18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

55234: SharePoint 2016 Site Collections And Site Owner Administration Training


What 55234: SharePoint 2016 Site Collections And Site Owner Administration training is all about?

55234: SharePoint 2016 Site Collections and Site Owner Administration Training contains comprehensive knowledge and detailed explanation of the skills required to become an administrator for SharePoint sites and site collections. This technical course is designed for power users who operate within the SharePoint 2016 environment. In this course, trainees will learn SharePoint farm or deployment administration tasks and skills necessary to manage SharePoint 2016. Our Enterprise training program allows a team up-gradation with a skill set that leads to the firm's overall development. It teaches trainees to build and implement a company portal structure by using SharePoint 2016 objects, which includes libraries, sites, pages, and lists. It elaborates on the importance of governance for managing and planning potential growth of the SharePoint 20116 implementation. After finishing the course, individuals will also know how to enhance an organization's content by using SharePoint 2016 web parts and pages.

Schedule
  • Delivery Format:
Date: Oct 05, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
  • Delivery Format:
Date: Dec 07, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
What are the course objectives for 55234: SharePoint 2016 Site Collections And Site Owner Administration training?
  • Using objects such as sites, lists, libraries, and pages of SharePoint 2016 for designing and implementing a company portal structure.
  • Explaining the part of security and permissions within SharePoint 2016.
  • Implement consistency guidelines for building a company portal to assist with the daily administration of content.
  • Using pages and web parts of SharePoint 2016 to enhance a company portal’s design and content.
  • Explaining the significance of governance to plan and manage future progress of SharePoint 2016 implementation
  • Finding other variables to integrate data from systems like Microsoft Office, as well as preserving the current data.
  • Explaining social networking role in SharePoint 2016 and its influence on collaboration
Who should attend 55234: SharePoint 2016 Site Collections And Site Owner Administration training?

The course is created for those individuals providing site collection and administration service. Power-user or IT workers tasked with working and supporting within SharePoint 2016 on-premise ecosystem or in Microsoft Office 356.

What are the prerequisites for 55234: SharePoint 2016 Site Collections And Site Owner Administration training?

Before going to this class, understudies must have:

  • Windows customer working framework - either Windows XP, Windows 7, Windows 8, or Windows 10
  • Microsoft Office 2007, Office 2010, Office 2013, or Office 2016
  • Microsoft Internet Explorer 7 or later, or comparative web program
  • It is prescribed understudies have recognition with past variants of SharePoint, however it is not a required essential.
What is the course outline for 55234: SharePoint 2016 Site Collections And Site Owner Administration training?
  • 1. Getting Started with SharePoint 2016
  • a). Exploring SharePoint 2016 Site Collection and Site Administrator Roles
  • b). Defining SharePoint Terminology
  • c). Navigating a SharePoint Site
  • d). Interacting with the Ribbon
  • e). Creating and Editing Basic Content
  • f). What is Metadata?
  • g). Versions of SharePoint
  • h). Standard
  • i). Enterprise
  • j). O365
  • k). Lab: No Lab
  • 2. Building a Site Collection with Apps
  • a). The Structure of SharePoint
  • b). Creating a Site
  • c). What does a site template come with?
  • d). Defining SharePoint Apps
  • e). Customizing Lists and Libraries
  • f). Creating/Managing Lists and Libraries through SharePoint Designer
  • g). Explaining Views on Lists and Libraries
  • h). Creating Views in Lists and Libraries
  • i). Modifying Navigation
  • j). Turning Site Features On/Off
  • k). Reorganizing a Site using Site Content and Structure feature
  • l). Lab: Creating a Structured Company Portal
  • m). Lab: Creating a List Using SharePoint Designer (Optional)
  • 3. Creating Consistency across Sites
  • a). Defining Site Columns
  • b). Defining Content Types
  • c). Implementing a Taxonomy
  • d). Using Templates to Promote Consistency
  • e). Lab: Creating Site Columns and Content Types
  • f). Lab: Implementing a Taxonomy
  • g). Lab: Configuring the Content Organizer
  • 4. SharePoint Permissions
  • a). Explaining Permissions and Security in SharePoint
  • b). Creating SharePoint Groups
  • c). Managing Permissions within SharePoint
  • d). Sharing versus Traditional Security
  • e). Sharing as different permission levels
  • f). Lab: Managing Permissions in SharePoint
  • 5. Working with Pages and Web Parts
  • a). Changing the Appearance of the Portal
  • b). Editing a Page
  • c). wiki
  • d). web part
  • e). Working with Web Parts and App Parts
  • f). App Parts
  • g). Content Search Web Part
  • h). Relevant Documents
  • i). Content query
  • j). Table of Contents
  • k). Pictures
  • l). Web Part Connections
  • m). Filter web parts
  • n). Web parts with Targeting Audience
  • o). Lab: Adding and Configuring Web Parts
  • p). Lab: Connecting Web Parts
  • q). Lab: Applying Themes to Your Company Portal
  • 6. Document and Records Management
  • a). Basic Content Approval
  • b). Versioning
  • c). Check In/Out
  • d). Holds
  • e). Retention Policy
  • f). Document ID
  • g). Content Organizer
  • h). Compliance Policy Center Site Template
  • i). EDiscovery
  • j). Records Center
  • k). Lab: Working with Advanced Document Management Features
  • l). Lab: Leveraging Records Management to Preserve Data
  • 7. Workflow
  • a). Alerts
  • b). Out of the Box Workflow
  • c). Activating Workflow Features
  • d). Approval Workflow
  • e). Creating a Workflow in SharePoint Designer
  • f). Lab: Creating an Approval Workflow from SharePoint
  • g). Lab: Creating a Custom Workflow in SharePoint Designer (Optional)
  • 8. Office Integration
  • a). Outlook
  • b). Calendar
  • c). Contacts
  • d). Excel
  • e). Word
  • f). PowerPoint
  • g). OneDrive for Business
  • h). OneNote
  • i). Access
  • j). Lab: Importing and Exporting Excel Data with SharePoint
  • k). Lab: Linking Outlook and SharePoint
  • 9. Creating Publishing Sites
  • a). Why use a publishing site?
  • b). Publishing Pages
  • c). Enabling Web Content Management
  • d). Managing the Structure of Web Content
  • e). Navigating a Site Using Managed Metadata
  • f). Lab: Creating a Rich Publishing Sit
  • g). Lab: Configuring a Publishing Approval Process
  • h). Lab: Implementing a Managed Navigation Site
  • 10. Bridging the Social Gap
  • a). My Sites
  • b). Configuring Social Features in SharePoint
  • c). Posts, Tags and Mentions
  • d). Creating a Community Site
  • e). Lab: Designing a Social Experience in SharePoint 2016
  • f). Lab: Creating a Community Site
  • 11. Finding Information Using Search
  • a). Exploring the Search Features in SharePoint
  • b). Configuring Search Settings
  • c). Search Analytics
  • d). Search Visibility
  • e). Lab: Configuring an Advanced Search Center
  • 12. Planning a Company Portal Using SharePoint
  • a). Defining SharePoint Governance
  • b). Working with Information Architecture
  • c). Implementing Site Hierarchies
  • d). Discussing the Execution of Governance
  • e). Lab: No Lab
  • 13. Site Collection Administrator Settings
  • a). Exploring Settings for Site Collection Administrators
  • b). Exploring Settings for Site Administrators
  • c). Site Closure Policies
  • d). Lab: No Lab
5 Days | $ 2875
4.5
  261 Ratings

1473 Learners