18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

20761: Querying Data with Transact-SQL Training


What 20761: Querying Data with Transact-SQL training is all about?

20761: Querying Data with Transact-SQL Training is designed to help professionals develop a conceptual understanding of Transact SQL language utilized by all SQL Server-related disciplines. This technical course is ideal for professionals who want to transform themselves into a pro relational database navigator and build their credibility.

It teaches about the critical components and capabilities of SQL Server and boosts one’s confidence to speak about TSQL, predicate logic, and sets. After finishing this training program, trainees will be able to write, multi and single table SELECT statements and elaborate how SQL Server utilizes data types. Our enterprise training program is best for large companies and organizations. It enhances the ability to manipulate set operators to blend query results and build and implement stored methodologies. Moreover, professionals will also learn to write DML queries and statements and operate with and apply table-valued functions.

Schedule
  • Delivery Format:
Date: Oct 19, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
  • Delivery Format:
Date: Dec 07, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
What are the course objectives for 20761: Querying Data with Transact-SQL training?
  • Describing SQL Server’s key components and capabilities.
  • Describing Sets, T-SQL, and predicate logic.
  • Writing a single and multi-table SELECT statement.
  • Writing SELECT statements with sorting and filtering.
  • Describing how data types are used in SQL Server.
  • Writing DML statements.
  • Use built-in functions to write queries.
  • Writing a query that aggregates data.
  • Writing subqueries.
  • Creating and implementing table-valued functions and views.
  • Combining query results using set operators.
  • Writing queries that utilize window ranking, aggregate functions, and offset.
  • Implementing pivot, unpivot, cube and rollup to transform data.
  • Creating and implementing stored procedures.
  • Adding programming constructs like variables, loops, and conditions to T-SQL code.
Who should attend 20761: Querying Data with Transact-SQL training?

The objective of this course is to provide students with a decent understanding of the Transact-SQL language. This language is used throughout all the SQL server such as Database Administrations, Business Intelligence and Database Development. Thus, the primary audience for the course is the Database Admins and Developers and Business Intelligence Pros.

What are the prerequisites for 20761: Querying Data with Transact-SQL training?
  • Fundamental information of the Microsoft Windows working framework and its center usefulness.
  • Working learning of social databases.
What is the course outline for 20761: Querying Data with Transact-SQL training?
  • 1. Introduction to Microsoft SQL Server
  • a). The Basic Architecture of SQL Server
  • b). SQL Server Editions and Versions
  • c). Getting Started with SQL Server Management Studio
  • d). Lab : Working with SQL Server Tools
  • 2. Introduction to T-SQL Querying
  • a). Introducing T-SQL
  • b). Understanding Sets
  • c). Understanding Predicate Logic
  • d). Understanding the Logical Order of Operations in SELECT statements
  • e). Lab : Introduction to T-SQL Querying
  • 3. Writing SELECT Queries
  • a). Writing Simple SELECT Statements
  • b). Eliminating Duplicates with DISTINCT
  • c). Using Column and Table Aliases
  • d). Writing Simple CASE Expressions
  • e). Lab : Writing Basic SELECT Statements
  • 4. Querying Multiple Tables
  • a). Understanding Joins
  • b). Querying with Inner Joins
  • c). Querying with Outer Joins
  • d). Querying with Cross Joins and Self Joins
  • e). Lab : Querying Multiple Tables
  • 5. Sorting and Filtering Data
  • a). Sorting Data
  • b). Filtering Data with Predicates
  • c). Filtering Data with TOP and OFFSET-FETCH
  • d). Working with Unknown Values
  • e). Lab : Sorting and Filtering Data
  • 6. Working with SQL Server Data Types
  • a). Introducing SQL Server Data Types
  • b). Working with Character Data
  • c). Working with Date and Time Data
  • d). Lab : Working with SQL Server Data Types
  • 7. Using DML to Modify Data
  • a). Adding Data to Tables
  • b). Modifying and Removing Data
  • c). Generating automatic column values
  • d). Lab : Using DML to Modify Data
  • 8. Using Built-In Functions
  • a). Writing Queries with Built-In Functions
  • b). Using Conversion Functions
  • c). Using Logical Functions
  • d). Using Functions to Work with NULL
  • e). Lab : Using Built-In Functions
  • 9. Grouping and Aggregating Data
  • a). Using Aggregate Functions
  • b). Using the GROUP BY Clause
  • c). Filtering Groups with HAVING
  • d). Lab : Grouping and Aggregating Data
  • 10. Using Subqueries
  • a). Writing Self-Contained Subqueries
  • b). Writing Correlated Subqueries
  • c). Using the EXISTS Predicate with Subqueries
  • d). Lab : Using Subqueries
  • 11. Using Table Expressions
  • a). Using Views
  • b). Using Inline Table-Valued Functions
  • c). Using Derived Tables
  • d). Using Common Table Expressions
  • e). Lab : Using Table Expressions
  • 12. Using Set Operators
  • a). Writing Queries with the UNION operator
  • b). Using EXCEPT and INTERSECT
  • c). Using APPLY
  • d). Lab : Using Set Operators
  • 13. Using Windows Ranking, Offset, and Aggregate Functions
  • a). Creating Windows with OVER
  • b). Exploring Window Functions
  • c). Lab : Using Windows Ranking, Offset, and Aggregate Functions
  • 14. Pivoting and Grouping Sets
  • a). Writing Queries with PIVOT and UNPIVOT
  • b). Working with Grouping Sets
  • c). Lab : Pivoting and Grouping Sets
  • 15. Executing Stored Procedures
  • a). Querying Data with Stored Procedures
  • b). Passing Parameters to Stored procedures
  • c). Creating Simple Stored Procedures
  • d). Working with Dynamic SQL
  • e). Lab : Executing Stored Procedures
  • 16. Programming with T-SQL
  • a). T-SQL Programming Elements
  • b). Controlling Program Flow
  • c). Lab : Programming with T-SQL
  • 17. Implementing Error Handling
  • a). Implementing T-SQL error handling
  • b). Implementing structured exception handling
  • c). Lab : Implementing Error Handling
  • 18. Implementing Transactions
  • a). Transactions and the database engines
  • b). Controlling transactions
  • c). Lab : Implementing Transactions
5 Days | $ 2875
4.5
  210 Ratings

1165 Learners