18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

10986: Updating Your Skills to SQL Server 2016 Training


What 10986: Updating Your Skills to SQL Server 2016 training is all about?

10986: Updating Your Skills to SQL Server 2016 Training is developed to make professionals familiar with the latest features of SQL Server 2016. In this technical course, trainees will get comprehensive information about new SQL Server cloud functionality, and it will also teach about new features for security, performance, reporting and Power BU, and availability and scalability. Our enterprise training program is best for large companies and organizations. It provides an in-depth explanation of the critical components and capabilities of SQL Server 2016 and explains new features of data access. In this course, professionals will also learn about enhanced features in SQL Server OLAP and of SQL Server security. This training program is suitable for database professionals with experience of SQL Server 2014 MCSAs who are preparing for the Upgrade examination for SQL Server 2016 certification.

Schedule
  • Delivery Format:
Date: Oct 12, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$1725 USD
  • Delivery Format:
Date: Dec 21, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$1725 USD
What are the course objectives for 10986: Updating Your Skills to SQL Server 2016 training?
  • Describing SQL Server 2016’s key components and capabilities.
  • Describing SQL Server performance’s new and complimented features.
  • Describing SQL Server security’s new and complimented features.
  • Describe SQL Server’s new Availability and Scalability features.
  • Describing improved functions of SQL Server’s reporting and Power BI features.
  • Describing new and improved data access features.
  • Describing SQL Server OLAP’s new and improved features.
  • Describe SQL Server’s new cloud functionality.
Who should attend 10986: Updating Your Skills to SQL Server 2016 training?

The key audiences for this program are the professionals with experience in SQL Server 2014 handling and are looking to upgrade their skill set to the newer and improved SQL Server. Furthermore, the course is also for Microsoft certified professionals currently involved with SQL Server 2014 and are seeking to upgrade to SQL 2016.

What are the prerequisites for 10986: Updating Your Skills to SQL Server 2016 training?

Notwithstanding their expert experience, understudies who go to this preparation should as of now have the accompanying specialized information:

  • Experience of building and overseeing database, information stockroom, and business knowledge (BI) arrangements with SQL Server 2014.
  • Commonality with the Windows Server 2012 R2 working framework and systems administration.
  • Familiarity with Microsoft Excel and Microsoft SharePoint Server 2013.
What is the course outline for 10986: Updating Your Skills to SQL Server 2016 training?
  • 1. Introduction to SQL Server 2016
  • a). Overview of SQL Server 2016
  • b). SQL Server 2016 Editions and Components
  • c). Installing SQL Server 2016
  • d). SQL Server Management Studio Enhancements
  • e). Lab : Exploring SQL Server 2016
  • 2. What’s New in SQL Server Performance
  • a). Operational Analytics
  • b). In-memory OLTP Enhancements
  • c). Query Store
  • d). Live Query Statistics
  • e). Native JSON
  • f). Temporal Tables
  • g). Lab : Implementing SQL Server 2016 Performance Improvements
  • 3. What’s New in SQL Server Security?
  • a). Using Always Encrypted
  • b). Row-level Security
  • c). Dynamic Data Masking
  • d). Lab : Implementing SQL Server 2016 Security Improvements
  • 4. What’s New in SQL Server Availability and Scalability?
  • a). Enhanced AlwaysOn Availability Groups
  • b). What’s New with tempdb?
  • c). Use Windows Server 2016 with SQL Server 2016
  • d). PowerShell 5.0
  • e). Lab : Monitoring tempdb
  • 5. What’s New in SQL Server Reporting and BI
  • a). Reporting Services Enhancements
  • b). PowerBI Enhancements
  • c). Mobile Report Publisher
  • d). Lab : Implementing PowerBI
  • 6. What’s New in SQL Server Data Access?
  • a). PolyBase
  • b). What’s new in Integration Services
  • c). Working with SSIS and Azure
  • d). Lab : Exploring the new features of SQL Server Integrated services (SSIS)
  • 7. New and Enhanced Features in SQL Server OLAP
  • a). New and Enhanced Features in SQL Server OLAP
  • b). What’s New in SQL Server Analysis Services
  • c). Lab : OLAP with SQL Server
  • 8. What’s New for SQL Server in the Cloud?
  • a). Stretch Database
  • b). Enhanced Backups to Azure
  • c). Introduction to SQL Server 2016 Hybrid Cloud
  • d). What’s New in SQL Server Azure Database
  • e). Lab : Using Stretch Database
3 Days | $ 1725
4.5
  267 Ratings

1352 Learners

Get In Touch

Are you being sponsored by your employer to take this class?
* I authorize Microtek Learning to contact me via Phone/Email