18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

20334: Core Solutions of Skype for Business 2015/2019 Training


What 20334: Core Solutions of Skype for Business 2015/2019 training is all about?

20334: Core Solutions of Skype for Business 2015/2019 Training covers important skills and knowledge that are required to, plan, launch, administer, and configure MS Skype for Business. In this technical course, trainees will learn to launch a multi-site and extremely available Skype for the Business framework that supports archiving, conferencing, instant messaging, and monitoring. The main focus of this training program is on the on-premises launch of Skype for Business, but it also contains information regarding the integration of the on-premises with Groups. 20334: Core Solutions of Skype for Business 2015/2019 Training also explores the leading methodologies to handle, maintain, and rectify problems in the framework. This program is very comprehensive, which makes it ideal for individuals who are preparing for Exam 70-334: Core Solutions of Skype for Business 2015.

5 SATVs applicable


Schedule
  • Delivery Format:
Date: Oct 05, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 12, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 19, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 26, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
What are the course objectives for 20334: Core Solutions of Skype for Business 2015/2019 training?
  • Loading and implementing Skype for Business Server.
  • Designing a Skype for Business topology and describing Skype for Business’s architecture.
  • Implementing Skype for Business Server’s conferencing feature.
  • Designing and implementing users and clients in Skype for Business.
  • Using various administration and management tools for Skype for Business Server.
  • Planning and implementing a high availability function in Skype for Business.
  • Designing and implementing additional conferencing options.
  • Implementing Enterprise Voice solution in Skype for Business Server.
  • Designing and deploying hybrid connectivity in Skype for Business.
  • Designing and implementing archive and monitor features in Skype for Business.
  • Designing and implementing external users and organizations’ connectivity.
  • Designing and implementing Skype for Business’s disaster recovery scenarios.
  • Planning and implementing upgrade or migration to Microsoft Teams or Skype for Business Server 2019.
Who should attend 20334: Core Solutions of Skype for Business 2015/2019 training?

This course is suitable for IT professionals who deploy Skype for Business in their companies. Hands-on experience with previous versions of Skype will be beneficial for students, however, it is not a mandatory requirement for this training. Professionals applying for the course should be proficient with data networks, Active Directory Domain Services (AD DS), telecommunications components and standards which support the configuration of Skype for Business. Additionally, having knowledge about Microsoft 365 and Microsoft Exchange Server will also help students understand the course thoroughly.

The secondary audience for this training is IT professionals aiming to take the exam 70- 334: Core Solutions of Skype for Business 2015 as part of the requirement for the Microsoft Certified Solutions Expert (MCSE): Communications certification exam or as a stand-alone exam.

What are the prerequisites for 20334: Core Solutions of Skype for Business 2015/2019 training?

Notwithstanding their expert experience, understudies who go to this preparation should as of now have:

