18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
United States
share button
Free Webinar: Database Recovery Models And Its Significance : July 29, 2020. 

OD20334: Core Solutions of Skype for Business 2015 MOD Training


What OD20334: Core Solutions of Skype for Business 2015 MOD training is all about?

This training offered by Microtek Learning empowers students with the skills and knowledge needed to plan, configure, administer, and deploy Microsoft Skype for business solutions. Professionals will learn the deployment of a highly available and multi-site Skype for Business infrastructure which supports conferencing, monitoring, instant messaging (IM), enterprise voice, and archiving.

Our Skype for Business training will also cover the on-premises deployment of Skype for Business, however, it will not cover information on the migration from previous versions of Lync Server and the integration of an on-premise deployment with Skype for Business Online. This course helps professionals prepare for the exam 70-334.

Schedule

Contact us to customize this class with your preferred dates, times and location. You can call us on 1-800-961-0337 or Chat with our representative.

What are the course objectives for OD20334: Core Solutions of Skype for Business 2015 MOD training?
  • Describing the architecture for Skype for Business 2015 and designing topology for Skype for Business 2015.
  • Loading and implementing Skype for Business Server 2015.
  • Using various tools for administering Skype for Business 2015.
  • Configure users and clients for Skype for Business 2015.
  • Configuring and implementing a conferencing feature in Skype for Business 2015.
  • Implement extra conferencing options including Skype Meeting Broadcast, dial-in conferencing, and Microsoft LRS (Lync Room System)
  • Designing and implementing a Plan to monitor and archive in Skype for Business 2015.
  • Deploying external access in Skype for Business 2015.
  • Implementing a Persistent Chat Server in Skype for Business 2015.
  • Implementing a high availability function in Skype for Business 2015.
  • Implementing a disaster recovery solution in Skype for Business server 2015.
  • Designing and deploying a hybrid connectivity Skype for Business environment.
  • Designing and enforcing an upgrade to Skype for Business Server 2015 from Lync Server.
Who should attend OD20334: Core Solutions of Skype for Business 2015 MOD training?

This course is suitable for IT professionals who deploy Skype for Business in their companies. Hands-on experience with previous versions of Skype will be beneficial for students, however, it is not a mandatory requirement for this training. Professionals applying for the course should be proficient with data networks, Active Directory Domain Services (AD DS), telecommunications components and standards which support the configuration of Skype for Business. Additionally, having knowledge about Microsoft 365 and Microsoft Exchange Server will also you understand the course thoroughly.

What is the course outline for OD20334: Core Solutions of Skype for Business 2015 MOD training?
  • 1. Design and Architecture of Skype for Business Server 2015
  • a). Overview of Skype for Business Components and Features
  • b). Introduction to the Skype for Business Administrative Tools
  • c). Lab : Designing and Publishing a Skype for Business Server Topology
  • 2. Installing and Implementing Skype for Business Server 2015
  • a). Server and Service Dependencies
  • b). Planning SIP Domains
  • c). Installing Skype for Business Server
  • d). Integrating Skype for Business Server with Exchange Server and SharePoint Server
  • e). Lab : Configuring DNS and Simple URLs for Skype for Business Server
  • f). Lab : Deploying Skype for Business Server
  • 3. Administering Skype for Business Server 2015
  • a). Using Skype for Business Server Control Panel
  • b). Using the Skype for Business Server Management Shell
  • c). Implementing Role-Based Access Control
  • d). Using Test Cmdlets
  • e). Tools for Troubleshooting Skype for Business
  • f). Lab : Using the Administrative Tools to Manage Skype for Business Server
  • g). Lab : Using the Skype for Business Troubleshooting Tools
  • 4. Configuring Users and Clients in Skype for Business 2015
  • a). Configuring Users
  • b). Deploying the Skype for Business Client
  • c). Registration, Sign-In, and Authentication
  • d). Configuring Skype for Business Client Policies
  • e). Managing the Skype for Business Address Book
  • f). Lab : Configuring Users and Clients in Skype for Business 2015
  • g). Lab : Configuring Policies and the Address Book in Skype for Business Server
  • 5. Configuring and Implementing Conferencing in Skype for Business 2015
  • a). Introduction to Conferencing in Skype for Business 2015
  • b). Integrating Skype for Business Server and Office Online Server
  • c). Bandwidth Planning
  • d). Configuring Conferencing Settings
  • e). Lab : Installing and Configuring Office Online Server
  • f). Lab : Configuring Conferencing in Skype for Business Server
  • 6. Implementing Additional Conferencing Options in Skype for Business Server 2015
  • a). Overview of the Conferencing Lifecycle
  • b). Designing and Configuring Audio/Video and Web Conferencing Policies
  • c). Deploying Dial-In Conferencing
  • d). Configuring an LRS
  • e). Configuring Large Meetings and Skype Meeting Broadcasts
  • f). Lab : Implementing and Troubleshooting Conferencing Policy
  • g). Lab : Configuring Additional Conferencing Modalities
  • 7. Designing and Implementing Monitoring and Archiving in Skype for Business 2015
  • a). Components of the Monitoring Service
  • b). Overview of Archiving
  • c). Designing an Archiving Policy
  • d). Implementing Archiving
  • e). Lab : Implementing Monitoring
  • f). Lab : Implementing Archiving
  • 8. Deploying Skype for Business 2015 External Access
  • a). Overview of External Access
  • b). Configuring External Access Policies and Security
  • c). Configuring External Access Network and Certificates
  • d). Configuring Reverse Proxy
  • e). Designing Mobility in Skype for Business Server
  • f). Designing Federation in Skype for Business Server
  • g). Lab : Designing and Implementing External User Access
  • h). Lab : Installing the Components for External Users
  • 9. Implementing Persistent Chat in Skype for Business 2015
  • a). Designing a Persistent Chat Server Topology
  • b). Deploying Persistent Chat Server
  • c). Configuring and Managing Persistent Chat
  • d). Lab : Designing and Deploying Persistent Chat Server
  • e). Lab : Configuring and Using Persistent Chat
  • 10. Implementing High Availability in Skype for Business 2015
  • a). Planning for Front End Pool High Availability
  • b). Planning for Back End Server High Availability
  • c). High Availability for Other Component Servers
  • d). Lab : Pre-Lab Configuration
  • e). Lab : Implementing High Availability
  • 11. Implementing Disaster Recovery in Skype for Business 2015
  • a). Disaster Recovery Options in Skype for Business Server
  • b). Implementing Disaster Recovery in Skype for Business Server
  • c). Additional Disaster Recovery Options in Skype for Business Server
  • d). Lab : Implementing and Performing Disaster Recovery
  • 12. Integrating with Skype for Business Online
  • a). Overview of Skype for Business Online
  • b). Preparing for a Hybrid Skype for Business Deployment
  • c). Configuring a Hybrid Skype for Business Environment
  • d). Lab : Designing a Hybrid Skype for Business Deployment
  • 13. Planning and Implementing an Upgrade to Skype for Business Server 2015
  • a). Overview of Upgrade and Migration Paths
  • b). Migrating to Skype for Business 2015
  • c). In-Place Upgrade to Skype for Business Server 2015
  • d). Lab : Performing an In-Place Upgrade of Lync 2013 to Skype for Business
 | $ 675
Buy e-Learning @ $ 675
with 90 days access