18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
United States
share button
Free Webinar: Database Recovery Models And Its Significance : July 29, 2020. 

OD20339-2: Advanced Technologies of SharePoint 2016 MOD Training


What OD20339-2: Advanced Technologies of SharePoint 2016 MOD training is all about?

This course explains how to configure and manage advanced features of SharePoint 2016. The program focuses on special areas like executing high availability, service apps architecture, disaster recovery and business connectivity services. The course also emphasizes on computing features, collaboration platforms and productivity features. Enrolled individuals will learn advanced business intelligence solutions, web content management, enterprise content management, solutions, and applications. Furthermore, the student will get to learn to develop, and implement a governing plan and performing upgrade and migration to SharePoint 2016. This course is the second in a sequence of the two advanced courses especially created for highly skilled IT pros and is in tandem with IT Pro certification of SharePoint 2016.

Schedule

Contact us to customize this class with your preferred dates, times and location. You can call us on 1-800-961-0337 or Chat with our representative.

What are the course objectives for OD20339-2: Advanced Technologies of SharePoint 2016 MOD training?
  • Describing SharePoint 2016’s core architecture and its new and improved features.
  • Describing SharePoint 2016’s key hybrid features.
  • Planning and designing a SharePoint 2016 environment to meet high availability and disaster recovery requirements.
  • Planning and implementing Secure Store Service and Microsoft Business Connectivity Services.
  • Configuring and managing productivity services to deploy SharePoint 2016.
  • Managing solutions for SharePoint 2016.
  • Planning and configuring social computing features.
  • Planning and configuring web content management in an Internet-facing environment.
  • Planning and configuring Enterprise Content Management to deploy SharePoint 2016.
  • Planning and configuring business intelligence solutions.
  • Planning and configuring productivity, work management, features and collaboration platforms.
  • Performing upgrades or migrations in SharePoint 2016.
Who should attend OD20339-2: Advanced Technologies of SharePoint 2016 MOD training?

The program is aimed towards IT professionals seeking to broaden their expertise by learning to load, configure, deploy, and manage SharePoint 2016 on cloud or data center.

Individuals with at least four years of working experience in planning and maintenance of SharePoint and nearly two years of hands-on experience in core tech such as Windows Server 2012 R2 or later, Microsoft SQL Server 2014 or later, networking infrastructure services, Internet Information Services (IIS), Active Directory Domain Services (AD DS).

What is the course outline for OD20339-2: Advanced Technologies of SharePoint 2016 MOD training?
  • 1. Introduction to SharePoint 2016
  • a). Core components of the SharePoint 2016 architecture
  • b). New, deprecated, and removed features in SharePoint 2016
  • c). SharePoint 2016 and SharePoint Online editions
  • d). Lab : Reviewing the core Microsoft SharePoint 2016 concepts
  • 2. Introduction to hybrid scenarios for SharePoint 2016
  • a). Exploring the hybrid features in SharePoint 2016
  • b). Preparing for a hybrid SharePoint 2016 deployment
  • c). Lab : Configuring an Office 365 tenant
  • d). Lab : Creating hybrid team sites
  • 3. Designing business continuity management strategies
  • a). Designing database topologies for high availability and disaster recovery
  • b). Designing a SharePoint infrastructure for high availability
  • c). Planning for disaster recovery
  • d). Lab : Planning and performing backup and restore
  • 4. Planning and implementing Business Connectivity Services and Secure Store Service
  • a). Planning and configuring BCS
  • b). Configuring the Secure Store Service
  • c). Managing BCS models
  • d). Lab : Configuring BCS and the Secure Store Service
  • e). Lab : Managing BDC models
  • 5. Configuring productivity services for a SharePoint 2016 deployment
  • a). Understanding the SharePoint Add-in architecture
  • b). Provisioning and managing apps and App Catalogs
  • c). Provisioning productivity services
  • d). Lab : Configuring and managing SharePoint Add-ins
  • 6. Managing solutions in Microsoft SharePoint 2016
  • a). Understanding the SharePoint 2016 solution architecture
  • b). Managing sandboxed solutions
  • c). Lab : Managing solutions
  • 7. Connecting people
  • a). Managing user profiles
  • b). Enabling social interaction
  • c). Building communities
  • d). Lab : Configuring profile synchronization and My Sites
  • e). Lab : Configuring community sites
  • 8. Planning and configuring web content management
  • a). Planning and implementing a web content management infrastructure
  • b). Configuring managed navigation and catalog sites
  • c). Supporting multiple languages and locales
  • d). Enabling design and customization
  • e). Supporting mobile users
  • f). Lab : Configuring managed navigation and catalog sites
  • g). Lab : Configuring device channels
  • 9. Planning and configuring Enterprise Content Management
  • a). Planning Enterprise Content Management
  • b). Planning and configuring eDiscovery
  • c). Planning records management
  • d). Lab : Configuring eDiscovery in SharePoint 2016
  • e). Lab : Configuring records management in SharePoint Server 2016
  • 10. Planning and configuring business intelligence solutions
  • a). Planning BI architecture
  • b). Planning, deploying, and managing BI services
  • c). Planning and configuring advanced analysis tools
  • d). Lab : Installing Office Online Server
  • e). Lab : Configuring PowerPivot and Power View for SharePoint 2016
  • 11. Planning and configuring productivity and collaboration
  • a). Planning and configuring collaboration features
  • b). Planning and configuring composites
  • c). Lab : Configuring and working with project sites
  • d). Lab : Configuring a workflow
  • 12. Upgrading and migrating to SharePoint 2016
  • a). Preparing for an upgrade or migration
  • b). Upgrade to SharePoint 2016
  • c). Planning and managing a site-collection upgrade
  • d). Lab : Performing a content database migration and upgrade from Microsoft SharePoint Server 2013
  • e). Lab : Managing site-collection upgrades
 | $ 675
Buy e-Learning @ $ 675
with 90 days access