  • At least two years of experience overseeing Windows Server 2012 or Windows Server 2008 R2.
  • At least two years of experience working with AD DS.
  • At least two years of experience working with name determination, including Domain Name System (DNS).
  • Experience working with authentications, including open key foundation (PKI) testaments.
  • Experience working with the Windows PowerShell order line interface.
  • A comprehension of information systems and media communications measures and segments.
What is the course outline for 20334: Core Solutions of Skype for Business 2015/2019 training?
  • 1. Design and architecture of Skype for Business Server
  • a). Overview of Skype for Business components and features
  • b). Introduction to the Skype for Business administrative tools
  • c). Lab : Designing and publishing a Skype for Business server topology
  • 2. Installing and Implementing Skype for Business Server
  • a). Server and Service Dependencies
  • b). Planning SIP Domains
  • c). Installing Skype for Business Server
  • d). Integrating Skype for Business Server with Exchange Server and SharePoint Server
  • e). Lab : Configuring DNS and Simple URLs for Skype for Business Server
  • f). Lab : Deploying Skype for Business Server
  • 3. Administering Skype for Business Server
  • a). Skype for Business Server Control Panel
  • b). Skype for Business Server Management Shell
  • c). Implementing Role-Based Access Control
  • d). Using Test Cmdlets
  • e). Tools for Troubleshooting Skype for Business
  • f). Lab : Using the Administrative Tools to Manage Skype for Business Server
  • g). Lab : Using the Skype for Business Troubleshooting Tools
  • 4. Configuring Users and Clients in Skype for Business
  • a). Configuring Users
  • b). Deploying the Skype for Business Client
  • c). The Registration, Sign-In, and Authentication Processes
  • d). Configuring Skype for Business Client Policies
  • e). Managing the Skype for Business Address Book
  • f). Lab : Configuring Users and Clients in Skype for Business
  • g). Lab : Configuring Policies and the Address Book in Skype for Business Server
  • 5. Configuring and Implementing Conferencing in Skype for Business
  • a). Introduction to Conferencing in Skype for Business
  • b). Integrating Skype for Business Server and Office Online Server
  • c). Bandwidth Planning
  • d). Configuring Conferencing Settings
  • e). Lab : Installing and Configuring Office Online Server
  • f). Lab : Configuring Conferencing in Skype for Business Server
  • 6. Implementing Additional Conferencing Options in Skype for Business Server
  • a). Overview of the Conferencing Life Cycle
  • b). Designing and Configuring Audio/Video and Web Conferencing Policies
  • c). Deploying Dial-in Conferencing
  • d). Configuring Miccrosoft Teams Rooms
  • e). Configuring Large Meetings and Skype Meeting Broadcasts
  • f). Lab : Implementing and Troubleshooting Conferencing Policies
  • 7. Lab : Configuring Additional Conferencing Modalities
  • 8. Designing and Implementing Monitoring and Archiving in Skype for Business
  • a). Components of the Monitoring Service
  • b). Implementing Archiving
  • c). Designing an Archiving Policy
  • d). Implementing an Archiving Policy
  • e). Lab : Implementing Monitoring
  • f). Lab : Implementing Archiving
  • 9. Deploying Skype for Business External Access
  • a). External Access Overview
  • b). Configuring External Access Policies and Security
  • c). Configuring External Access Network and Certificates
  • d). Configuring Reverse Proxy
  • e). Designing Mobility in Skype for Business Server
  • f). Designing Federation in Skype for Business Server
  • g). Lab : Designing and Implementing External User Access
  • h). Lab : Installing the Components for External Users
  • 10. Implementing Enterprise Voice in Skype for Business Server
  • a). Connecting to the PSTN
  • b). Configuring Enterprise Voice
  • c). Configuring Voice Routing
  • d). Assigning Phone Numbers
  • e). Configuring Voicemail
  • f). Voice Applications
  • g). Lab : Deploying and Configuring Enterprise Voice
  • 11. Implementing High Availability in Skype for Business
  • a). Planning for Front End Pool High Availability
  • b). Planning for Back End Server High Availability
  • c). High Availability for Other Component Servers
  • d). Lab : Pre-Lab Configuration
  • e). Lab : Implementing High Availability
  • 12. Implementing Disaster Recovery in Skype for Business
  • a). Disaster Recovery Options in Skype for Business Server
  • b). Implementing Disaster Recovery in Skype for Business Server
  • c). Additional Disaster Recovery Options in Skype for Business Server
  • d). Lab : Implementing and Performing Disaster Recovery
  • 13. Implementing a Skype for Business Server and Office 365 Hybrid Deployment
  • a). Overview of Office 365
  • b). Preparing for a Hybrid Deployment
  • c). Configuring a Hybrid Skype for Business Environment
  • d). Lab : Designing a Hybrid Skype for Business Server Environment
  • 14. Planning and Implementing a Migration to Skype for Business Server or Microsoft Teams
  • a). Overview of Upgrade and Migration Paths
  • b). Migrating to Skype for Business Server 2019
  • c). Migrating to Microsoft Teams
  • d). In-Place Upgrade to Skype for Business Server 2015
  • e). Lab : Performing a Side-by-Side Migration of Lync Server 2013 to Skype for Business Server 2019
  • f). Lab : Performing an In-Place Upgrade of Lync Server 2013 to Skype for Business Server 2015
5 Days | $ 2875
4.5
  235 Ratings

1256 Learners

Get In Touch

Are you being sponsored by your employer to take this class?
* I authorize Microtek Learning to contact me via Phone/Email