18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
United States
share button
Free Webinar: Database Recovery Models And Its Significance : July 29, 2020. 

OD20339-1: Planning and Administering SharePoint 2016 MOD Training


What OD20339-1: Planning and Administering SharePoint 2016 MOD training is all about?

Through this course, Microtek Learning offers students with skills and expertise for planning and administering Microsoft SharePoint 2016. The program enables learners to successfully deploy, troubleshoot and administer the SharePoint environment. This also provides best practices guidelines and consideration to help learners optimize their deployment of SharePoint. The first in sequence course is aimed for IT professionals and users, and it aligns with IT Pro Certification of SharePoint 2016.

Schedule

Contact us to customize this class with your preferred dates, times and location. You can call us on 1-800-961-0337 or Chat with our representative.

What are the course objectives for OD20339-1: Planning and Administering SharePoint 2016 MOD training?
  • Describing SharePoint 2016’s key features.
  • Designing information architecture to deploy SharePoint 2016.
  • Designing a logical architecture to deploy SharePoint 2016.
  • Designing the physical architecture to deploy SharePoint 2016.
  • Installing and configuring SharePoint 2016.
  • Creating and configuring site collections web applications.
  • Planning and configuring service apps to deploy SharePoint 2016.
  • Managing users and permissions and securing content to deploy SharePoint 2016.
  • Configuring authentication to deploy SharePoint 2016.
  • Configuring farm-level security and platform to deploy SharePoint 2016.
  • Using SharePoint site collections and web applications to manage information taxonomy.
  • Configuring and managing audiences and user profiles.
  • Configuring and managing the search experience throughout SharePoint 2016.
  • Monitoring, maintaining, and troubleshooting deployment of SharePoint 2016.
Who should attend OD20339-1: Planning and Administering SharePoint 2016 MOD training?

The course is designed for the interested IT professionals, having practical experience, wanting to learn how-toss of SharePoint 2016 including installation, configuration, deployment, and management of the software’s loading on cloud platforms or a data center.

Individuals with at least one year of working experience in planning and maintenance of SharePoint and nearly two years of hands-on experience in core tech such as Windows Server 2012 R2 or later, Microsoft SQL Server 2014 or later, networking infrastructure services, Internet Information Services (IIS), Active Directory Domain Services (AD DS).

What is the course outline for OD20339-1: Planning and Administering SharePoint 2016 MOD training?
  • 1. Introducing SharePoint 2016
  • a). Key components of a SharePoint deployment
  • b). New features in SharePoint 2016
  • c). SharePoint 2016 deployment options
  • 2. Designing an information architecture
  • a). Identifying business requirements
  • b). Understanding business requirements
  • c). Organizing information in SharePoint 2016
  • d). Planning for discoverability
  • e). Lab : Designing an information architecture - Part one
  • f). Lab : Creating an information architecture - Part two
  • 3. Designing a logical architecture
  • a). Overview of the SharePoint 2016 logical architecture
  • b). Documenting your logical architecture
  • c). Lab : Designing a logical architecture
  • 4. Designing a physical architecture
  • a). Designing physical components for SharePoint deployments
  • b). Designing supporting components for SharePoint deployments
  • c). SharePoint farm topologies
  • d). Mapping a logical architecture design to a physical architecture design
  • e). Lab : Designing a physical architecture
  • 5. Installing and configuring SharePoint 2016
  • a). Installing SharePoint 2016
  • b). Scripting installation and configuration of SharePoint
  • c). Configuring SharePoint 2016 farm settings
  • d). Lab : Deploying and configuring SharePoint 2016 – Part one
  • e). Lab : Deploying and configuring SharePoint 2016 – Part two
  • 6. Creating web applications and site collections
  • a).  Creating web applications
  • b). Configuring web applications
  • c).  Creating and configuring site collections
  • d). Lab : Creating and configuring web applications
  • e). Lab : Creating and configuring site collections
  • 7. Planning and configuring service applications
  • a). Introduction to the service application architecture
  • b). Creating and configuring service applications
  • c). Lab : Planning and configuring service applications
  • 8. Managing users and permissions, and securing content
  • a). Configuring authorization in SharePoint 2016
  • b). Managing access to content
  • c). Lab : Managing users and groups
  • d). Lab : Securing content in SharePoint sites
  • 9. Configuring authentication for SharePoint 2016
  • a). Overview of authentication
  • b). Configuring federated authentication
  • c). Configuring server-to-server authentication
  • d). Lab : Extend your SharePoint 2016 to support Secure Sockets Layer (SSL)
  • 10. Securing a SharePoint 2016 deployment
  • a). Securing the platform
  • b). Configuring farm-level security
  • c). Lab : Securing a SharePoint 2016 deployment
  • 11. Managing taxonomy
  • a). Managing content types
  • b). Understanding managed metadata
  • c). Configuring the managed metadata service
  • d). Lab : Configuring content-type propagation
  • e). Lab : Configuring and using the managed metadata service
  • 12. Configuring user profiles
  • a). Configuring the User Profile Service Application
  • b). Managing user profiles and audiences
  • c). Lab : Configuring user profiles
  • d). Lab : Configuring My Sites and audiences
  • 13. Configuring Enterprise Search
  • a). Understanding the Search Service Application architecture
  • b). Configuring Enterprise Search
  • c). Managing Enterprise Search
  • d). Lab : Configuring Enterprise Search
  • e). Lab : Optimizing the search experience
  • 14. Monitoring and maintaining a SharePoint 2016 environment
  • a). Monitoring a SharePoint 2016 environment
  • b). Tuning and optimizing a SharePoint 2016 environment
  • c). Planning and configuring caching
  • d). Troubleshooting a SharePoint 2016 environment
  • e). Lab : Monitoring a SharePoint 2016 deployment
  • f). Lab : Investigating page load times
 | $ 675
Buy e-Learning @ $ 675
with 90 days access