to use settings for Content Approval and Workflow.
  • Learning to use SharePoint Term stores and manage its Metadata.
  • Learn how to use the Document ID Service.
  • Learning Server Publishing Infrastructure in SharePoint.
  • Learning to make and utilize the Document Sets.
  • Learning to use Content Organizer to route documents.
  • Learn to employ Metadata Navigation.
  • Learning to use the Business Connectivity Service to create external content types.
  • Learn how to make use of Information Management Policies.
Who should attend 55200: SharePoint 2016 Power User training?

New and existing SharePoint users can take this course and learn the fundamentals for more polished grip on SharePoint usage.

What is the course outline for 55200: SharePoint 2016 Power User training?
  • 1. Content Approval
  • a). Enabling Content Approval
  • b). Content Approval Workflows
  • c). Lab: Content Approval
  • 2. Creating Custom Workflows with SharePoint Designer 2013
  • a). Workflow Basics
  • b). Custom List Workflows
  • c). Workflow Actions
  • d). Workflow Conditions
  • e). Workflow Initiation Form
  • f). Resusable Workflows
  • g). Lab: Creating Custom Workflows with SharePoint Designer 2016
  • 3. Working with Managed Metadata
  • a). Creating a Term Store Group and Term Set
  • b). Creating Metadata Columns in Lists and Libraries
  • c). Publishing Content Types
  • d). Lab: Working with Managed Metadata
  • 4. Business Connectivity Services
  • a). Business Connectivity Service Basics
  • b). Creating an External Content Type iwth SharePoint Designer
  • c). Creating a List from an External Content Type
  • d). Lab: Business Connectivity Services
  • 5. Information Management Policy
  • a). Information Management Policy Basics
  • b). Defining Information Policy for a Content Type
  • c). Defining Information Policy for a List
  • d). Lab: Information Management Policy
  • 6. Content Organizer
  • a). Activating the Content Organizer Feature
  • b). Configuring Content Organizer Settings
  • c). Confiugring conetnt Organizer Rules
  • d). Lab: Content Organizer
  • 7. Document ID Service
  • a). Activating the Document ID Feature
  • b). Configuring Document ID Settings
  • c). Linking Documents Using Their Document ID
  • d). Lab:
  • 8. Document Sets
  • a). Activating the Document Sets Feature
  • b). Creating a Document Set Content Type
  • c). Adding a Document Set Content Type of a Library
  • d). Lab: Document Sets
  • 9. SharePoint Server Publishing Infrastructure
  • a). Activating the SharPoint Server Publishing Infrastructure
  • 10. Publishing Infrastructure Basics
  • a). Creating Pages wiht Page Layouts
  • b). Lab: SharePoint Server Publishing Infrastructure
  • 11. Configuring and Consuming Site Search Results
  • a). Search SharePoint for Content
  • b). SharePoint Search Center
  • c). Lab: Configuring and Consuming Site Search Results
  • 12. Advanced Search
  • a). Lab: Configuring and Consuming Site Search Results