18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
United States
share button
Free Webinar: Database Recovery Models And Its Significance : July 29, 2020. 

10990: Analyzing Data with SQL Server Reporting Services Training


What 10990: Analyzing Data with SQL Server Reporting Services training is all about?

The instructor guided five-day course is intended for students looking to learn how to implement Reporting Services in SQL Server 2016 for data analysis. With this course, Microtek Learning helps learners understand the usage of development tools of Reporting Services for creating and managing reports as well as implementing Self-Service Business Intelligence solutions.

  • START DATE
  • CLASS TIMINGS
  • DELIVERY MODE
  • PRICE
  • ACTION
  • 08/10/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 1725
  • 09/14/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 1725
  • 10/19/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 1725
  • 11/16/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 1725
  • 12/14/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 1725
What are the course objectives for 10990: Analyzing Data with SQL Server Reporting Services training?
  • Describing components of reporting services
  • Describing data sources of Reporting Services
  • Implementing paginated reports
  • Working with data in reporting services
  • Visualizing reporting services data
  • Aggregating report data
  • Sharing reports of reporting services
  • Administering reporting services
  • Expanding and integrating reporting services
  • Describing mobile reports
  • Developing mobile reports
Who should attend 10990: Analyzing Data with SQL Server Reporting Services training?

The suitable people for this learning program are the professionals needing to fulfil Business Intelligence developer roles for creating reports. The key responsibilities include developing mobile reports and implementing paginated reports. Power users or IT individuals can take this course if they wish to.

What is the course outline for 10990: Analyzing Data with SQL Server Reporting Services training?
  • 1. Introduction to Reporting Services
  • a). Introduction to reporting services
  • b). Reporting services components
  • c). Reporting services tools
  • d). Lab : Exploring reporting services
  • 2. Reporting Services Data Sources
  • a). Data sources
  • b). Connection strings
  • c). Datasets
  • d). Lab : Configuring data access with report builder
  • e). Lab : Configuring data access with report designer
  • 3. Creating Paginated Reports
  • a). Creating a report with the report wizard
  • b). Creating a report
  • c). Publishing a report
  • d). Lab : Creating reports
  • 4. Working with Reporting Services Data
  • a). Data filters
  • b). Report parameters
  • c). Implementing report filters and parameters
  • d). Lab : Create a parameterized report
  • 5. Visualizing Data with Report Services
  • a). Formatting data
  • b). Images and charts
  • c). Databars, sparklines, indicators, gauges, and maps
  • d). Lab : Manage formatting
  • 6. Summarizing Report Data
  • a). Sorting and grouping
  • b). Report sub-reports
  • c). Drilldown and drill through
  • d). Lab : Summarizing report data
  • 7. Sharing Reporting Services Reports
  • a). Schedules
  • b). Report caching, snapshots, and comments
  • c). Report subscription and delivery
  • d). Lab : Sharing reporting services reports
  • 8. Administering Reporting Services
  • a). Administering reporting services
  • b). Reporting services configuration
  • c). Reporting services performance
  • d). Lab : Administering reporting services
  • 9. Extending and Integrating Reporting Services
  • a). Expressions and embedded code
  • b). Extending reporting services
  • c). Integrating reporting services
  • d). Lab : Extending and integrating reporting services
  • 10. Introduction to Mobile Reports
  • a). Overview of mobile reports
  • b). Preparing data for mobile reports
  • c). Mobile report publisher
  • d). Lab : Introduction to mobile reports
  • 11. Developing Mobile Reports
  • a). Designing and publishing mobile reports
  • b). Drillthrough in mobile reports
  • c). Lab : Developing mobile reports
3 Days | $ 1725
Request Private/Group Training
Buy e-Learning @ $ 675
with 90 days access